Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pozdní komplikace po operaci žlučníku

Chirurgie Meggy 9.8.2018

Dobrý den přeji,
mám 2 měsíce od laparoskopické operace žlučníku, ve kterém byl kámen. Vše proběhlo bez komplikací. Nyní už týden mám bolesti v pravém podžebří a u pasu, občas bolest vystřeluje i do zad (opět na pravé straně) - bolest je podobná té, kterou jsem měla před odstraněním žlučníku. Do toho mě bolí občas i celé břicho. Bolest je pichlavá a pak zase jakoby křečovitá. Od začátku jsem měla několikrát denně průjem a bylo mi na zvracení. Teplotu jsem neměla. Obvodní lékař mě poslal do nemocnice, kde operace proběhla, byla jsem na ultrazvuku celého břicha, kde se zdá vše v pořádku. Výsledky odběru krve jsou také v pořádku. Dostala jsem léky na střeva Ercefuryl. Nezdá se mi ale, že by léčba zabrala. Z nemocnice mě poslali zpět k obvodnímu lékaři na stěr stolice, na výsledky čekám. Průjmy teď sice ustoupily, na zvracení mi je občas, ale bolesti pořád přetrvávají. Jsem už z toho zoufalá, může to být třeba slezina, i když krev i UZ dopadl dobře? Jaké vyšetření by ještě mohlo pomoci?
Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Váš dotaz předávám ke zodpovězení specialistovi. Průjem může být v důsledku poruchy trávení následkem operace, může být v důsledku střevní infekce atd.. Ostatní potíže mohou být např. v důsledku nějakého zánětu. Je potřeba zjistit pravou příčinu Vašich potíží. V tom Vám nejlépe poradí odborný lékař.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Odpovídá lékař:

MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie Pracoviště: Palas-Athena

Dobrý den Meggy,

pokud byla operace žlučníku před 2 měsíci a všechno proběhlo bez komplikací a 2 měsíce nebyly žádné potíže, je spíše nepravděpodobné, že by nynější potíže mohly souviset s operací. Zejména, když nyní provedené vyšetření krve i USG břicha jsou negativní. Lehké zažívací potíže můžou být týden - dva po operaci, nicméně pak se upraví, pokud nedošlo ke komplikacím, jako bývá třeba krevní výron (hematom) v místě operace, nebo hnisavé ložisko (absces) - nicméně tyto komplikace by USG břicha, resp. laboratoře prokázaly. Další komplikaci - kámen ve žlučových cestách (které se při operaci žlučníku neoperují a musí se ponechat, jsou životně důležité), co je raritní komplikace - by taky prokázalo USG břicha, resp. laboratoře. Opravdu se může jednat o střevní potíže, které mohou někdy být i vleklé, nesouvisející s operací žlučníku, ev. i jiné příčiny. Slezina se nachází na levé straně, dá se dobře vyšetřit na USG břicha a bolestivá bývá zřídka - až při jejím velikém zvětšení, co je u Vás taky vyloučeno. Další možnou příčinou by mohl kámen ledviny, nebo močovodu, který taky může imitovat podobné potíže jako žlučník - bylo by vhodné ještě doplnit vyšetření moče, ev. urologické vyšetření. Pokud se stav nezlepší, bude potřeba doplnit další vyšetření jako je vyšetření žaludku - gastrofibroskopie, nebo vyšetření tlustého střeva - kolonoskopie, ev. další vyšetření.

Související dotazy

Kameny ve žlučníku,nutnost operace
Dobrý den, v příloze posílám lékařskou zprávu...
Operace žlučníku
dobry den jsem 8 den po operaci zlucniku a hned 4 den...
Operace žlučníku?
Dobrý den,manžel byl na vyšetření břicha ultrazvukem,kvůli...
Tlak v břichu po operaci žlučníku
Dobrý den, mám 10dní po laparoskopickém odoperování...
Operace žlučníku
Jsem naprosto bez problemu od 1 dne operace žlučniku...
Potíže po operaci žlučníku
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, mé kamarádky mamka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozátěžové obtíže s kolenem

Dobrý den, na začátku června jsem si namohla kolena při jízdě na kole do kopce....

Pozátěžový stav

Dobrý den,chtěla bych poradit.Před 14 dny jsem byla na běžkách a dala jsem si...

Pozdě koupená antikoncepce

Dobrý den, já mám takový problém,který mi nedokázal zodpovědět ani informační...

