Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potenciální nákaza coronavirem

Infekce Barbora 13.4.2020

Dobrý den, chci se zeptat - týden bolesti v krku po výtěru na Covid který byl negativní .. ale obtěžující bolesti v krku včetně dusiveho kašle. Od dneska s expektoraci velmi zeleného a hustého hlenu .. Pracuju jako zdravotnik ale s pozitivním člověkem či pacientem jsem se během týdne nesetkala

Doplňující dotaz:
Dekuju, mě pravé potíže začali až po stěru. Bolest v krku způsobena podrazdenim a protože nemám krční ani nosní mandle tak mam vypozorovano ze do týdne to sedne na průdušky. navíc v týdnu potíží jsem byla denně v práci - cely den pod rouškou, dráždívy kašel asi z reakce na desinfekci ? Každopádně kontaktují svého lékaře , dekuju

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den,
Výtěr by mohl být falešně negativní pokud byl proveden nesprávně nebo příliš brzy. Optimální doba provedení výtěru je 7.-9. den trvání obtíží. Pokud byl Váš výtěr proveden zhruba v tomto časovém interválu, tak by měl poskytnout validní výsledky. Též do toho všeho mi úplně nesedí produktivní kašel, u coronaviru kašel bývá spíše suchý a dráždivý bez produkce hlenů. Každopádně, pokyd Vaše potíže pokračují už přes týden bez žádného zlepšení, tak doporučuji komplexní dovyšetření k vyloučení jiné příčiny obtíží - vyšetření sputa, krve, rentgen plic. Coronavirus bývá nyní častým původcem infektů dýchacích cest, ale stále platí, že není jediným možným zdrojem nákazy.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den,
Pokud Vaše potíže opravdu začaly až po provedení stĕru, tak v rámci diferenciálnì diagnostiky bych rozhodně doporučila stěr zopakovat, tím spíš, že pracujete jako zdravotník. Nicméně, protože potíže máte delší dobu a klinický obraz není zcela typický pro coronavirovou nákazu, tak opakování stěru rozhodně doporučuji jako součast komplexního vyšetření k vyloučení jiného původu obtíží. Samozřejmě je též možné, že obtíže máte následkem nošení roušky a používáním dráždivých desinfekčních prostředku, ale to se dá řict až po vyloučení jiných možných nákaz, infektů atd.

Související dotazy

Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, mám tento dotaz. Je mi 57 let, mám myasthenii...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na téma covid 19.Mám...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Cestovali jsme s manželem 13.2. autobusem...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Chci se zeptat. V prací se nám potvrdil...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den.od včera bolí mne břicho a mám průjem,beru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj dotaz se týká mé maminky...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, pracuji jako fakturantka v dopravní společnosti a denně mi prochází...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den mám problém včera jsem dostala přes noc vyrážku na nohách a zánět...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (14,5 roku), byl na konci prosince a prakticky celý leden nemocný....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, o jarních prázdninách jsem měla nachlazení (kašel, teploty, bolest...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, již od 7.2. byl manžel hospitalizovaný v nemocnici pro zápal plic...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (4 roky) měl od středy večera teplotu 38,5, stoupla mu od čtvrtka...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, od včerejška je mi zle, nevolno, bolest hlavy. Ráno se již pridal...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den.od včera bolí mne břicho a mám průjem,beru léky emaneru,malox ,biorom...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Chci se poradit, co mam delat. Bylo mi pred tydnem nevolno (na zvraceni)...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (6 let) prodělal před měsícem ošklivý suchý kašel, měl i teploty...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, prosím Vás o pomoc. Od minulého týdne mne trápí silná rýma, vlhký...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc jsou ohroženi lidé s astmatem a alergií....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den prosím vás pracuji jako pokojská byli tady ubytování Rakušané a Němci...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den.Včera ministr zdravotnictví a profesor Prymula připustili,že koronavirus...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý večer, prosím o Vaši radu ohledně koronaviru, v pondělí večer jsem začal...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobry den, jsem tehotna (8.mesic) zamestnankyne umelecke galerie v centru Prahy...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobry den. Sesty den lezim s dost vysokyma horeckama 38+,39+.. Rano nejvyssi...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Přítelkyně má 20 let a má Crohnovu chorobu, a tak se chci zeptat...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, mám vrozenou srdeční vadu (dvojvýtoková pravá komora s pulmonální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Listeria

Dobry den, som v 26tt. Pred 2,5 tyzdnom sa mi podarilo zjest 3 platky udeneho...

Subakutní kořenová léze

Dobrý den,prosimo řadu.Po velkých bolestech zad mi na Emg zjistili subakutni...

Třes hlavy a potíže s pamětí

Dobrý den , prosím ještě jednou o radu pro mojí mamču, je jí 69 let a asi rok...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, dcera 13. let má témě měsíc zpožděnou menstruaci. První menstruace...

Kamaradce na orl nasli v krku tuhle bakterii: Pseudomonas putida

Kamaradce na orl nasli v krku tuhle bakterii: Pseudomonas putida. Doktorka...

Nebolestivé fleky na stehnech

Dobrý den! Rád bych Vás poprosil o Vaši radu ohledně mého problému. Před...

Ukájení dcery

Dorý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat když moje 2letá dcera si dráždí...

Brnění ruky a omdlení

Dobrý den, nevěděla jsem, do které sekce přesně můj dotaz vložit. Mému příteli...

Liší se stáří plodu podle UTZ a skutečného početí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby se stáří plodu určené podle...

Pocit horka na hrudi

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tento problém. Večer pocit tíhy na hrudi,...

Píchání ve varlatech a bedrech


Špatné prokrvení žaludu?

Dobrý den, mám problém (zřejmě) se špatným prokrvením žaludu. Erekce dosáhnu...

Lišej- léčba

Dobrý den, před cca 7 - 8 lety jsem měl na pravé straně břicha v úrovni pásku...

Boule v podbřišku

Dobrý den, zhruba před 8 týdny se mi v levém podbříšku udělala malá boule velikosti...

Podrážděné oči, conjunctivitis acuta oc. v.s. part. allergica;myopia levis oc.utrq.

Dobrý den, pane doktore, Absolvovala jsem před pár dny vyšetření očí na jedné...

Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy budu menstruovat zastaví se menstruace?

Dobrý den můžu užívat prášky Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy...

Zvětšená pánvička pravé ledviny

Vážená paní doktorko,obracím se na Vás s dotazem na svoji tříletou dceru.Dnes...

COVID protilátky


Lišej?

Dobrý den, mému synovi (2,5) se po těle občas udělá suchý rudý flek, vždy o...

Bolest a brnění pravé ruky

Dobrý den, jak jsem před chvílí psala o manželovi s Bellovou obrnou, tak bych...

Reklama