Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko trombosy při HA

Vnitřní lékařství Z. 4.5.2017

Dobrý den,
je mi 21, jsem obézní, minulý rok u mě propukla androgenní alopecie a tak mi byla nasazena Diane-35. HA jsem už brala předtím asi 4 roky. V rodině leidenská mutace (u mě vyloučena), babička (rovněž leiden) z mamčiny strany utrpěla při druhém porodu trombózu. Na gynekologii mi řekli, že Diane mohu brát pouze jeden rok (a pak zase obyčejnou), ale kožní mi říkala že mi pak napíše nějaký papír, ať mi ji nechají. Což si samozřejmě přeju, protože to padání vlasů mě hodně psychicky ničilo. Kvůli HA jsem přestala kouřit, ale s váhou opravdu bojuju. Tak bych chtěla vědět co vlastně mohu dělat pro to, abych teda to riziko co nejvíce zredukovala, protože představa že tu HA budu muset vysadit a vlasy začnou padat... to pak asi pro změnu skončím na AD. Předem díky za radu :-)

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

dobrý den, tak samozřejmě hlavně se snažte řešit obezitu, úplně se zbavte sladkého i tučn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Riziko trombosy při HA
Dobrý den, prosím moc o radu. Mám trombofilni mutací...
Marihuana (thc) a rizika při jeho konzumaci
Dobrý den, chci se zeptat , jak zhoršuje reálně dýchací...
Riziko otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je pravdepobnost...
Riziko trombosy
Dobrý den. Absolvoval jsem let do Číny a poté do...
HA
Dobrý den, od narození jsem na kardiologii sledována...
Prodloužení HA
Dobrý den, na jedné stránce jsem se dočetla že je možné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko tehotenstvi

Dobry den, Vcera vecer jsme s pritelkyni meli nechraneny pohlavni styk. K...

Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství

Dobrý den, Už 6let beru HA Stodette ale poslední dva měsíce užívám tablety...

Riziko těhotenství ?


Riziko těhotenství v době pauzy HAK

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda můžu otěhotnět během menstruační pauzy,...

Riziko tetování a pihy

Dobrý den, chci se zeptat zda není nebezpečné tetování a pihovate pokožce. Znanenka...

Riziko toxoplasmozy

Dobrý den, mám dotaz ohledně toxoplazmózy. Jsem ve 33 týdnu těhotenství. Možná...

Riziko trombosy

Dobrý den. Absolvoval jsem let do Číny a poté do Jihovýchodní Asie. Samotný...

Riziko trombosy při HA

Dobrý den, prosím moc o radu. Mám trombofilni mutací protrombin, o 2 MTHFR,...

Riziko trombózy

Dobrý den, mám Leidena a nějaké další trombofilie k tomu , prodělala jsem trombozu...

Riziko trombozy

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, chtěla bych vědět...

Riziko trombozy

Dobrý den, mám problém při užívání antikoncepce. Gynekolog mi předepsal HAK...

Riziko trombozy

Dobrý den,jak snížit riziko trombózy při úraze. Podezření na utržený meniskus.Dostala...

Riziko trombozy

Zhodnoení rizika není vůbec snadnéDobrý den, mám dotaz ohledně rizika vzniku...

Riziko trombózy

Dobrý den, když jsem už trombózu dříve prodělala ve 13-ti letech, jak vysoké...

Riziko trombozy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké riziko trombózy či plicní embólie...

Riziko trombózy

Dobrý den, před deseti měsíci jsem měla úraz, při pádu jsem si zlomila levou...

Riziko trombozy během letu

Dobrý den, chci se zeptat, za týden odlétáme na dovolenou a let bude trvat...

Riziko trombozy po operaci dolni koncetiny

Dobrý den. Jsem žena (49)v procesu MTF tedy užívám pravidelně(od 20.1.2018)...