Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Obavy z listeriozy v těhotenství

Gynekologie Milena 5.5.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem těhotná 8tt a dnes jsem snědla včera uvařenou koprovku (byla v lednici cca 20hodin),nechala jsem ji přejít varem asi 2min. pravděpodobně jsem ji dala do lednice ještě teplou, přišla mi zkyslá, ale řekla jsem si že se mi to asi zdá, že nemůže po jednom dni být. Zřejmě ale byla.No nedalo mi to, a podívala jsem se na internet, kde se píše, že listerioza se může chytit i z ohřívaných potravin uskladněných v lednici. Této nemoci se obávám, protože o jejích hrozbách v těhotenství je spousta článků na internetu, už nedávno jsem si pochutnala na bryndzových haluškách a pak se dočetla, že se nesmí ani bryndza. Od té doby si dávám zvýšený pozor. A dnes tohle. Proto bych se chtěla zeptat, jestli myslíte, že je to možné chytit takto listeriozu, a jak mám případně dále postupovat, někde psali, že se projevuje v těhotenství i bezpříznakově a pak se zjistí odumření plodu. Nebo jsou moje obavy přehnané? (musím konstatovat, že jsem teď v těhotenství až nezvykle přecitlivělá, po požití té bryndzy jsem nemohla hrůzou celou noc spát). Mockrát děkuji za Vaši odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Myslím,že obavy jsou přehnané,nezapomínejte,že těhotenství potřebuje také psychickou pohodu.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obavy z těhotenství
Dobrý den, mám strach z těhotenství, proto s přítelem...
Bolest hlavy jako priznak listeriozy
Dobry den, muze byt pouze slaba bolest hlavy, jinak...
Listerioza v těhotenství
Listerioza v těhotenství Dobrý den, jsem ve 14 tt...
Listerioza v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství. Předem se...
Obava z těhotenství
zdravím, mám problém, měl jsem s přítelkyní pohlavní...
Obava z těhotenství
Zpoždění mesnstruace. Dobrý den. Chtěla bych se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z gynekologického vyšetření


Obavy z HIV

DOBRÝ DEN.Hodně se bojím nemoci HIV.V minulosti jsem byl již dvakrát na HIV...

Obavy z HIV infekce

Dobry den, mam obavu o nakazeni virem hiv. Par dni zpatky jsem mel chraneny...

Obavy z choroby

Dobrý den, mám dotaz ohledně ALS - trpím hypochondrickou poruchou a po přečtení...

Obavy z infekce z verejnych WC

Dobrý den, mám takový možná lehce paranoidní dotaz. Včera mi na veřejných toaletách...

Obavy z kolapsu při sportu

Dobrý den mám dotaz ohledně srdce. Stává se mi, že při větší zátěži při sportu...

Obavy z krvácení do mozku


Obavy z krvácení do mozku


Obavy z kyretáže dělohy u panny


Obavy z léčby lékem Duphaston 10mg


Obavy z lymfomu


Obavy z mrtvice při užívání antikoncepce


Obavy z nádoru


Obavy z nákazy


Obavy z návštěvy neurologa


Obavy z nemocí

Protoze neustale procitam ruzne mozne nemoce z stitne zlazy a .pak...

Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění


Obavy z otěhotnění při užívání antikoncepce


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sucho v krku a v nose

Dobrý den, už delší dobu mám pocit suchá v krku a cítím to až k nosním dutinám....

Stěhovavé bolesti kloubů a svalů

Dobrý den, už skoro tři roky mám stěhovavé bolesti kloubů a svalů, cítím se...

Mentální anorexie

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Za poslední rok a půl jsem zhubla...

Bolest pod levou klíční kostí hned vedle ramene


Zlomenina V. MTT

Dobrý den. Mám tuto prosbu a předem děkuji. Mám zlomeninu zánártní kosti, špatný...

Natažená šlacha prstu?

Dobrý den, cca před osmi měsíci jsem si pořídil "Handmaster plus", což je míček...

Prošlé tampony

Dobry den,mela bych na vas dotaz ohledne min.trvanlivosti u tamponu.v zari 2010...

Systémové onemocnění

Dobrý den.Od srpna l.r. jsem v pracovní neschopnosti pro opakované záněty průdušek....

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Autovakcína

Dobrý den, beru autovakcínu na velmi perzistentní chronický zánět způsobený...

Oči a motání hlavy

Dobry den,ocni doktorka mi zjistila vysoky nitroocni tlak,mam sede mzitky pred...

Kalcifikace aorty

Dobrý den. Při RTG srdce a plic v rámci předoperačních vyšetření (žlučník) byl...

Mohu užívat levnější záměnu za Gynimun Intim Protect?

Dobrý den, moje gynekoložka mi doporučila pravidelně užívat Gynimun Intim...

Zvětšená uzlina na krku

Dobry den chtel jsem se zeptat na jedne strane krku pod bradou mam zvetsenou...

Voda v uchu

Dobrý den, dneska mi paní doktorka čistila uši proudem vody a bohužel mi v jednom...

Užití Postinoru a strach z otehotnění

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat na velmi soukromou věc . Měla jsem pohlavní...

Křeče na pravé i levé straně podbřišku

Dobrý večer, měla bych takový dotaz, mívám křeče na pravé i levé straně podbřišku...

Paralen v těhotenství

Dobrý den jsem v 7 týdnu těhotenství v pondělí mi trhali osmičku. Snažila jsem...

Neustálé říhání

Dobrý den - 1.1.2016 asi okolo 7 hodiny ráno mě přepadlo neustálé říhání. Pociťuji...

Výtok a svědění pochvy


Inzerce
×