Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přetrvávající potíže 3 dny po alergické reakci

Alergie Věra 24.8.2010

Dobrý den. V neděli jsem měla alergickou reakci - nevím přesně, na co. Hlavním podezřelým je propolis, který jsem si aplikovala poté, co jsem se probudila (v cizím domě) s alergickou rýmou a červenými fleky na obličeji. Takto na roztoče a jiné alergeny v ložním prádle obvykle nereaguji - spíše mívám suchý astmatický kašel. Měla jsem i pocit škrábání v krku, který jsem asi mylně považovala za nachlazení či angínu, proto ten propolis. Několik hodin po aplikaci propolisu jsem začala cítit otok v hrdle. V pondělí mne čekal mezikontinentální let. Proto jsem neváhala a hned v neděli vyhledala lékařské ošetření. Dostala jsem injekci Fenerganu a Prednisonu a léky podobného složení v tabletách na další dny. Otok po injekcích ustoupil a celý zbytek neděle jsem prospala. V pondělí to bylo zase o něco horší - cítila jsem podrážděný krk a zase ten otok, i když slabší. Vyhledala jsem tedy lékařskou pomoc přímo na letišti a vysvětlila, že jsem prodělala alergický šok a že mne čeká 11hodinový let). Lékař mi aplikoval další injekci kortikoidů. Let jsem přežila ve zdraví, ale pořád ještě cítím podrážděné hrdlo (otok momentálně nikoli) a pocit sucha. Je to normální reakce? Nebo bych měla vyhledat lékaře? Na alergologické vyšetření jsem shodou okolností objednaná za 14 dní. Mám tam jít dříve, nebo to podráždění přejde samo? Děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, vydržte do alergologického vyšetření, které máte objednáno asolutně správně. ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Alergické reakce
Je mi 25 a již delší dobu pozoruji alergické reakce....
Potíže po holení intimních partií
Dobrý den ,mam takový problém,nedávno jsem se holila...
Rychlost alergické reakce
Dobrý den. Sužují mě různé alergie a v poslední době...
Stačí na vaginalní mykozů používat jen Canesten GYN 1 DEN
Dobrý den, chci se zeptat zda stačí na vaginalní mykozů...
Potíže po přeléčení uroinfektu
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Během tří...
Penis
Dobrý den, před dvěma týdni se mi po orálním sexu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrvávající otok a zarudnutí po říznutí

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem se řízla do kloubu na prstu a ránu myslím...

Přetrvávající otok po bodné ráně

Dobrý den pane doktore, manžel si cca před dvěma měsíci bozapíchnul rezavý drát...

Přetrvávající otok tváře po zaplnění zubních kanálků

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně otoku tváře po endodonickém ošetření...

Přetrvávající otoky a bolesti hlavy po extrakci osmičky

Před rokem a půl mi má zubařka vytrhla osmičku,byla jsem v té době těhotná.Téměř...

Přetrvávající pálení a štípaní penisu i po léčbě

Dobrý den, jsem po léčbě chlamydií, kontrolní test po měsíci od ukončení léčby...

Přetrvávající pálení močové trubice po prodělané infekci

Dobrý den, už cca 3 měsíce mě trápí tyto potíže. Začalo to svěděním a pálením...

Přetrvávající pihy po pálení dusíkem

Dobrý den je mi 20 let a měla bych takový dotaz. U mé kožní lékařky jsem si...

Přetrvávající pocit na zvracení po prodělaném covid-19

Dobrý den, dva týdny zpět jsem prodělal koronavirus, průběh byl pro mě vcelku...

Přetrvávající poruchy zraku po užití marihuany

Dobrý den, můj kamarád kouřil před 5 dny skoro poprvé marihuanu a již v ten...

Přetrvávající potíže

Dobry den mam k Vam dotaz.Mam jiz prez mesic pretrvavajici teploty okolo 37,1.Jsem...

Přetrvávající potíže po covidu

Dobrý den, před třemi měsíci mi byl zjištěn kovid, těsně po očkování na chřipku,...

Přetrvávající potíže po dobrání antibiotik

Dobrý den, minulé pondělí jsem při močení začala pociťovat pálení a řezání....

Přetrvávající potíže po přeléčení ureaplazma

Dobrý deň, na základe predchádzajúceho dotazu : https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/neprijemna-bolest-ve-varlatech-364401...

Přetrvávající potíže po zánětu močových cest.

Dobrý den pane doktore, v polovině prosince 2014 jsem prodělal zánět močových...

Přetrvávající problémy

Dobrý den, můj problém začal někdy na začátku roku. Měl jsem nechránený pohlavní...

Přetrvávající problémy po operaci hemoroidů

Dobrý den pane doktore, manžel byl asi před 3 lety na operaci hemoroidů Longovou...

Přetrvávající problémy po silném zánětu močových cest

Dobrý den, již pred 3 měsíci jsem prodělal silný zánět močových cest. V moči...

Přetrvávající problémy po výronu kotníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu či nějakou rehabilitaci po výronu...

Přetrvávající problémy po zahájení léčby vrozené vady srdce

Dobrý den, na začátku srpna 2015 se u mě začaly objevovat tyto problémy: tachykardie,...

Přetrvávající problémy s nucením na močení

V červnu jsem chodila na lymfatické masáže a asi po 3 procedůrách jsem začala...