Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přetrvávající pálení a štípaní penisu i po léčbě

Urologie Jan 30.1.2013

Dobrý den, jsem po léčbě chlamydií, kontrolní test po měsíci od ukončení léčby byl negativní. Jelikož moje obtíže pálení a řezání neustaly, byl mi ještě proveden test na mykoplasmata s negativním výsledkem. Tady je mi divné, že test byl udělán jen z ranní moči a na internetu jsem četl, že se dělá z výtěru. Všechny testy proběhly na dermamtovenerologii, kde mi bylo řečeno, že mi udělaly všechny testy, které mohly.
Bohužel, stále mám mírné pálení, řetání a svědění. Na špičce penisu se občas objeví lehké zarudnutí a ustí moč. trubice mi přijde lehce zduřelé. Sex jsem provozoval jen s kondomem. Stav se už dva měsíce nelepší ani nezhoršuje. Zkoušel jsem i 14 dní potírat Canestenem, ale bez výsledku. Nevím, co by to mohlo být. Jinak mi nic není, nemám bolesti ani teplotu.

1) Může test na mykoplasmata proveden jen z ranní moči?
2) Jaký byste doporučila další postup?
3) Může se takto projevovat nějaký další zánět?

Za odpovědi předem děkuji!

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
vyšetření na ureaplazmata se standardně provádí ze stěrů z ústí močové trubice a transport do laboratoře musí být zajištěn ve speciáním médiu, protože ureaplazmata ulpívají na buňkách sliznice, do moči se neuvolňují, navíc jsou extrémně citlivá na vnější podmínky a transport do laboratoře nemusí přežít. Proto se v případech, kdy má pacient zjevné potíže, ale laboratorně se uraplazma nezacjhytí, doporučuje terapie makrolidy i přes negativní nález.
Dalším vyšetřením je stanovení DNA, ale jde o drahé vyšetření a v praxi se využívá málo.
Požádejte svého dermatovenerologa o kontrolní vyšetření na ureaplazmata- a to o výtěr. Následovat by měla terapie makrolidovým antibiotikem, vzhledem k Vaším potížím bych volila léčbu i přes negativní nález z mikrobiologie. Dále je nutné - pokud máte stálou partnerku- přeléčit i ji.

Související dotazy

Pálení penisu
Dobrý den, před čtyrmi měsíci jsem měl nechráněný...
Pálení penisu
dobrý den, děkuji za rychlou reakci, nicmene okoli...
Pálení penisu
Dobrý den chtěla bych se zeptat a docela mě to i trápí...
Pálení penisu
Dobry den Uz som vam pisal predtym ohladom mojho penisu.Teraz...
Pálení penisu a pálení při močení
Dobrý den, Je mi 15 let. Dneska ráno mě začala nepříjemně...
Pálení, štípání v penisu
Dobrý den,občas mě zapálí,nebo zaštípne v penisu..Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrvávající modřina po úrazu nohy

Dobrý den. V dubnu se mi stal úraz, po kterém jsem měla velký hematom na noze....

Přetrvávající mykóza penisu?

Dobrý den, byl jsem před časem léčen pro mykózu penisu. Problém byl vyřešen...

Přetrvávající nachlazení

Už dva měsíce mě trápí nachlazení. brala jsem ATB Augmentin 12hod-dvě balení....

Přetrvávající nález v krku

před 2 měsící jsem měl nález v krku tak mi doktorka dala antibiotika a dva dny...

Přetrvávající nebo stále se vracející ureaplasma

Dobrý den, manželku trápí silně pozitivní ureaplasma. Dvakrát bez výsledku...

Přetrvávající nevolnost a neustálý pocit hladu

Dobrý den, zhruba týden mám žaludeční problémy, které spočívají v tom, že i...

Přetrvávající otok a zarudnutí po říznutí

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem se řízla do kloubu na prstu a ránu myslím...

