Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Růst

Richard . 26.12.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 19 let, měřím 173 cm. Od 17 let jsem vyrostl od 3 cm, je možné, že ještě vyrostu? Případně jak mohu zjistit, jestli mám uzavřené růstové štěrbiny? A dá se vyrůst i jejich uzavření? Navíc mám ještě poměrně velkou nadváhu, ale daří se mi hubnout, může to mou výšku nějak ovlivnit? Moc děkuji za Vaše odpovědi.

Odpovídá:

MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Ordinace U Pandy

Dobrý den Richarde! Pravděpodobnost, že ještě porosteš je velmi malá, max tak o 1cm. Uzavření růstových štěrbin lze ověřit na rentgenových snímcích dlouhých kostí. Po jejich uzavření již tělo do výšky přirozeně nevyroste. Nadváha může zhoršovat držení těla a nožní klenbu, díky čemuž budeš vypadat menší. Takže pokud shodíš přebytečná kila, budeš cvičit a pořádně se protáhneš, možná budeš měřit i 175cm... S pozdravem Petr Kadleček

Související dotazy

Růst
Dobrý den , je mi 15 let , a chtěl bych se zeptat ,...
Růst
Dobry den chtel by se zeptat je naka na deje abych...
Růst ochlupení
Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?
Růst dítěte
Dobrý den,mojí malé vnučce je 10 měsíců.Narodila se...
Léky a růst vousů
Dobrý den, mám dotaz kamarád o přítele má problém....
Zvýšený růst chloupků na těle
Dobrý den, mám dotaz ohledně růstu chloupků. Je...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ruptura sleziny

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho trvá přibližně zacelení sleziny a omezení,...

Ruptura svalu

Dobrý den, před měsícem můj starší syn přivřel mladšímu synovi (5let) kovovou...

Ruptura svalu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mi zpátky sroste břišní sval, urvala...

Ruptura svalu

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat do kdy se musí od úrazu nohy přišít sval, aby...

Ruptura svalu lýtka

Opakovaná ruptura v lytkovém svalu Při fotbalovém treninku mi ruplo v Lytku....

Ruptura tricepsu

Dobry den mám po rerupture tricepsu při šetrnem cvičení sval nateka bolí a...

Ruptura vazu

Dobrý den, Před měsícem jsem měl rupturou vazů v kotníku. Po měsíci mi byla...

Ruptura vazů kotníku

Dobrý den, při sportu jsem si poranil kotník. Jedná se o odrazovou nohu. Došlo...

RupturaLCM,LCA et LCP traumatica genus l.sin

provedena operace před 3 měsíci:artroskop. tonizace LCA,LCP,sutura LCM, resekce...

Ruptuta Achillovy šlachy

Prosím o nějaký přípravek ( vitamíny, minerály, přírodní léky) , který bych...

Růst

Dobrý den, můj otec měří 165 cm a matka 155 cm Mě je 16 a měřím 173 cm a chci...

Růst

Dobrý den. Je mi 17 let a měřím necelých 149 cm a chtěla bych se zeptat, zda...

Růst

Dobrý den, v 17 jsem měřil 188 a nyní o rok později mám 189-190 . Chcy se zeptat...

Růst

co pomáhá růstu ? Moje dcera za 2 roky vyrostla jen o 5 cm je jí 11 a má 150...

Růst

Dobrý den, moje lékařka mi v 15 letech řekla, že jsem si sportováním zastavil...

Růst

Je mi 17 a chtěl bych začít brát růstový hormon abych ještě vyrostl. Ale nechci...

Růst

je mi 18 let a měřím 153cm. nerostu už od jedenácti let, od té doby co jsem...

Růst

dobrý den je mi 14.5 let a měřil 165 cm muj penis měřív v klidovém stavu 6 cm...

Růst

Dobrý den,prosím o radu. Mému synovi je 15 let. V dětství prodělal Perthes oboustranně....

Rust

Dobry den, jmenuji se Andela Hanova. Memu synovi je 18 let a meri 164 cm. Pred...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení pat


MUDr. Věnceslav Černý

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Jizva po operaci srdce může být i nenápadná


Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci


Revmatoidna artrida


Mám na přirození takové malé pupínky


Zubní kaz


Laparoskopie odhaluje příčiny neplodnosti


MUDr. Dušan Rada

Ordinace PL stomatologa

S atopickým ekzémem k moři


Trpíte alergií? Otestujte si i krém na opalování


Absence menstruace


Angina


Časté průjmy


Pupínek pod prsem


Bolest a otok dásní a jazyka


Předávkování Helicidem

Co se stane když sním 8 kusů Helicidu naráz ? ..

Allergocrom pálení očí


MUDr. Jarmila Bartošová

Praktická lékařka

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×