Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Relevantní HIV testy

Infekce Stanislav 13.8.2020

Dobrý den, již jsem do Vaší poradny před časem psal. Ovšem vyskytla se jistá skutečnost, kvůli které jsem zmatený a mírně řečeno opět znovu vystrašený. V místní hodonínské nemocnici mi sdělili, že ke stoprocentní jistotě, při absolvování testu na hiv, zcela postačí odstup od posledního rizikového styku 3 měsíce. Jinými slovy všechno od 3 měsíců a nahoru. I vy jste mi to dokonce v této poradně před nějakou dobou potvrdili. Také jsem volal na celostátní hiv linku, kde mi řekli totéž, že vše od tří měsíců je jistota. A také v případě negativního výsledku není důvod tyto testy v budoucnu již opakovat, za předpokladu, že nezopakuju rizikový styk. Tuto informaci mi potvrdili všichni odborníci na které jsem se obrátil. Příležitostně, při jiném vyšetření jsem tuto otázku vznesl i v Kyjově v nemocnici, tam mě poté odeslali na oddělení hematologie, kde mi sdělili, že pokud od posledního rizikového chování neuplynulo alespoň šest měsíců, výsledky nejsou, nemůžou být platné. Jak to tedy je? Musí ke stoprocentní jistitě negativity uplynout skutečně šest měsíců (půl roku)? Nebo je pravda to s těmi třemi měsíci? Jedná se o období od 14. 3. 2020 a testy byly provedeny 7. 8. 2020 tedy bez jednoho týdne uběhlo (rozestup) 5 měsíců. Omlouvám se za rozsah dotazu a předem děkuji za Vaši odpověď. Udělal jsem v životě chybu a teď jsem z toho zmatený.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Stanislave, skutečně nevím co hematologové mysleli těmi 6 měsíci a vůbec se nedivím, že Vás zmátli. Testy na HIV , resp. výsledky, jsou skutečně relevantní po 3 měsících od rizikového pohlavního styku. Pokud jste je provedl po 5 měsících, pak není o čem debatovat. Pokud byl výsledek negativní, pak je tento výsledek relevantní, konečný a není třeba dalšího nového testování pokud byste nezopakoval rizikový pohlavní styk.
Takže se nestresujte a užívejte života!
Zdravím

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Test na HIV
Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné...
Test na HIV
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně rychlotestu...
HIV a testy
Dobrý den mám prozbu po nechranenem pohlavnim styku...
Test na HIV
Dobrý den, již jsem jednou psal kvůli pomoci ohledně...
Test na HIV
Dobrý den, bohužel jsem se na základě 3 stěrů od urologa...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rekurentní píštěl

Dobrý den,rada bych se zeptala.Jsem po šesté operaci pištele a porad se me vrací...

Relabující polychondritis

Dobrý den,byla mě zjištěna nemoc,která se jmenuje Relabující polychondritis.Hledala...

Relaps hepatitidy typu A

Dobry den, prodelal jsem hepatitidu A a chci se zeptat jesli na sobe poznam...

Relativní fimóza

Dobry den, Rád bych se zeptal jestli je tento stav (viz. foto) normální průběh...

Relativní fimóza

Dobrý den. Je mi 20 a mám problém, který jsem se zatím neodhodlal řešit... Při...

Relativní fimóza

Dobrý den, trpím už cca 1 měsíc Relativní fimózou, promazával jsem to s krémem...

Relativní fimóza

Dobrý den, pokud mám penis neztopořený, tak lze předkožku přetahovat krasně,...

Relativní fimózu

Dobrý den, mám relativní fimózu. Při erekci předkožka přetáhnout jde, ale je...

Releas pately a zabroušení chrupavky (chondropatie pately)

Dobrý den, jsem měsíc po releasu pately a zabroušení chrupavky (chondropatie...

Release pately, artroskopie

Dobrý den, jsem 13. den po ASC gen.I.dx., release pately. 11. den po operaci...

