Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pusobeni viagri na orgasmus

Psychiatrie Alex 14.5.2015

Dobrý den. Mám problémy s erekci a s dosažením orgasmu a to díky antidepresivum, které užíván. Rad bych se zeptal, zda působí účinně Viagra i na dosazeni orgasmu nebo pouze na erekci.
Děkuji za odpověď. Alex

MUDr. Vladislav Borovanský
Odpovídá lékař:

MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Psychiatrie Roudnice

Viagra a ostatní léky z toho ranku (inhibitory fosfodiesterasy typ 5: tadalafil, vardenafil a zmíněný sildenafil - tedy kupř. Viagra jako první pak Cialis a celá řada dalších) vedou k rozšíření přívodných cév (arteriol, tepnék), a to nejen v penisu, ale i ve většině ostatních orgánů (proto má kupř. někdo ucpaný nos,případně nízký tlak) - zlepšují erekci, která je založena na výrazně zvýšeném přívodu krve zméněnými arteriolami. ostatně, sáhnete-li si na topořící nebo ztopořený penis, ucítíte tep, a to velmi zřetelně.
Viagra tedy podpoří erekci.
Vliv antidepresiva je nejistý, spíše bych ho vylučoval, ale výjimky jsou.

Dosažení orgasmu, satisfakce ("udělat se,""výstříknout") antidepresiva skutečně vyvolávají, a to zejména antidepresiva modernější typu SSRI - citalopram, paroxetin, sertralin, fluoxetin, fluvoxamin, domnvám se, že jsou příčinou toho, že nemůžete dosáhnout orgasmu.

Celý problém umocňuje i to, že deprese nebo/a úzkost erektilní funkci kazí, tedy ty důvody, jež k nasazení léku vedly, jsou někdy i za domněle nežádoucími účinky antidepresiv. POkud je to takhle, tedy musí problém do 3 - 6 týdnů vymizet.

Nicméně jsou antidepresiva, jež erekci podporují (mirtazapin, trazodon) nebo nenarušují (moklobemid), firemní označení jsou kupř.: Mirzaten, Mirtazapin/Trittico//Aurorix, Apo-moclob.
Někdy stačí na zvládnutí úzkostí/deprese samy, jindy v kombinaci s těmi léky, jež jsem zmiňoval výše - a jež nejspíše užíváte. Jsou schopna vykompensovat jejich nežádoucí účinky.

Rozhodně bych nevynechal konsultaci u psychologa. Starost, jestli se mi postaví, jestli budu mít erekci může vést ke zbytečnému soustředění na ztopoření a tvrdost údu - a to tuto funkci spolehlivě kazí.

Krajní a vzácnou příčinou je zvýšení prolaktinu, hormonu hypofýzy - podvěsku mozkového. Velmi zřídka až vzácně to antdepresiva mohou způsobit.

Mluvte o tom se svým psychiatrem, pokud to nejde, tak psychiatra pravděpodobně změníte.

Dr. Borovanský

Související dotazy

Orgasmus
Dosažení orgasmu u muže. Po pár letech bez sexu mám...
Orgasmus
Dobrý den, ve všem jsem poslechla doporučení pana psychologa,...
Nechtěný orgasmus
Dobrý den, vážená poradno, prosím, můžete mi vysvětlit...
Samovolný orgasmus
Prosím, reaguje nechtěný orgasmus na psychické rozložení...
Porucha orgasmu
Dobrý den,prosím o radu,při sexu nemužu dosáhnout orgasmu,při...
Orgasmus
Na Wikipedii píšou, že spontánní orgasmus byl zaznamenám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Působení antikoncepce ihned po 7 denní pauze

Dobrý večer. Mám dotaz, 23.7 jsem dobrala poslední tabletku z 1.plátíčka. Potom...

Působení HA

Dobrý den, chci se zeptat na působení HA. Co jsem tak pochopila, existují dva...

Působení HA po 5-ti denním vynechání

Dobrý den, měla bych dotaz, užívám hormonální antikoncepci Lindynette, vzala...

Působení HA v době 7 denní pauzy

Dobrý den, v neděli jsem dobrala poslední prášek z platíčka, brala jsem prášky...

Působení hormonální antikoncepce

Dobrý den, už asi 6. měsíc užívám antikoncepci Adele, ale vůbec jsem nezaznamenala...

