Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Působení látek na endokrinní tkáň

Endokrinologie Jaroslav 30.1.2018

Dobrý den,

je to tak cca 1 měsíc co nepravidelně používám prostředky ke cvičení Arginin a Tribulus na nárust sval. hmoty a zvýšení hladiny testosteronu. Dával jsem zhruba 5 tablet argininu což je 5000mg a 6 tablet tribulusu. Dávkování nebylo pravidelné dejme tomu obden. Nyní mě trochu pobolívá pravé varle, ale bolest není velká a na dotyk a stisk nebolí ani jedno z varlat. Je,že možné způsobily tyto látky? Je mi 27 let na fixaci varel jsem byl cca v 9ti letech.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Každý lék, každá chemická látka může vyvolat v organismu jakoukoliv změnu. Vaše podezření, že ke zduření varlete mohlo dojít po požití těchto preparátů vám bohužel nemůžu ani potvrdit ani vyvrátit, neboť neznám přesné chemické složení. Váš dotaz předávám ještě specialistovi v oboru endokrinologie, vyčkejte odpovědi. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.


Dobrý den, arginin Vám pravděpodobně nijak neškodí, ale fytosteroly v Tribulus opravdu mohou napáchat více škody než užitku. V praxi jsem se s tímto přípravkem ještě nesetkala, takže zkušenosti s ním nemám. Obecně ale umělá stimulace produkce testosteronu u 27letého muže (tedy v plné síle a předpokládám před reprodukcí) nemůže vést k ničemu dobrému. Může například vést k tomu, že varlata po ukončení užívání "usnou" a zásadně to změní jak vaši svalovou hmotu, tak hlavně spermiogram. ¨
Doporučuji kontrolu na urologii k provedení vyšetření a sonografického vyšetření varlat. Samozřejmě se může jednat i o jiný problém ve varleti, každopádně se nevyplatí vyčkávat.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Působení antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi skončí menstruace...
Endokrinni orbitopatie
Dobrý den, v srpnu roku 2011 jsem byla operována se...
Tkáň u poševního vchodu po porodu
Dobrý den, mám takový problém. Po porodu jsem si vimla,...
Působení antibiotik na HA
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi třídenní antibiotika...
Infekce po zlomenině klíční kosti
Dobrý den, dcera je 5 měsíců po dlahové osteosyntéze...
Zhuštěna tkáň penisu na pravé straně
Mám problém se svým penisem přibližně o letních prázdninách...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Působení antikoncepce

Dobrý den, působí antikoncepce i během sedmi denní pauzy ? Pauzu mám od pondělí...

Působení antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi skončí menstruace a začnu opět brát...

Působení antikoncepce

Dobrý den, právě jsem začala brát antikoncepci Natalya ale má doktorka mi nesdělila...

Působení antikoncepce

Dobrý den. Již rok a půl užívám hormonální antikoncepci Jeanine. Chci se zeptat,...

Působení antikoncepce

Dobry den, chtela bych jestli jde otěhotnět při pravidelném braní hormonální...

Působení antikoncepce ihned po 7 denní pauze

Dobrý večer. Mám dotaz, 23.7 jsem dobrala poslední tabletku z 1.plátíčka. Potom...

Působení HA

Dobrý den, chci se zeptat na působení HA. Co jsem tak pochopila, existují dva...

Působení HA po 5-ti denním vynechání

Dobrý den, měla bych dotaz, užívám hormonální antikoncepci Lindynette, vzala...

Působení HA v době 7 denní pauzy

Dobrý den, v neděli jsem dobrala poslední prášek z platíčka, brala jsem prášky...

Působení hormonální antikoncepce

Dobrý den, už asi 6. měsíc užívám antikoncepci Adele, ale vůbec jsem nezaznamenala...

Působení léku MACMIROR na antikoncepci

Dobrý den, dnes sem začala užívat obalené tablety MACMIROR a zároveň užívám...

Působení léků na alergii s hormonální antikoncepcí

Dobrý den, beru antikoncepci Bonadea, a jelikož mám alergii, doktorka mi předepsala...

Působení léku Zyrtec a antikoncepce Stodette

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli léky Zyrtec, které jsem dostala na...

Působení Rivotrilu

Prosím o info, jak dlouho (v hodinách) působí Rivotril proti úzkosti u člověka...

Pusobeni viagri na orgasmus

Dobrý den. Mám problémy s erekci a s dosažením orgasmu a to díky antidepresivum,...

Působení zeleniny na léky

Užívám Warfarin /půl tablety růžové denně/Mám jakousi chlopňovou vadu. Byl jsem...

Působí kouření na játra?

Dobrý den. Rád bych se chtěl zeptat, zda kouření vodní dýmky působí nějakým...

Půst a hypotyreoza

Dobrý den. Mám trochu netradiční dotaz a to, zda je vhodné při onemocnění štítné...

Půst a nález v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda a jak může ovlivnit třídenní půst či...

Půst a omezení stravy i pitného režimu

Dobrý den, tento měsíc držím půst po dobu čtyř týdnů a každý den v něm nejím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění palcu obou nohou a odumírání nehtu

Dobrý den,potřebovala bych poradit co značí brnění a necitlivost palcu u obou...

Celiakie

Dobrý večer paní doktorko,mám dotaz ohledně Celiakie.Mám 3,5 letého syna,který...

Krev v moči po erekci

Dobrý den, posledních pár dnů mě trápí krev v moči po erekci, normálně má klasickou...

Kašel

Dobrý den,při podávání prednisolu 20 vnučce které je 12 let rozpis podávání...

Natažený stehenní sval

Dobrý den, mám problém s nataženým stehenním svalem. Hraji fotbal. Byl mi doporučen...

Brnění obličeje a uší


Bolesti pod lopatkami


Zimní vyrážka

Dobrý den,paní doktorko,už po několik let se mi vždy od podzimního ochlazení...

Závratě,motání hlavy, nevolnost, bušení srdce,vnitřní neklid


Sinus pilonidalis

Dobry den, jiz dlouhou dobu me trapi opakovane zanety v oblasti pod kostrci,...

Po styku jsem zacla krvacet

Dobry den, Mela jsem styk s pritelem po styku jsem zacla krvacet a krvacim...

Tečkovté gliozy v bílé hmotě

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit co znamená tento výsledek z vyšetření...

Bechtěrevova choroba

Dobry den,mam dve otazky prosim Muze se vylecit-zmizet Bechterev? A dale pres...

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Pityriasis versicolor

Dobry den, jiz par mesicu pozoruji na pazich bile fleky viz. fotografie.Jako...

Zvraceni a nevolnost pri menstruaci

Dobry den chci se zeptat jsem po porodu 4 mesice menstruacni cyklus mam pravidelny...

Gelové nehty s použitím UV lampy

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na gelové nehty s použitím UV lampy? Jsou...

Pocit na zvracení, motání hlavy, nechutenství, bolest nohou, slabost

Dobrý den, poslední dobou (cca měsíc) jsem začala trpět ranním pocitem na...

Bolest hlavy při záklonu a pocit přiopilosti

Dobrý den, předem děkuji moc za pomoc. Jednoho večera jsem si pustil film,...

Točení hlavy, celková slabost

Před 14 dny jsem nemohla vstát ráno z postele pro velké a nenadálé točení hlavy.Dnes...

Reklama
Zavřít