Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

PSA

Urologie jan . 23.9.2011

Dobrý den, jsem roč 57, vážím 82 kg, výška 173, loni v březnu jsem byl na biopsii , byla neg. Nyní mi zjistili PSA 7,2 index 0,14 a můj dr. chce novou biopsii. Žádné výrazné problémy nemám, jsou pořád stejné. Je biopsie nutná? Díky za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Jane. Pokuď je hodnota poměru fPSA/tPSA pod 0.15, tak se obecně doporučuje provést biopsii- čím nižší je hodnota, tím vyšší je riziko karcinomu prostaty. Je samozřejmě na Vás, jak se rozhodnete. Lze taky vyčkat a skontrolovat odběry s odstupem čtvrt až půl roku.

Související dotazy

PSA
Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření...
PSA
PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě
PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
Vyšší PSA
Při posledním vyšetření urologem mám PSA O,652,testosteron...
PSA a PSA frakce
Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml,...
PSA
Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61. Ťažkosti...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Příznaky zamlklého těhotenství

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Mám po jednom zamlklém těhotenství v 7tt. Nyní...

Příznaky zápalu plic

Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo jaké jsou vlastně nejčastější...

Příznaky zkaženého žaludku, nebo něco jiného?

Dobrý den, v úterý jsem si nechala dovést oběd do práce, gulášovou polévku,...

Příznaky zúžené močové trubice

Dobrý den, jaké jsou příznaky zúžení močové trubice a jak se to může stát v...

Příznaky?

Dobrý den. Už asi týden mě bolí břicho, občas mám i křeče do boků. Když se...

Přiznání invalidního důchodu

Dobry den,mam dotaz +mam specifickou poruchu osobnosti s emocne nestabilni s...

Přiznání invalidního důchodu

Dobrý den, vážená paní doktorko, prosím Váís pěkně o upřímný názor a radu. Jsem...

Přiznání OZZ

Dobrý den.Po operaci výhřezu ploténky L5/S1 ,nyní recidivě,anulárních trhlinách...

Přiznání statutu OZZ

Dobrý den, chci se zeptat, když přítel má od 3 měsíců epilepsii GM, s pravidelnými...

Přizvedávání varlat

Dobrý den, před několika dny mě začla u kořene penisu nepříjemná bolest. Druhého...

PSA

Dobrý večer, tumor markery PSA 12.40 ug/l, fPSA 2.700 ug/l, fPSA/PSA index...

PSA

Dobrý den,chtěla bych se zeptat přítel (29) měl PSA před 6měsíci 2,25 nyní 2,38....

PSA

VYSOKÉ PSA

PSA

Mám - li PSA větší tj v mém případě 7,6 je to problém ?je kontrola krve dostačující...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

PSA


PSA


PSA

Dobrý den, moc Vás prosím o Váš úsudek a odb. názor k mojí aktuální situaci...

PSA

Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření mu zjistili u obvodního...

PSA

Před rokem jsem měl na urologii PSA 4. Nyni mi naměřili 7. Odběr krve jsem měl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět nadvarlete


Bustural


Počurávání

dobrídem cose nosí na počurávání

Vyrážka v oblasti konečníku


Vyrážka s puchýřky


Zapomenutá pilulka


Coca cola u dětí


PhDr. Milan Štěpanovič

Ordinace klinického psychologa

Tahání, napěti a otok varlete


Borelióza


Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Puzlování u oka


Cysty


Hnědý výtok po menstruaci


Zarudlá předkožka


Vyrážka na penisu


Dulek na cele


Tabák ničí žíly, nekuřte!


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×