Pozdější braní antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, zda se něco stane, když jsem...

Pozdější užití antikoncepce

Dobrý den, Užívám HA cca rok a pravidelně. Je to 10 dní co jsem si pilulku...

Pozdější užití antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na problém ohledně braní nového platíčka antikoncepce....

Pozdější užití pilulky

Dobrý den, Měla jsem před 6 dny pohlavni styk s přítelem.Užívám antikoncepci...

Pozdější začátek braní AK

Dobrý den, minulé 2 měsíce jsem brala antikoncepci bez přestávky a gynekolog...

Pozdní akné

Dobry den. Pordte prosim. Na hornich polobine zad na krku castecne i na obliceji...

Pozdní gestóza během těhotenství

Jak se projevuje pozdní gestoza během těhotenství. Lze jí předcházet a může...

Pozdní léčba hypofunkce štítné žlázy v těhotenství

Dobry den, mam 29r. a som v 17tt. Na endokrinologii som sledovana od zac. tehu,...

Pozdni mononukleoza

Dobrý den,chtela bych se zeptat, co znamena pojem pozdní mononukleoza? V pondeli...

Pozdní očkování

Dobrý den, mám syna kterému 8.října bude 6 měsíců???? Nemáme tedy už nárok na...

Pozdní pilulka pátý den v 1.týdnu (Vreya)

Dobry den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu otěhotnět, když jsem s přítelem...

Pozdní přechod žluči do GIT, hraniční evakuace žluči

Dobry den, byla jsem na vysetreni zlucniku a jater. Problem mam v nadymani a...

Pozdní syfilis

Dobrý den ,neberte to ,že bych paní doktorce Evě Gadoši co mi odpověděla na...

Pozdní těhotenství

Dobrý den, mám jeden dotaz. Již pár dní mám pocit pohybů dítěte v podbříšku....

Pozdní termín vyšetření

Dobrý den, mamince praktický lékař u pravidelné kontroly v lednu zjistil,...

Pozdní užití antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz, v sobotu 28.5.2011 jsem si měla v 20:00 vzít antikoncepci,...

Pozdní užití pilulky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Ve 12:00 beru pilulku. Jenže jsem na ní 2x...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výrůstky na bradavce


Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Bolest zevní strany stehna

Dobrý den, asi týden me začala bolest ve stěhně konkrétnější z vnější strany...

Pawlikovy třmeny a reakce dítěte na ně

Mám skoro pětiměsíční dceru se špatnými kyčlemi. Již se tak narodila, máme to...

Arsenová vložka

Dobrý den. Měla bych na Vás otázku týkající se mojí kamarádky. Šla k zubaři...

Gynekologie online

Dobrý den, s kamarádkou jsme zkusili napsat o informace jedné společnosti, která...

Červené fleky na žaludu


Artróza

MAM ARTROZU 4 STUPNE CO PRO ME OBNAŠI VISKOSU PLEMENTACI DO KOLEN JSEM...

Po operaci žaludku

Dobrý den, jsem zdravotní sestra a byla mi gastroenterologem doporučena fundoplikace...

Snížení tlaku při panice?

Dobrý den, je mi 29 let a už spousty let trpím panickou poruchou s agorafobií....

Léky na vysoký tlak a kašel

Lékařka na interně mi předepsala na VT lék Prestarinum Neo, lék sice účinkuje...

Cysty ledvin

Dobry den během jednoho mesice jsem prodělala 2 zanety močového mechyre a vždy...

Kolaps organismu

Dobrý den, včera ráno, když jsem vystupovala z autobusu, udělalo se mi černo...

Zúžená předkožka

Z ničeho nic se mi zúžila předkožka s velkou bolestí ji pretahnu přes zalud...

Vibrace v uchu

Dobrý den, nevím proč ale již delší dobu cítím vibrace v pravém uchu (jako...

Bodavá bolest hlavy

Dobrý den, chtěla jsem požádat o radu. Již asi čtyři dny mám bodavé bolesti...

Tlak pod krkem, pocit otoku, škrcení

Dobrý den, Delší dobu mě trápí tlak pod krkem, jak kdyby mi otikal nebo me...



Tlak a brnění v hlavě

Poslední dva měsíce mě často bolí hlava.Mám i velmi nepříjemný tlak na temeni...

Užívání vysokých dávek dopegytu při kojení

Dobrý den, plně kojím již 6 měsíc a protože mám vysoký tlak, měla jsem již v...

Reklama