Remineralizace zubů

Dobry den. Mam dotaz ohledne mych zubu. Leze mi dolu zubni sklovina asi na trech...

Remodelace bříška prsteničku

Dobrý den, před dvěma týdny jsem si nešťastně pořezala prsteniček levé ruky....

Remodelace kostí

Dobrý den,chci vás poprosit o názor na to co by mohlo způsobit zvýšenou kostní...

Remood - panická úzkost

Dlouhodobě užívám Remood, nyní 1/4 denně, po komplikovanějším životním období...

Remood a Neurol

Dobrý den, z dlouhodobého stresu se u mě vyskytují panické ataky. Po prvním...

Remood a sex

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ SEXUÁLNĚ ŽIJI AKTIVNĚ,ALE BĚHEM BRANÍ LÉKU REMOOD MÁM PROBLÉMY...

Remood nežádoucí účinky

Dobry den dostal sem na uzkosti remood beru ho prvni 2dny pul tablety a je my...

Renální angiomyolipom

Dobrý den, jsem maminkou již dvou dětí (8,6) a chtěli by jsme s manželem třetí...

Renální glykosurie v těhotenství - hodnoty cukru v moči

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké jsou tabulkové hodnoty pro množství cukru...

Renální kolika

Dobrý den, 8.1.2014 jsem prodělala ranální koliku, konkrement vyšel, byly nasazeny...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest na hrudi pod pravým prsem

Dobry den, dnes jsem mela nocni a asi ve 2 rano mi zacalo pichaz jakoby pod...

Ekzém v okolí konečníku

Dobrý den. Dlouho mě trápí ekzém v okolí konečníku. Je dosti svědivý. Vyzkoušel...

Říznutí do prstu

Dobrý den, přítel se silně říznul do prstu, krvácení se zastavilo, rána je...

Špatné chování

Dobrý den,mám asi některou poruchu osobnosti. Můj problém je že mám permanentně...

Bolest kloubů a hlavy

Dobrý den, má přítelkyně má od minulého týdne od čtvrtka bolesti kloubu, hlavne...

Bolest kříží s vystřelováním do nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už asi tak měsíc mě vždy po ránu střílí (bodá,...

Pupínek na varlatech

Dobry den Asi dva tydny mam pod varlaty pupinek. Neboli ale nemizi. Da se...

Říznutí do prstu

Dobrý den, V pondělí jsem se při krájení zeleniny řízl do prstu. ránu jsem...

Bolest žaludku po antikoncepci

Dobrý den. Už rok beru antikoncepci Katya. Ze začátku mi velmi vyhovovala, neměla...

Bušení srdce

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. Často se mi stává,...

Lapani po dechu pri usinani

Dobry den pani doktorko. Pokazde kdyz se snazim v noci usnout, tak jeste...

Odumřelý nerv v zubu

Dobrý den, můj dotaz se týká odumřelého nervu v zubu. Začala mě bolet jednička...

BRNĚNÍ CELÉHO TĚLA

Dobrý den,už několik dní mě trápí brnění celého těla při usínání.Pokaždé to...

Pálení jazyka, zduření jazykových papil, nepříjemný pocit v krku

Dobrý den, již dlouhodobě trpím na opakované potíže v krku. Vzhledem k mnoha...

Bušení srdce ráno

Dobrý den, je mi 20 let a mám nízký tlak a potíže s bušením srdce. Pravidelně...

Antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se mi něco stalo kdybych na...

Bolest lýtek

Dobry den, uz ctvrty dnem nemuzu chodit kvuli lytkam. Mel sem lumalni punkci,...

Na koulích mám bílé tečky, skoro jak akné.

Dobrý den, již nějakou dobu mne trápí jistý problém. Na koulích mám bílé tečky,...

Bolest v kříži až do nohou

Dobrý den, potřebovala bych poradit, co mám dělat. Mám sedavé zaměstnání a...

Hlen v kuku


Reklama