Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Riziko trombózy

Srdce a cévy Barbora 6.3.2009

Dobrý den,
před deseti měsíci jsem měla úraz, při pádu jsem si zlomila levou nohu v kotníku. Zlomenina byla komplikovaná, musela jsem hned na operaci, kdy mi z obou stran dali šrouby, které tam doposud mám a odstranění bude asi za rok. V nemocnici jsem brala léky na ředění krve a pak ještě po celou dobu, kdy jsem měla sádru (asi 2 měsíce) warfarin, který byl poté vysazen. Můj dotaz (nebo několik dotazů) se týká možnosti trombozy.
V kotníku mám pořád ještě trochu otok, kterého se mi nedaří zbavit, i když s nohou cvičím, masíruju ji apod. Občas mě také trochu pobolívá lítko, nebo zadní část stehna. Není to vůbec silná bolest, jen opravdu slabá, ale vím o tom. A není to trvající, ale spíš občasné jakoby píchnutí, které trvá kratší či delší dobu.
Chtěla bych se zeptat, zda by to mohlo být kvůli tromboze? Je možné, aby se mi vytvořila i po takto delší době po úrazu? A může s tím i nějak souviset ten otok?
Jsem momentálně doma na rodičovské dovolené, takže pohyb celkem mám, chodíme se synem na procházky apod, ale mám nadváhu.
Předem moc děkuji a jsem s pozdravem
Barbora

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
trombóza se může vytvořit nejen po úrazu. Nejčasteji se mohou tvořit na dolních končetinách. Projevují se bolestí, otokem a "ztepláním" v místě trombózy. Přesto je ale možné, že Vaše bolesti jsou způsobeny spíše svalovou námahou. Doporučoval bych proto návštevu lékaře, které zhodnotí Vaše riziko trombózy a navrhne další postup.

Související dotazy

Riziko trombozy
Dobrý den,jak snížit riziko trombózy při úraze. Podezření...
Riziko trombozy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké riziko...
Riziko trombozy
Zhodnoení rizika není vůbec snadnéDobrý den, mám dotaz...
Obava z trombózy horních končetin
Ve čtvrtek jsem byla na odběru krve kvůli kontrole...
Riziko trombozy
Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci...
Riziko trombózy u Belary
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak je vysoké...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko toxoplasmozy

Dobrý den, mám dotaz ohledně toxoplazmózy. Jsem ve 33 týdnu těhotenství. Možná...

Riziko trombosy při HA

Dobrý den, prosím moc o radu. Mám trombofilni mutací protrombin, o 2 MTHFR,...

Riziko trombosy při HA

Dobrý den, je mi 21, jsem obézní, minulý rok u mě propukla androgenní alopecie...

Riziko trombózy

Dobrý den, mám Leidena a nějaké další trombofilie k tomu , prodělala jsem trombozu...

Riziko trombozy

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, chtěla bych vědět...

Riziko trombozy

Dobrý den, mám problém při užívání antikoncepce. Gynekolog mi předepsal HAK...

Riziko trombozy

Dobrý den,jak snížit riziko trombózy při úraze. Podezření na utržený meniskus.Dostala...

Riziko trombozy

Zhodnoení rizika není vůbec snadnéDobrý den, mám dotaz ohledně rizika vzniku...

Riziko trombózy

Dobrý den, když jsem už trombózu dříve prodělala ve 13-ti letech, jak vysoké...

Riziko trombozy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké riziko trombózy či plicní embólie...

Riziko trombozy během letu

Dobrý den, chci se zeptat, za týden odlétáme na dovolenou a let bude trvat...

Riziko trombozy po operaci dolni koncetiny

Dobrý den. Jsem žena (49)v procesu MTF tedy užívám pravidelně(od 20.1.2018)...

Riziko trombozy při zlomenině

Dobrý den. Mám zanártní zlomeninu u nohy. Dostala jsem na 14dní frexiparin ....

Riziko trombózy u Belary

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak je vysoké riziko trombózy při užívání...

Riziko u antikoncepce Mirelle

Dobrý den, před rokem a půl jsem vysadila antikoncepci Yaz. Od té doby mám dost...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Riziko vady při otěhotnění

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, dnes jsem si zkusila těhotenský test a vyšel...

Riziko vertikálního přenosu koronaviru při amniocentéze

Dobrý den, v pátek mám podstoupit amniocentézu (kvůli věku 38 let, screening...

Riziko vzniku kapavky

Dobrý den, před 9 dny jsem měla sex s mužem, který mi po "tom" oznámil, že dobral...

Riziko vzniku rakoviny jazyka

Dobrý večer, kousnula jsem se do jazyka a pak jsem si šla zakourit. Chci se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rovamycin a alkohol

Dobrý den, mám dotaz týkající se konkrétně atb Rovamycine a pití alkoholu...

Aft, spíše jakoby odřený jazyk

Dobrý den, maminka (60 let) má asi měsíc na straně jazyka jakoby velký aft,...

Azitromycin Sandoz

Dobrý den, mám problémy s akné. Kožní lékařka mi předepsala antibiotika Azitromycin...

Cukání svalu na dlani pod levým palcem

Dobrý den, již asi 2-3 týdny mě trápí skoro neustálé cukání svalu na dlani pod...

Píchání u srdce, mžitky, pocit horka, pocení - je to srdce?

Dobrý den,poslední dobou mě opět trápí občasné píchání u srdce,mám pocity horka...

Pulzující břicho

Dobrý den, nedávno jsem si všimla, že mně pulzuje celé břicho. Tep je viditelný...

Velký trombosovaný hemoroid

Dobrý den, o víkendu se mi udělal velký trombosovaný hemoroid. V pondělí jsem...

Bolesti hlavy

Dobrý den v noci mě probudila velká bolest trvá uz asi 12 hodin nejhorší je...

Bolest v oblasti levého boku

Dobrý den, již delší dobu mě pobolívá levý bok, dříve i při svižné chůzi, pak...

Stav po trhání zubů


Chrčení a špatné dýchání miminka

Dobrý den, trošku se budu snažit problém vysvětlit. Můj švagr má 4 měsíční miminko....

Vadne mi penis a někdy se ani nepostaví.

Mám takový problém,penis mi nechce při vzrušení stát,a někdy mi vadne v pochvě...

Chondroza disků

Dobrý den pane doktore,na rtg páteře mi byla zjištěna tato diagnoza-počínající...

Praskání kůže

Příteli hrozně praská kůže na prstech, hlavně jsou to palce a ukazováčky, viz.foto....

Bolest podbříšku a pálení při močení


Vracející se angíny

Dobrý den, první týden v lednu jsem dostala angínu, stejně jako asi čtyřikrát...

Výrůstek u konečníku


Operace cystokély

Dobrý den, prosím o informaci. Dne 22.2.2018 mi byla stanovena diagnóza "Cystokéla,...

Zelená stolice


Bolest paty


Reklama