Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psychiatrické onemocnění a těhotenství

Gynekologie Petra 19.10.2018

Zdravím. V červnu jsem prodělala zamlklý potrat v 6,6 týdnu,po revizi jsem krvácela 3 dny,po 6ti týdnech mi gynekolog měsíčky vyvolával injekcí,začala jsem brát ad Asentra,Valproat a Ketilept a po celou dobu od revize slabě krvácím,špiním. Je to nepravidelné. Intervaly jsou 2-3 někdy 7-9 dní nic a pak slabé špinění občas krvácení bez zápachu,gynekolog mi na ultrazvuku řekl,že je vše čisté a v pořádku,těhotná nejsem,ale snažíme se o miminko už cca 2 týdny po revizi a pořád nic. Beru Euthyrox 125 a od revize mam chudokrevnost. Teď jsem po pohlavním styku začala zase špinit,zabolelo mě v podbřišku. Gynekolog mi nasadil Ascouritin a Norethisteron,léky od psychiatra jsem přestala brát 5 týdnů po šestinedělí a Asentru jsem přestala brát ode dneška a 8 dní beru Prognafolin pro plánované těhotenství. Už z toho začínám být zoufalá. Nevim co ještě udělat aby se mi tělo srovnalo a antikoncepci nechci,když chceme dítě

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, k Vašemu dotazu by se měl vyjádřit gynekolog, psychiatr a ev. i neurolog. Aby Vám bylo možno adekvátně odpovědět, bylo by třeba více informací ohledně celkového zdravotního stavu. S čím a jak dlouho se léčíte, proč Vám byla nasazena tak silná léčba psychiatrem, zda jste měla nějaký záchvat apod.? K úspěšnému otěhotnění a průběhu gravidity jen vysadit léky prostě nestačí. K Vašemu dotazu se nyní vyjádří odborní lékaři.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Věra Rajchlová

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: MUDr. Věra Rajchlová - praktický lékař pro děti a dorost

prosím o přeřazení do oboru gynekologie a porodnictví

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobry den myslim ze zakladni chyba je pokoušet se o graviditu tak brzy po potratu-vzdy doporučujeme delsi dobu nejlepe aspon 4-6 mesicu protoze i kdyz slo o rané tehotenstvi tak se telo musi dostat do normálního stavu a to nekdy trva.to je patrne jeden z duvodu ze telo nebylo připraveno zvlaste kdyz jeste mate problemy se stitnou zkázou a anémií - tu jiste nemate od revize/ protoze tak silne krvaceni po potratu obvykle neni a telo to rychle kompenzuje. Doporucuji se dat celkové do poradku a pak teprve resit graviditu
Drzim palce
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Psychiatrické vyšetření a hlášení zaměstnavateli
Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat ohledně...
Psychiatrické onemocnění
Dobrý den, před 5lety jsem byla umístěna na měsíc...
Psychiatrické onemocnění
Dobrý den, prosím vás, řeším to pořád dokola tak to...
Psychiatrické onemocnění?
Dobrý den. V poslední době mám strach o svojí matku....
Psychiatrické onemocnění
Dobrý den, můj 13letý syn je rozštěpové dítě s vadou...
Mykóza v těhotenství
Moje dcera je ve 22 týdnu těhotenství má plísňové onemocnění...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychiatrická dokumentace

Dobrý den, po osmi letech jsem změnila psychiatričku. Moje nová paní doktorka...

Psychiatrická léčba

Dobrý den, psychiatrem mi byl předepsán Xanax 0.25mg jedna tabletka ráno a jedna...

Psychiatrická lečebna

Dá se definitivně vylečit hraniční porucha osobnosti . Já už pul roku chodi...

Psychiatrická medikace

Dobrý den, prosím vás mohu se zeptat? Chodím 8.let ambulantně k psychiatrovi...

Psychiatrická medikace

Dobrý den již 4 rokem se léčím na psychiatrii kam docházím už jen pro léky .Neurol0.5...