Přetrvávající otok po bodné ráně

Dobrý den pane doktore, manžel si cca před dvěma měsíci bozapíchnul rezavý drát...

Přetrvávající otok tváře po zaplnění zubních kanálků

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně otoku tváře po endodonickém ošetření...

Přetrvávající otoky a bolesti hlavy po extrakci osmičky

Před rokem a půl mi má zubařka vytrhla osmičku,byla jsem v té době těhotná.Téměř...

Přetrvávající pihy po pálení dusíkem

Dobrý den je mi 20 let a měla bych takový dotaz. U mé kožní lékařky jsem si...

Přetrvávající poruchy zraku po užití marihuany

Dobrý den, můj kamarád kouřil před 5 dny skoro poprvé marihuanu a již v ten...

Přetrvávající potíže

Dobry den mam k Vam dotaz.Mam jiz prez mesic pretrvavajici teploty okolo 37,1.Jsem...

Přetrvávající potíže 3 dny po alergické reakci

Dobrý den. V neděli jsem měla alergickou reakci - nevím přesně, na co. Hlavním...

Přetrvávající potíže po zánětu močových cest.

Dobrý den pane doktore, v polovině prosince 2014 jsem prodělal zánět močových...

Přetrvávající problémy

Dobrý den, můj problém začal někdy na začátku roku. Měl jsem nechránený pohlavní...

Přetrvávající problémy po operaci hemoroidů

Dobrý den pane doktore, manžel byl asi před 3 lety na operaci hemoroidů Longovou...

Přetrvávající problémy po silném zánětu močových cest

Dobrý den, již pred 3 měsíci jsem prodělal silný zánět močových cest. V moči...

Přetrvávající problémy po výronu kotníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu či nějakou rehabilitaci po výronu...

Přetrvávající problémy po zahájení léčby vrozené vady srdce

Dobrý den, na začátku srpna 2015 se u mě začaly objevovat tyto problémy: tachykardie,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dušnost po zátěži ( 35 schodů )

dobrý den chci se zeptat moje kamarádka bere tabletky na tlak každé ráno v 7.00...

Je mi pořád zima

Na tlak beru léky a držím ho mezi 130-140/70-90, mám stále studené ruce a poslední...

Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Použití lenienské masti u měsičního kojence

Dobrý den! Jsem otec jeden a půl mesiční dcerušky. Má hodně suchou pleť. Jeji...

Nepravidelný menstruační cyklus

Dobrý deň, volám sa Barbora a mám 16 rokov. Chcela by som sa poradiť o svojom...

Hyperprolaktinémie


Lék na alergii v těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mohu vzít Cezera 5mg na alergii v těhotenství,jak...

Papírkový test pozitivní na krev v moči.

Dobrý den,náhodně jsem si udělala papírkový test moči,chtěla jsem ho jen vyzkoušet...

Nález HSIL


Vyrážka

Dobry den, po asi tridenni expozici na slunci a koupani se v prehrade, rece...

Bolesti nohou bez zjištěné příčiny

Dobrý den, více než rok mě bolí celé obě nohy a cítím tlak na levé straně bederní...

Konizace děl. čípku

Dobry den sem skoro 4tydny po konizacidelozniho cipku metodou LEEP vcera sem...

Nachlazení a nakažlivost

Dobrý den, mám dotaz ohledně nachlazení a doby nakažlivosti. Od pondělí jsem...

Jednodenní zvracení - nakažlivost


Arytmie

ovlivňuje užívání tbl Concoru i celkový tlak/myslím systolu a diastolu,matka...

Panická porucha

Dobrý deň, nie som si úplne istý ako to opísať ale v poslednej dobe (a dajme...

Návštěva lékaře

Dobrý večer, mám dotaz jsem po operaci srdce , transpl. aortální chlopně za...

Stav po trhání zubů


Jak rozhybat celist

Dobry den mam dotaz jak nejlip rozcvicit celist pred trema dnama my pan zubar...

Zánět mandlí
