Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Test na HIV

AIDS a HIV Stanislav 28.6.2020

Dobrý den, již jsem jednou psal kvůli pomoci ohledně HIV testu.
Měl jsem dva rizikové styky se dvěmi neznámými ženami. Jeden styk proběhl na konci minulého roku a od něj do provedení testů uplynulo téměř, bez pěti dnů, přesně šest měsíců. 23.12.2019 - 19.6.2020. Mám v tomto případě stoprocentní jistotu, když uběhlo půl roku? Platí pravidlo všechno od tří měsíců nahoru (a výš)? Ve druhém případě od styku do odběru byly testy provedeny za tři měsíce. Od poloviny března až po testy také 19.6.2020, souhrně (tedy stejně). Pokud i od posledního styku byly testy provedeny po třech měsících, prý už nemám tyto testy nikdy znovu opakovat, opětovně třeba ještě po nějaké době? Bylo mi řečeno, že už ne. Mohu se i tak na toto stoprocentně spolehnout a brát to takto souhrně? Bylo mi sděleno, že v takovémto případě už se nemůže u mě tato nemoc projevit, že už ji nemůžu mít. Děkuji za Vaši poslední dodatečnou odpověď ohledně vlivu léků, konkrétně Trittico a Chlorprothixen, že nemůžou ovlivňovat, zkreslovat kvalitu výsledku těchto testů a prosím Vás ještě o jednu odpověď. Jde mi jen o to, ověřit si informace, které mi poskytli v místní nemocnici, hiv poradně, i z jiného zdroje, u vás. Je úvaha vše od 3 měsíců a déle (více) pravdivá? Vše po 3 měsících 100% jistota?
Děkuji
Nevařil

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ano, můžete být klidný. Imunologické okno u HIV se udává 6-12 týdnů. Čili v obou případech jste byl testován až po tomto datu a výsledek tedy můžete považovat za 100%. Další testování není nutné. Užívání léků výsledek testu nijak neovlivní, ani při užívání Trittica a Chlorprothexinu.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Test na HIV
Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné...
Test na HIV
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně rychlotestu...
HIV a testy
Dobrý den mám prozbu po nechranenem pohlavnim styku...
Test na HIV
Dobrý den, bohužel jsem se na základě 3 stěrů od urologa...
Testy na HIV - spolehlivost
Dobrý den ,byl jsem na testech na HIV , 12 týdnů a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Test na HIV

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně rychlotestu na HIV, který absolvoval...

Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda se takto projevuje příznaky primoinfekce...

Test na hiv


Test na HIV


Test na hiv


Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné provádět test na HIV v rámci...

Test na HIV

Dobry den, ano rizikovy styk byl v cervenci 2013. v rijnu 2013 jsem byla na...

Test na HIV


Test na HIV


Test na HIV po 6 měsících


Test na HIV při dárcovství krve?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při odběru krve pro účely dárcovství...

Test na HIV z moči

Dobrý den, na internetu se prodávají testy na HIV ze vzorku moči. Není to podvrh?...

Test na HIV, hepatitidy B a C

Dobrý den, 77 dní po možném riziku jsem se nechal testovat z krve na: HIV1/2,p24...

TEST NA HPV

Dobrý den, přemýšlím o očkování proti HPV, ale jelikož již sexuálně žiji,...

Test na HPV a moluska


Test na HPV u mužů

Dobry den mal by som posledny dotaz ohladne hpv je mozne ked mi zena spravi...

Test na Chlamydia trachomatis

Dobry den. Prosim o napsani, kdy uz muzu jit na test na Chlamydia Trachomatis,...

Test na chlamydie

Zajímalo by mě, zda se test na chlamydie dá provést ze vzorku krve (například...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené fleky na kůži


Pupínky na pažích

Dobrý večer, Chtěla bych se zeptat, jestli je možné se zbavit těchto "pupínků"...

Kožní obtíže


Střevní chřipka


Lapani po dechu pri usinani

Dobry den pani doktorko. Pokazde kdyz se snazim v noci usnout, tak jeste...

Tramal ve 35 týdnu těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám už asi měsíc problémy z krční páteří,často...

Bolest v oblasti levé mandle

Dobrý den, paní doktorko. Kolem vánoc jsem měl zánět nosohltanu, měl jsem ATB,...

Piha byla vždy světle hněda. Nyní hodně ztmavla a vytvořil se kolem ni fialový flek.

Dobry den, mam jiz nekolik let vystouplou pihu, ta byla vzdy svetle hneda....

Pálení, štípání lýtek a stehen

dobrý den, p.doktore, je mi 24let, 165 cm/55kg. Před rokem mi začala silná bolest...

4 měsíce bez menstruace

Je mi 13. Již skoro 4měsíce jsem nedostala menstruaci,má poslední menstruace...

Úder do spánku

Dobry den, asi před 2 dny mi kamarád omylem bouchl do spánku a od te doby mi...

Červený flek, který je horký a svědí

Příteli se udělal kolem pupíku červený flek, který je horký a svedi. Zmenšil...

Bolest chodidla

Dobrý den,jsem servírka a už nějakou dobu mě bolí chodidla,od paty do středu...

Fascikulace a obavy z onemocnění ALS

Dobrý den, loni na podzim mě začaly trápit fascikulace zejména ve stehnech,...

Křeče v rukou

Dobrý den, často mě trápí křeče v rukou. Prsty se mi zkroutí do divného tvaru....

Bolest břicha a plynatost


Macmiror + alkohol

Dobrý den, mám lehký zánět a užívám macmiror 500. Vím, že jsou to antibiotika,...

Pupínky v blízkosti konečníku

Dobrý den, mam podezření, ze může jit o syfilis nebo chudokrevnost. Budou to...

Bolest a tlak pod čelistí na pravé straně

Dobrý den, již delší dobu mě pobolívá pod čelistí v měkkých tkáních na pravé...

Bílé tvrdé kuličky na mandlích

Dobrý den, už několik týdnů mam potíže s mandlemi na pravé straně kde se mi...

Reklama