Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Překyselení žaludku

Trávení Přemysl 5.11.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, dva roky jsem trpěl bolestmi pod pravým žebrem v oblasti dvanáctvíku, avšak na endoskopii jsem měl pouze nález Helicobacter pyroli (ne vředy...). Ten byl přeléčen avšak posledních 10 měsíců trpím silným překyselením žaludku, i když Helicobacter je negativní. Dle lékaře gastroenterologa se zřejmě jedná o extreazofageální reflux. Mám projevy, že beru Helicid 3x 20 mg denně (celkem tedy 60 mg) vždy po 8 hodinách. Jakmile bych Helicid přestal brát anebo snížil dávky, mám okamžitě překyselený žaludek, během 10 dní spálený jícen a hlasivky. Dle manometrie dolní svěrač jícnu není natolik povolený, aby byl k operaci (fundoplikaci). Jakmile jdu na velkou, tak mě pálí konečník, zhubl jsem již cca. 14 kg, bolí mě klouby, jsem malátný, unavený. Dodržuji režimová opatření, dodržuji velice přísnou dietu (zaměřenou na zásadité potraviny) již cca. 3 měsíce, užívám doplňky Aloe Vera, Spirulinu na odkyselení, spím vsedě, vyhýbám se stresu, nekouřím, nepiji kávu ani alkohol, avšak nic nepomáhá. Již mě bolí tak žaludek, že jsem musel dát výpověď v práci. Crohnovu nemoc nemám, na lepek a histaminy alergický nejsem. Je možné, že je tělo již celkově překyselené a žaludek tak reaguje nadprodukcí žaludečních šťáv a pepsinu. Již si nevím rady, co dělat ? Děkuji Vám za jakoukoliv radu či pomoc....

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
bylo by vhodné provést kontrolní gastroskopii pokud jste ji v poslední době neabsolvoval. Kromě Helicidu je možné užívat i další léky ovlivňující trávení .
Vzhledem k celkově porušenému trávení je možné přidat z volně prodejných přípravků ještě probiotika.
Z vyšetření by bylo vhodné doplnit 24hodinovou pH metrii a určitě celkové interní vyšetření se zaměřením na revmatologické diagnózy. Pokud by se vyloučila organická příčina Vašich obtíží, bylo by možné, že se jedná o psychosomatické onemocnění a terapie by se potom směřovala tímto směrem.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Přemysle, nevím, kdy jste měl poslední gastroskopii a pH metrii jícnu, kdy jste byl u gastroenterologa a jaké jsou závěry posledních vyšetření. Proto moje odpověď bude spíš obecná.
Je pochopitelné, že pokud máte takto dlouho obtíže a bolesti, že si nevíte rady a jste v nedobrém stavu. Bylo by proto potřeba, abyste šel znovu na kontrolu jak ke svému praktickému lékaři, tak ke gastroenterologovi. Bylo by na místě udělat kontrolní gastroskopii, zda nemáte vředovou nemoc žaludku či dvanáctníku, jak vypadá sliznice žaludku a jícnu, jestli se Vám nevrátila infekce Helicobacterem (stává se to). Vyšetření by bylo možné doplnit 24 hodinovou pH metrií jícnu s impedancí a manometrií. Také by bylo vhodné udělat kontrolní ultrazvuk břicha a laboratorní vyšetření krevního obrazu, sedimentace, jaterních testů, enzymů slinivky, hodnot krevního cukru, ukazatelů funkce ledvin, vyšetření moči. Píšete, že nemáte alergii na lepek; dělali Vám i vyšetření na nějakou jinou potravinovou nesnášenlivost či alergii? Píšete rovněž, že nemáte Crohnovu chorobu, předpokládám tedy, že Vám bylo děláno kolonoskopické vyšetření s negativním nálezem, je to tak?
Podle výsledků vyšetření a s přihlédnutím k výsledkům testů, které už máte, je možné stanovit další postup a navrhnout léčbu. Například se v léčbě refluxní nemoci používají prokinetika, tedy léky, které pomáhají posunu tráveniny správným směrem.
Nepopisujete, jakou máte stolici, zda netrpíte průjmy, či naopak zácpou. Někdy, pokud je obtížné vyprazdňování, bývá přítomno pálení konečníku, často je způsobeno trhlinkami anální sliznice či hemoroidy.
Pokud Vám vyšetření nic neodhalí a navrhované postupy a léčba nepomohou, je možno též uvažovat o tom, zda se na Vašich obtížích nepodílí psychika. Lze také vyhledat nějakého z lékařů celostní medicíny jako homeopata či akupunkturistu, který Vám může pomoci s harmonizací Vašeho těla i mysli a napomoci tomu, abyste se cítil lépe.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Překyselení organismu, žaludku
Dobrý den paní doktorko, není mi zcela jasné, zda-li...
Překyselení žaludku
Dobrý den, prosím mám tenhle problém od listopadu...
Bolest žaludku
Dobrý den , Mám 24roku a pár let mám potíže se žaludkem,...
Bolest žaludku po lécích na bolest
Dobrý,den.Mám problém s žaludkem od listopadu mám problém...
Bolest žaludku
Dobrý den,je mi 15 let a jsem 3 měsíce po odebrání...
Chronický zánět žaludku
Dobrý den, už 2 roky mám problémy se žaludkem. Byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Překrvení střev

Dobry den už 4 roky roky navštěvuji Gastrologickou poradnu mam mirne překrveni...