Působení látek na endokrinní tkáň

Dobrý den, je to tak cca 1 měsíc co nepravidelně používám prostředky ke...

Působení léku MACMIROR na antikoncepci

Dobrý den, dnes sem začala užívat obalené tablety MACMIROR a zároveň užívám...

Působení léků na alergii s hormonální antikoncepcí

Dobrý den, beru antikoncepci Bonadea, a jelikož mám alergii, doktorka mi předepsala...

Působení léku Zyrtec a antikoncepce Stodette

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli léky Zyrtec, které jsem dostala na...

Působení Rivotrilu

Prosím o info, jak dlouho (v hodinách) působí Rivotril proti úzkosti u člověka...

Působení zeleniny na léky

Užívám Warfarin /půl tablety růžové denně/Mám jakousi chlopňovou vadu. Byl jsem...

Působí kouření na játra?

Dobrý den. Rád bych se chtěl zeptat, zda kouření vodní dýmky působí nějakým...

Půst a hypotyreoza

Dobrý den. Mám trochu netradiční dotaz a to, zda je vhodné při onemocnění štítné...

Půst a nález v krvi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda a jak může ovlivnit třídenní půst či...

Půst a omezení stravy i pitného režimu

Dobrý den, tento měsíc držím půst po dobu čtyř týdnů a každý den v něm nejím...

Pustula na předkožce

Dobrý den, půl roku už mam na předkožce tuto pustulku velikosti 5x2mm, její...

Pustulky na stehnech

Dobrý den, příteli se během dne vytvořili na nohou pupínky připomínající akné...

Pustulky v terénu ekzému

Dobrý den, na rukou se mi objevují malé puchýřky ze kterých vytéká hnis. Už...

Pustuly

Dobrý den, po částečné obřízce mne trápí zduřelé mazové žlázy na penisu..přesněji...

Putujici deloha - myom

Dobry den, jsem rok po porodu a casem me ceka odstraneni delohy z duvodu myomu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem

Dobrý den. 4 den mě trápí průjem. První 2 dny byl hodně silný a 3 den se objevila...

Hematurie, krev v moči

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na stopové množství krve v moči. Již delší...

Bolest nad pupíkem

Dobrý den, objevila se mi bodavá bolest v horní časti pupíků. Po té co na horní...

Štítná žláza

Dobrý den, přečetla jsem mnoho příspěvků a i já si dovolím předložit svůj nález...

Zadýchávání se při zátěži

Dobrý den pane doktore, již přes týden mám problémy se zadýcháváním se při jakékoliv...

Zlomenina patní kosti

Dobrý den, manžel utrpěl tříštivou zlomeninu paty 18/6/2018. Dostal nechodící...

Bolest zubu po čištění kanálku a odstranění nervu

Dobrý den, V pondělí jsem byla u zubaře, jelikož jsem již více než týden měla...

Praskajici kuze

Dobry den,moje mamka pracuje v masne jako expedientka.Je ji 53 let.Jiz dele...

Červená vyrážka na penisu

Dobrý deň, pred niekoľkými dňami sa mi na koži na penise spravila červená vyrážka...

Zubní váček a postup řešení

Dobrý den, pod zubem s korunkou, kterou mám zhruba šest let se mi udělal...

Horke a cervene ucho

Dobry den,prosim mam dotaz. Posledni dobou mam docela casto horke a cervene...

Stahy svalov pod okom

Dobry den, rad by som sa opytal co to asi je a ci sa to da nejako vyliecit...: Uz...

Šupinatá vystouplá skvrna na noze

Dobrý den, mám už celkem dlouho na levé noze u palce šupinatou skvrnu a přijde...

Vynechání menstruace

Dobrý den, 2. měsíc jsem nedostala menstruaci. 2x jsem si dělala těhoteský test...

Krvácení při prstění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 15 a přítel mě asi tak před dvěma měsíci...

Černé tečky ve stolici

Dobrý den, všimla jsem si ve stolici strašně malých černých teček. Mohlo by...

Zarostlý nehet

Dobrý dne, mám dotaz mám zarostlý nehet a zajímalo by me zda je to na strzeni...

Zarostlý nehet


Bolest obličeje

Dobrý den, už několik dní mě trápí bolest obličeje. Bolest není stálá, ale vždy...

Špinění při užívání HA

Dobrý den, vždy ve druhém týdnu užívání HA vytéká hnědý výtok (špinění, slaboučké...

Reklama