Psychiatrické léky

Dobrý den pani doktorko/e. Už 8.let chodím ambulantně k psychiatrovi kvůli psychickým...

Psychiatrické léky

Dobrý den, prosím o radu, tatínek 81 let, předtím bez problému, až na srdíčko,...

Psychiatrické onemocnění

Dobrý den, můj 13letý syn je rozštěpové dítě s vadou řeči. Bylo mu diagnostikováno...

Psychiatrické onemocnění

Dobrý den, prosím vás, řeším to pořád dokola tak to jen shnru v rychlosti......

Psychiatrické onemocnění

Dobrý den, před 5lety jsem byla umístěna na měsíc na psychiatrii v Liberci...

Psychiatrické onemocnění?

Dobrý den. V poslední době mám strach o svojí matku. Už když jsem byl malý,...

Psychiatrické vyšetření a hlášení zaměstnavateli

Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat ohledně oboru psychiatrie - moje...

PSYCHIATRIE

Můj syn má asi měsíc nějaké psych. poruchy.Testy na drogy 5x negativní....

Psychiatrie

Dobrý den, potřebovali bychom poradit, kam se obrátit a jakým způsobem. Starší...

Psychiatrie

Dobrý den Vážená milá paní Doktorko níže pro vás zasílám opět můj dotaz a přikládám...

Psychiatrie

Dobrý den, už několik let si aplikuji intravenózně (nejen) diazepam. Filtrování...

Psychiatrie

Dobrý den. Máme velké potíže s chování naší maminky. Je jí 71 let a léčí se...

Psychiatrie

Dobry den chtel bych se zeptat beru brintellix 5mg rano amisulprid 50mg pulku...

Psychiatrie

Ano je to 50 mg jako pulku rano a pulku vecer amisulprid tedkom mam brat celou...

Psychiatrie

Dobry den chtel bych se zeptat beru brintelix 5mg rano a amisulprid 50mg pulku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a nevolnost z hladu




Neurol × Lexaurin


Nachlazení, rýma, bolesti v krku

Dobrý den, již 14 dní mne trápí asi viróza nebo nachlazení, ráno vykašlávám...

Kvasinková infekce u muže


Bolest malíčku nohy

Dobry den , cca tyden me trapi bolest v oblasti malicku u prave nohy , postupne...

Brnění palce na HK

Dobrý den, chtěla bych se Vas zeptat...asi týden mi brnel palec u levé ruky...

Natekla dasen nad zubem ale zub neboli

Zdravím mam dotaz : mám nateklou dasen na zubem z vnitřní strany ale zub mi...

Paleni pochvy

Dobry den asi pred tydnem jsem mela nechraneny styk, zacala me neprijemne palit...

Krční páteř + vertigo

Dobrý den, přítelkyně měla před 14 dny 2 dny po sobě silné vertigo při otočení...

Opakované nachlazení, bolesti v krku

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz týkající se mých častých obtíží – a to opakovaného...

Revize dělohy

Dobrý den mám po revizi dělohy byla jsem v 16+5tt těhotenství se přestalo vyvíjet...

Palgotal 75 mg/650 mg

Dobrý den, měl bych jen otázku co se týká léku Palgotal 75 mg/650 mg, když jsem...

Bolest paty


Útvar na kůži

Dobrý den je mi 20. Před nějakou dobou (asi 14 dny) se mi na obličeji (tváři)...

Užívání antibiotik


Bílé pupínky žaludu

Dobry mam na penise bile pupinky mam je asi od 14 - 15 let

Červená kůže kolem nosu a šupinky


Přetrvávající nachlazení

Už dva měsíce mě trápí nachlazení. brala jsem ATB Augmentin 12hod-dvě balení....

Fibrom

Dobrý den, asi před půl rokem se mi udělala na penisu malá,necitlivá boulička,na...

Reklama