Překrvený děložní čípek

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: V úterý jsem byla na prohlídce u gynekologa....

Překrvený děložní čípek

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na tento problém,můj osobní gynekolog mi k tomu...

Překrvování uší

Dobrý den, moc bych se chtěla zeptat, co by mohlo znamenat překrvování uší u...

Překrytí předních zubů, rovnátka

Dobrý den, je mi 25 let a poté, co mi vyrostly horní osmičky, došlo k mírnému...

Překyselení

Dobrý den. Můj manžel za dobu 11 let co jsme spolu přibral 30 kg hlavně v oblasti...

Překyselení a zánět jícnu

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Ve zkratce shrnu svoji situaci. Jsem obézní,...

Překyselení organismu

Dobrý den, prosím o Vaše vyjádření ke snížení překyselení lidského organismu...

Překyselení organismu a štítná žláza

Dobrý den, trpím sníženou funkcí štítné žlázy a užívám Euthyrox 100, a nyní...

Překyselení organismu, žaludku

Dobrý den paní doktorko, není mi zcela jasné, zda-li překyselení organismu...

Překyselení žaludku

Dobrý den, prosím mám tenhle problém od listopadu roku 2015 mě trápí překyselení...

Překyselení žaludku

Dobrý den.V poslední době mívám překyselený žaludek (pálení žáhy?)tak dvě hodiny...

Překyselení žaludku a další obtíže

Dobrý den. Přibližně týden mi bylo špatně, nezvracela jsem,ale měla jsem stavy...

Překyselený žaludek

Dobrý den,nejím sladké,mám ráda zeleninu,ovoce,kávu,chleba,tvrdý sýr,jogurty,rýži,brambory,bílé...

Překyselený žaludek


Překyselný žaludek...?

Prosím Vás chtěla bych se zeptat, strýc trpí asi už měsíc že když už pomali...

Přeléčení ATB

Dobrý den, s partnerem jsme byli zaleceni atb doxybene na Ureaplasmu a Streptokoka...

Přeléčení boreliózy


Přeléčení Boreliózy

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně postupu léčby boreliózy. Jedná...

Přeléčení boreliozy

V srpnu jsem byla poštípaná nějakým hmyzem, nejednalo se o klíště, udělal se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti břicha od vysazení antikoncepce

Dobrý den, po vysazení antikoncepce mám hrozné bolesti v podbřišku. Může to...

Prakticky neustálá, pulzující bolest v zadní části hýždě a stehna (pravá strana)

Dobrý den, zhruba před půl rokem jsem začal pozorovat občasnou bodavou bolest...

Dlouhodobá únava, nevolnost, dušnost

Začalo to v polovině února. V jeden den (čtvrtek) mi bylo dobře, měl jsem větší...

Bolest varlete


Zánět mandlí


Špatně polykám

Dobrý den chci se zeptat jestli může dělat autoimunitní zánět štítné žlázy tlak...

Bolest kyčle

Dobrý den, asi měsíc mě bolí pravá noha. Začíná to v kyčli a jde to do kolena....

Vyrazka nad penisem (akne)

Dobry den, mam potize nad penisem vypada to jako podkozni akne, kdyz to vymacku,...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření štítné žlázy: TSH-...

Pálení žaludku, nevolnosti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám už několik let od monenukleozy problémy...

Stoporeni penisu

Chtel bych jse zeptat na muj problem mam 31 a kdyjsi jsem byl sexualne aktivny...

Hodnoty krve-kreatinkináza

Dobrý den, od neurologa jsem byla poslána na odběry a vyšla mi vyšší kreatinkináza...

Bolesti pravého ramene

Dobry den,mam problem s bolesti praveho ramene. Boli me to uz tak dva mesice....

Bolest ve vnějším kotníku


Hodnoty PSA

Dobrý den, je mi 58 let.V roce 2013 mi byla zjištěna při preventivní prohlídce...

Rentgen v těhotenství ?

Dobrý den, jsem v 9 až 10 týdnu těhotenství a 27.6.2012 jsem asistovala na rentgenu,...

Možný nežádoucí účinek antikoncepce?


Polygynax

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Polygynax globule jsou antibiotika? Děkuji

Acc

pani doktorko děkuj za rady ted jsme se vas ptala ohledne acc děkuji ale ješte...

Vyrazka nad penisem

Dobry den, nedavno (cca pred 4-5 dny) jsem se poprve oholil ziletkou nad penisem,...

Inzerce
×