Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přeléčení Boreliózy

Infekce Jan 30.10.2015

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně postupu léčby boreliózy. Jedná se mi o postup léčby u mojí přítelkyně (24 let). Po odstranění klíštěte, se jí na místě, kde bylo klíště udělal velký flek, cca5 cm, navštívila proto svojí praktickou lékařku s podezřením na boreliózu. Paní doktorka jí předepsala antibiotika Klacid 500 na 14 dní, s tím, že po dobrání antibiotik půjde na odběr krve. Po odběru krve se borelióza v krvi potvrdila, a paní doktorka konstatovala, že 14 denní přeléčení je dostatečné a další léčba by byla vhodná pouze s novými příznaky (například až by ji začaly bolet klouby). Zajímalo by mě, jestli máte stejný názor a nebo by bylo lepší nasadit léčbu ještě následnou. Předem děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, léčba 14dní je asi u 70% dostačující, u 30 % lidí pak přechází do chronicity. ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Přeléčení boreliózy
V roce 2011 mi byla zjištěna již prodělaná borrelioza...
Príznak boreliózy?
Dobrý deň, dnes som si vzadu na nohe našiel fľak elipsového...
Přeléčení borreliózy
Dobrý den, 04/2011 mi byla přeléčena antibiotikem Doxybene...
Přeléčení stafylokoka
Dobrý den, přítel ma několik týdnů u kořene penisu...
Přenos boreliózy pohlavní stykem
Přenos boreliózy Dobrý den, chtěla bych se zeptat,...
Léčba boreliózy
Dobrý den, na začátku července jsem měl klíště. Pak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Překyselení žaludku

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Asi 5 dnů mě bolí ( spíš je to pálení),...

Překyselení žaludku

Dobrý den, dva roky jsem trpěl bolestmi pod pravým žebrem v oblasti dvanáctvíku,...

Překyselení žaludku a další obtíže

Dobrý den. Přibližně týden mi bylo špatně, nezvracela jsem,ale měla jsem stavy...

Překyselení žaludku.

Dobrý den, zhruba před měsícem a půl jsem se probudil s velkou bolestí břicha,...

Překyselený žaludek

Dobrý den,nejím sladké,mám ráda zeleninu,ovoce,kávu,chleba,tvrdý sýr,jogurty,rýži,brambory,bílé...

Překyselený žaludek

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Už zhruba 3 týdny mám v krku červené fleky...

Překyselený žaludek


Překyselný žaludek...?

Prosím Vás chtěla bych se zeptat, strýc trpí asi už měsíc že když už pomali...

Přeléčení ATB

Dobrý den, s partnerem jsme byli zaleceni atb doxybene na Ureaplasmu a Streptokoka...

Přeléčení boreliózy


Přeléčení boreliozy

V srpnu jsem byla poštípaná nějakým hmyzem, nejednalo se o klíště, udělal se...

Přeléčení borreliózy

Dobrý den, 04/2011 mi byla přeléčena antibiotikem Doxybene borrelioza, při kontrolních...

Přeléčení lymské borreliozy

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala nasazenou terapii při léčbě erythema migrans...

Přeléčení Macmiror a doléčení Vitagyn C

Dobrý den. Prave jsem dobrala vaginalni tobolky Macmiror (12 tobolek). Jeste...

Přeléčení partnera

Dobrý den, při vyšetření mi můj gynekolog obejvil ureaplasma a bakterii-e coli....

Přeléčení partnera

Dobry den, pred 14 dny mi na gynekologii delali stery z delozniho cipku. Dnes...

Přeléčení partnera

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, po mém posledním gyn.vyšetření, kdy jsem měla...

Přeléčení partnera na Ureaplasma urealyticum

Přítelkyně se léčí pomocí antibiotik, které jí předepsal urolog na Ureaplasma...

Přeléčení partnerů s onemocněním ureoplasma urealyticum

Dobrý den,pred rokem a půl mi byli testy u gynekoložky zjištěny ureaplasma,partner...

Přeléčení stafylokoka

Dobrý den, přítel ma několik týdnů u kořene penisu vřídek- při návštěvě kožního...