Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Seropram

Psychika Barbora 12.11.2012

Dobrý den,

v létě jsem se začala léčit na neurologii s krční páteří. RHB trochu pomohlo, ale ne na závratě, motání hlavy atd. Přidaly se stavy nejistoty a úzkosti. Brala jsem půl tablety Lexaurinu (1,5mg). Nakonec jsem vyhledala pomoc v psychosomatické ordinaci. Paní doktorka mi napsala Helex a Seropram. Helex jsem si vzala jen jednou a byla jsem po něm hodně unavená, musela jsem si lehnout. Přešlo to asi za 3 hodiny. Ráda bych se zeptala na Seropram. Mám začít brát kapky od 1 a navyšovat do 10. Budu schopná normálně fungovat? Pracuji ve školství, tak se obávám, aby to nemělo nějaké vedlejší účinky, které by mi bránily v práci. Mám za děti zodpovědnost a nemohu si dovolit zůstat doma nebo o práci přijít. Zatím jsem AD nebrala. V příbalovém letáku se píše o možných sebevražedných myšlenkách, úzkostech apod. Obávám se, aby se můj stav ještě nezhoršil. Podle paní doktorky mám zatím brát i Helex či Lexaurin. Sníží tyto léky případné negativní projevy Seropramu na začátku léčby, než si na něj mozek zvykne? Mám obavy, aby mi nebylo ještě hůře. Snad jsem vyhledáním odborné pomoci udělala dobře. Přece jen bych to sama nepřekonala. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem BM

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Seropram a podobné léky užívá velká část populace. Seropram většinou únavu nepůsobí, bývá snášen velmi dobře, většina jeho uživatelů si na nežádoucí účinky nestěžuje. Protože však jeho plný efekt nastupuje až za 2-3 týdny, doporučuje se souběžně podávat Lexaurin nebo podobné léky. Ze strany Vaší lékařky jde o obvyklý postup. Lexaurin atd. též brání úzkostem, o kterých se píše v příbalovém letáku, a jež se mohou vyskytnout právě v prvních týdnech užívání Seropramu. Upozorňuji ale, že antidepresíva nejsou všespásná. Jsou bezesporu užitečná, ale neměla by se užívat jako jediná metoda řešení psychických obtíží tohoto druhu. Součástí léčby by vždy měla být psychoterapie. Přikládám odkaz na užitečnou brožuru, v níž se můžete dozvědět leccos o úzkostech, a jak s nimi bojovat nejen s pomocí léků: http://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozury/Generalizovana_uzkostna_porucha.pdf

Související dotazy

Seropram
Dobrý den, moje partnerka, 36 let, užívá jednu tabletu...
Seropram
Dobrý den, již rok a 2 měsíce beru Seropram, půlku...
Seropram vs Citalec
Dobrý den, ráda bych se zeptala na rozdíl mezi již...
Seropram dávkování
Hezký den, od 21let beru přerušovaně antidepresiva....
Seropram a nespavost
Dobry den, pani doktorko, cca pred dvema mesici...
Seropram a užívání Evry
Dobrý den, je mi 31 a léčím se od listopadu s úzkostí....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Serologia

Dobrý deň chcela by som sa opýtať na serologickom vyšetrení som mala takéto...

Serologické testy, drobné změny

Dobrý den, omlouvám se za poměrně asi hloupý dotaz. Ale již pul roku mi to nedá...

Serologické vyšetrenie krvy

Dobrý deň, po akutnej nádche som mala pretrvávajúce teploty okolo 37,5- 38,...

Serologické vyšetření hepatitidy B a C

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda jsou pcr testy na hepatitidu B a dna hepatitidy...

Sérologie EBV, CMV

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byste mi mohli sdělit Váš názor ohledně...

Sérologie HSV

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčebný postup při dlouhodobě (3roky)aktivních...

Sérom břišního svalu

Dobrý den, přikládám lékařské zprávy, před 10 lety akutní náročnější operace...

Seronegativní revmatoidní artritida, mám nárok na invalidní důchod?

Dobrý den. Navštívila jsem praktickou lékařku a ta mně při mé diagnoze...

Seropozitivita HCV

Dobrý den, v předoperačním vyšetření krve mi byla zjištěna seropozitivita HCV.Teď...

Seropozitivita po infekci borelii

Dobrý den, prosím o radu ohledně léčby boreliózy. Tuto nemoc jsem prodělala...

Seropram

Dobrý den, moje partnerka, 36 let, užívá jednu tabletu Seropram 20mg denně....

Seropram

Dobrý den, již rok a 2 měsíce beru Seropram, půlku ráno. Neurol při potížích,...

Seropram a nespavost

Dobry den, pani doktorko, cca pred dvema mesici jsem zacal brat Apo Citalopram,...

Seropram a užívání Evry

Dobrý den, je mi 31 a léčím se od listopadu s úzkostí. Užívám Seropram, denně...

Seropram dávkování

Hezký den, od 21let beru přerušovaně antidepresiva. Nyní v 37 letech opět začínám...

Seropram vs Citalec


Seroslepost - mereni

Dobry den pane doktore, lze prosim vas nejak merit seroslepost? U me vady,...

Serotonin


Serotonin v krvi


Serotoninový syndrom

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli můžu lék Mirzaten kombinovat s potravinovým...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Paleni oci po alkoholu

Stava se mi obcas, nikoli pokazde, ze po konzumaci vetsiho mnozstvi alkoholu...

Výsledky krevního obrazu

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty v normě: leukocyty...

Bolest čelistního kloubu


3 mesice v kuse se mi vrací někdy řidčí a někdy husčí bílý výtok bez zápachu, svědění či pálení

Dobrý den je mi 19 let mam stálého partnera a už asi 3 mesice v kuse se mi vrací...

Motání hlavy

Dobrý den, je mi 16 let a motá se mi hlava ( takový pocit opilosti), někdy méně...

Slabost, malátnost, unava, motání hlavy


Zúžená předkožka a kortikoidy

Dobrý den, v pondělí tento týden jsem dostal na můj problém s předkožkou...

Opar na pochvě

Dobry den chtel bych se zeptat ma pritelkyne ma na pochve opar. zda muzem provozovat...

Vynechání antikoncepce ve 3. týdnu

Dobry den. Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a...

Neustále nafouklé, hodně vyboulené břicho, pocit plnosti a neustaly pocit na zvracení

Dobrý den, již měsíc mě trápí neustále nafouklé, hodně vyboulené břicho, pocit...

Bolest zad


Svalová křeč ve stehně.

Dobrý den,rád bych se optal z jakého důvodu je svalová křeč v pravém stehně...

Bolest v levém i pravém podžebří

Dobrý den,,poslední rok mívám tlakovou bolest pod oběma žebry,spíše v levém...

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den,při preventivním odběru krve mi zjistili ALT 1,21 a AST 0,80 a ještě...

Bolest pod hrudní kostí


Výsledek kolonoskopie

Dobrý den, mohu se zeptat zda jsem v pořádku po kolonoskopii? Děkuji v rektu...

Potíže přetrvávají

Dobrý den. Již třetí měsíc mám problémy, které jsem začal pociťovat druhý den...

Silný hnědý výtok před menstruací


Onemocnění jazyka

Dobry den.Moc prosím o pomoc.Chtěla bych se zeptat,co muze byt puvodcem tohoto...

Vyrážka, pupínky - nárt

Dobrý den, najednou z ničeho nic mám na nártu pupínky, vyrážku. Maž usi to belogentem...

Reklama