Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potenciální nákaza coronavirem

Infekce Soňa 28.10.2020

Dobrý den. Chci se poradit, co mam delat. Bylo mi pred tydnem nevolno (na zvraceni) dva dny, byla mi vystavena v patek neschopenka a v pondeli jsem mela volat doktorce na kontrolu. Kdyz jsem ji volala, myslela jsem, ze mi uz ukonci neschopenku, bylo mi uz dobre. I kdyz uz mi bylo dobre, kvuli mozne nakaze Covid-19 mi doktorka dala na vyber, ze bud budu 14 dnu v karantene a nebo se pujdu testovat na onemocneni Covid-19. Nechtela jsem zustat doma zbytecne, abych nohla jit pracovat co nejdrve, vybrala jsem si testy. Mam jit ve ctvrtek (zitra). Po precteni vselijakych clanku o testovani ale uz ted odmitam testovani. Co muzu delat? Nechci a nepujdu se testovat, za tim si stojim. Nemam zadne priznaky na nakazu, je mi naprosto dobre a nemela jsem ani teplotu. Zadny z priznaku na Covid-19. Prosim o co nejrychlejsi odpoved. Jde se testovani vyhnout a zvolit si nakonec druhou moznost, byt v karantene 14 dnu? Predem dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Infekční klinika nemocnice Na Bulovce

Dobrý den,
Chápu Vaše obavy, v mediích a internetu je spousta informací z odborného hlediska naprosto nepravdivých, nicméně jsou hlasité, všudepřítomné a pseudo-vědecky psané, tak že se těžko vyvracejí. Nicméně je Vaše právo udělat si svůj vlastní názor a testování odmítnout, pokud nebylo nařízeno hygienou (což nebylo), jak je tomu u potenciálních kontaktů či zdravotníků, ev. v jasných epidemiologických ohniskách. Potom ovšem jedinou možností pro Vás je domácí izolace. 14 dní je zase příliš. Nyní se doporučuje izolace 10 dní od počátku obtíží, s tím že ten 10. den máte být úplně v pořádku a příznaky byste tou dobou už neměla mít 3-4 dní. Při splnění těchto podmínek je postačující 10 denní izolace doma. Zdravím a přeji hodně zdraví.

Související dotazy

Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, mám tento dotaz. Je mi 57 let, mám myasthenii...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na téma covid 19.Mám...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Cestovali jsme s manželem 13.2. autobusem...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Chci se zeptat. V prací se nám potvrdil...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj...
Potenciální nákaza coronavirem
Pokud mám ani ne jeden den POUZE něco na způdob suchého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem od r. 2015 diabetik typu I LADA, dobrá kompenzace, bez pozdních...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj dotaz se týká mé maminky...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, pracuji jako fakturantka v dopravní společnosti a denně mi prochází...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den mám problém včera jsem dostala přes noc vyrážku na nohách a zánět...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (14,5 roku), byl na konci prosince a prakticky celý leden nemocný....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, o jarních prázdninách jsem měla nachlazení (kašel, teploty, bolest...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, již od 7.2. byl manžel hospitalizovaný v nemocnici pro zápal plic...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (4 roky) měl od středy večera teplotu 38,5, stoupla mu od čtvrtka...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, od včerejška je mi zle, nevolno, bolest hlavy. Ráno se již pridal...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den.od včera bolí mne břicho a mám průjem,beru léky emaneru,malox ,biorom...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, chci se zeptat - týden bolesti v krku po výtěru na Covid který byl...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, syn (6 let) prodělal před měsícem ošklivý suchý kašel, měl i teploty...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, prosím Vás o pomoc. Od minulého týdne mne trápí silná rýma, vlhký...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc jsou ohroženi lidé s astmatem a alergií....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den prosím vás pracuji jako pokojská byli tady ubytování Rakušané a Němci...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den.Včera ministr zdravotnictví a profesor Prymula připustili,že koronavirus...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý večer, prosím o Vaši radu ohledně koronaviru, v pondělí večer jsem začal...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobry den, jsem tehotna (8.mesic) zamestnankyne umelecke galerie v centru Prahy...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Přítelkyně má 20 let a má Crohnovu chorobu, a tak se chci zeptat...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, mám vrozenou srdeční vadu (dvojvýtoková pravá komora s pulmonální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod levým prsem

Dobrý den, před týdnem jsem se v noci vzbudila kvůli křeči v žaludku, která...

Bolest stehna pod hýždí

Dobrý den, již zhruba 3/4 roku mám problém v oblasti levého stehna. Bolest vychází...

Bolest nohy

Dobrý den. V pátek 31.3. jsem měla obíhání úřadů a více jsem toho nachodila....

Bílý pupínek v koutku oka

Dobrý den, V koutku oka se mi udělal před týdnem bilý pupínek, nebolí.

Modré flíčky na kůži

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Můj bratr už od malička má na břichu modré...

Těhotenství

Dobrý den, je mi 36 let. Pár dní po styku s manželem jsem začala špinit, trvalo...

Cipralex a tloustnuti

Dobry den, chci se zeptat zda je pravda, ze se po cipralexu muze pribirat na...

Dlouhodobé pálení po močení

Dobrý den. Už asi 3 měsíce mě trápí pálení po močení, které je dost intenzivní...

Křečové žíly

Dobrý den, je mi 24 let a na levém lýtku jsme měla dvě, nad kůži výrazně vystupující,...

Diagnoza: bursitis SA omi 1.dx,capsulitis adheziva omi 1.dx,omartroza 2stupne,SA dekomprese, redres.

Dobry den. V prosinci jsem byla na artroskopicke operaci ramene. Diagnoza:bursitis...

Rád bych se zeptal jak tedy Relvar vysadit

Dobrý den, cca 2-3 roky mi plicní lékař předepisuje lék RELVAR ELLIPTA, 92MCG/22MCG...

Borelioza


Bulka na nártu


Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Bolesti břicha po sexu v těhotenství

Dobrý den,jsem ve 12 tt.a po sexu s partnerem mě tekla krev když že mě vytáhl...

Syndrom chronické pánevní bolesti

Dobrý den, V dubnu 2018 jsem prodělal akutní zánět prostaty, který si kvůli...

Bulka v prsu u roční holčičky

Dobrý den, mám roční dceru a v 6.měsíci se jí vytvořila bulka o velikosi hrášku...

Roztroušená skleroza a magnetická rezonance

Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické rezonance?

Bušení srdce

Dobrý den, je mi 20 let a už skoro 14 dní mám takový divný pocit u srdce. Začalo...

Rychle zviseni tepu a tlaku

Dobry den.Chci se zeptat proc se my po vykoureni cigarety zvedne tlak z 140/85...

Reklama