Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Sérom břišního svalu

Chirurgie Libor 25.8.2020

Dobrý den, přikládám lékařské zprávy, před 10 lety akutní náročnější operace slepáku s cca 15cm jizvou, kdy možná následkem nevstřebaného stehu vznikl absces: Punkcí (injekcí) se nedařilo odsátí, takže asi hustší obsah.
Aktuální stav je bolestivější a citlivější břicho a dle lékařů čekání na případné další potíže, ale moc normálně se s tím fungovat nedá, při určitých pohybech citím bolestivost, takže bych zvažoval operaci a napadá mě zda je nějaké maximálně šetrné řešení (mini invazivní) a specializované chirurgické pracoviště pro rychlý návrat do práce a omezení budoucích komplikací.
S ohledem na zkušenost s banální operací slepáku a už jednu větší jizvu, která se občas ozve, se další banální operace trochu obávám. Zaujaly mě robotické operace, ale ty jsou asi určeny pro jiné druhy operací.
Kolega byl spokojen s operací v nemocnici Na Homolce, ale nevím zda je možné se nějak jednoduše zeptat na možnost operace, když prvotní vyšetření probíhalo v FNHK

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Libore, děkujeme za Váš dotaz. Hned na úvod bych chtěla vyvrátit mýtus o tom, že ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Majtan

Specializace: Chirurgie, Proktologie Pracoviště: DK Chirurgie s.r.o.,Klinika Dr. Pírka

Dobrý den,
v prvé řadě je třeba provést vyšetření a zjistit, co Vám vlastně je. Tedy pok...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Císařský řez a serom
Dobry den. Je mozne, aby se serom po cisarskem rezu...
Pohmoždění břišního svalu
Dobrý den chtěl bych se optat jak se pozná natržený...
Cvičení a svaly
Dobrý den.Mám takový problém.Nějakou dobu posiluji...
Hýžďové svaly
Dobrý den, mám takový problém. Je mi 19let. Vazim...
Cukání svalů, napětí ve svalech
Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně svých neurologických...
Bolest svalu
Dobrý den, před nějakou dobou asi půl rokem jsem si...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Seretide a nárůst hmostnosti

Může inhalace Seretide (2xdenně po dobu 2 let) způsobit nárust hmotnosti (za...

Seretide Diskus v těhotenství

Dobrý den, mám na Vás prosbu, jsem v 16. týdnu těhotenství, léčím se na astma....

Série zánětů

Dobry den, obracim se na Vas s prosbou o radu v nasledujicim: je mi 30 let,...

Sériová fraktura žeber-2,3,7-11. žebro

Prosím o informaci. Co si mám představit pod pojmem posun fr. 7. žebra dorzálně,...

Serologia

Dobrý deň chcela by som sa opýtať na serologickom vyšetrení som mala takéto...

Serologické testy, drobné změny

Dobrý den, omlouvám se za poměrně asi hloupý dotaz. Ale již pul roku mi to nedá...

Serologické vyšetrenie krvy

Dobrý deň, po akutnej nádche som mala pretrvávajúce teploty okolo 37,5- 38,...

Serologické vyšetření hepatitidy B a C

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda jsou pcr testy na hepatitidu B a dna hepatitidy...

Sérologie EBV, CMV

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byste mi mohli sdělit Váš názor ohledně...

Sérologie HSV

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčebný postup při dlouhodobě (3roky)aktivních...

Serom v operační ráně

Dobrý den, jsem dnes týden po laparoskopii žlučníku a hodně mě trápí jizva nad...

Seronegativní revmatoidní artritida, mám nárok na invalidní důchod?

Dobrý den. Navštívila jsem praktickou lékařku a ta mně při mé diagnoze...

Seropozitivita HCV

Dobrý den, v předoperačním vyšetření krve mi byla zjištěna seropozitivita HCV.Teď...

Seropozitivita po infekci borelii

Dobrý den, prosím o radu ohledně léčby boreliózy. Tuto nemoc jsem prodělala...

Seropram

Dobrý den, v létě jsem se začala léčit na neurologii s krční páteří. RHB...

Seropram

Dobrý den, moje partnerka, 36 let, užívá jednu tabletu Seropram 20mg denně....

Seropram

Dobrý den, již rok a 2 měsíce beru Seropram, půlku ráno. Neurol při potížích,...

Seropram a nespavost

Dobry den, pani doktorko, cca pred dvema mesici jsem zacal brat Apo Citalopram,...

Seropram a užívání Evry

Dobrý den, je mi 31 a léčím se od listopadu s úzkostí. Užívám Seropram, denně...

Seropram dávkování

Hezký den, od 21let beru přerušovaně antidepresiva. Nyní v 37 letech opět začínám...