Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Seroxat a Helex a alkohol

Léky Vladimir 23.1.2017

Zdravím, momentalne uzivam seroxat 20mg a helex 0,25mg. Pomaly to zacinam vysadzat. Seroxat beriem pol tabletky kazdy druhy den rano a helex stvrtku tabletky podla potreby. Liecba trva cca 1 rok. Celkovo mi je lepsie. Len niekedy si potrebujem dat stvrtku helexu. Chcem sa spytat ako je to s alkoholom? Kedy si mozem dat par piv po skonceni liecby seroxatom? Helex zatial uplne nevysadzam. Ten mi pomaha. (stvrt tabletky) Je mozne uzit helex po prehyrenej noci? (po opici?) dakujem velmi pekne za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, s alkoholem bude určitě nejvhodnější začít až po ukončení terapie a to s odstupem 1-2 týdnů, alprazolam (Helex) by jste s alkoholem vůbec neměl kombinovat, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Během léčby Seroxatem byste měl alkohol konzumovat spíše výjimečně a jen v minimálním množství, alkohol též přispívá k depresím. Ani po ukončení léčby Seroxatem bych nedoporučoval alkohol konzumovat ve větší míře, určitě však dodržet aspoň týdenní odstup, aby se Váš psychický stav opět nezhoršil. Helex má sice dobrý účinek proti úzkostem, je však bohužel návykový, vede k útlumu a jeho tlumivý účinek je zvlášť výrazný po konzumaci alkoholu. Dlouhodobě je vliv Helexu na nervový systém velmi nepříznivý. Helex proto po "prohýřené" noci neužívejte vůbec, pokud budete potřebovat nějaký prostředek proti úzkostem, doporučil bych v takové situaci spíše fytofarmaka jako např. Persen forte (řada nemocných považuje účinek Persenu a Helexu, resp. podobných léků za srovnatelný).

Související dotazy

SEROXAT
Dobrý den, ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU...
Coaxil a Seroxat
Dobry deň pani Doktorka Chcem sa opýtať na Váš nazor...
Polygynax a alkohol
Dobrý večer! Včera mi byli předepsány tobolky na zavádění...
Svědění chodidel po alkoholu
Dobrý den,mam dotaz,po požití alkoholu,mám strašné...
Rovamycin a alkohol
Dobrý den, mám dotaz týkající se konkrétně atb Rovamycine...
Alkohol
Dobrý den, Už dlouho mě trápí jedna věc. Jde o to...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Seropram dávkování

Hezký den, od 21let beru přerušovaně antidepresiva. Nyní v 37 letech opět začínám...

Seropram vs Citalec


Seroslepost - mereni

Dobry den pane doktore, lze prosim vas nejak merit seroslepost? U me vady,...

Serotonin


Serotonin v krvi


Serotoninový syndrom

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli můžu lék Mirzaten kombinovat s potravinovým...

Serotoninový syndrom

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vysadila jsem ze dne na den antidepresiva...

Serotoninový syndrom?

Dobrý.den, tři měsíce beru antidepresiva citalec 20 a nyní pět dní navýšení...

Serova lecba

Dobry den pi.doktorko.V kostce ma anamnéza:od 3let alergik,astmatik bydlici...

SEROXAT

Dobrý den, ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný...

Serozní cystadenom v.s. hlavy pankreatu

Dobrý den,nádor je velký 3 cm,potíže mám občas,zaháním je deganem,dietou..měla...

Sertivan 50mg


Sertivan 50mg

Dobry den, jiz 1 rok uzivam sertivan 50mg, snasim jej dobre. Mam dotaz, zda...

Sertivan a Doxycyklin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné užívat antidepresiva Sertivan...

Sertivan a Neurol v těhotenství

Dobrý den, jsem v prvním měsíci těhotenství a již třetím rokem užívám AD. Do...

Sertivan50mg a Mirzaten30mg najednou?

dobrý den, mám dotaz. Užívám léky Mirzaten 30Mg asi 2 měsíce. Po této době...

Sertralin

Dobrý den, Beru 14dni sertralin jednu tabletu ráno na uzkostnou poruchu,...

Sertralin

Dobrý den , prosím o rychlou konzultaci beru AD s lečivou látkou setralin ....

Sertralin a abstinenční příznaky u kojence

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně užívání sertralinu a kojení. Již přes 10let...

Sertralin a alkohol

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jestli se může něco stát, když při užívání...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hrudní kost

Dobry den, prosim o radu... pred par dny jsem si vsimla, ze mi mirne vystoupla...

Nemožnost přetažení předkožky

dobry den chci se zeptat když nemam erekci tak mi jde přetahnou kuzi přes zalud...

Onemocnění ppohlavně přenosnou chorobou

Dobrý den doktoři potřebuji ultra rychle poradit moc prosím prosím Vás. Je mi...

Tepová frekvence v noci


Opar na rtu a očkování proti covid

Dobrý den, prosím o radu, už měsíc se mi vyrážejí na rtu malé opary.Vždy po...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, byl jsem na Covid PCR testech, které vyšli negativně. Již pár dní...

Bulka u palce nohy

Dobry den mam dotaz na leve noze u palce trosicku nad kosti se mi zvetsila bulka...

Nežádoucí účinky Biofenac

Dobrý den. Jak dlouhou dobu se múže užívat biofenac 100mg 2x denně? Pťedepsáno...

Kručení v břiše, plynatost

Dobrý den, občas se mi stává, že mi začne kručet v břiše, začnu mít větry a...

Bezvědomí nejasné příčiny

Dobrý den, skoro před měsícem mě odvezla rychlá z důvodu bezvědomí, koma NS....

Uzliny,,Augmentin

Dobrý den pane doktore,před asi 3týdny jsem si všimla,že syn má na krku z boku...

Mravenčení na přední straně stehna

Dobrý den, už dva měsíce (téměř každý den) mě trápí mravenčení v pravém stehně...

Bílé "puchýřky" na nohou

Dobrý den, na chodidlech mám takové tečky jakoby puchýřky je jich spousta, nijak...

Bolest na hrudní kosti

Chtěl bych se zeptat trápí mě už nějakou dobu bolest na hrudní kosti co by mohlo...

Lázně a vyhřezlá ploténka

Dobrý den, mám 6.týdnu po operaci vyhřezlé ploténky HDI L4/5.Kontrola-bez komplikací.Dostal...

Bolesti spánku, tekutá rýma a bolest oka

Dobrý den, Mám už asi třetím dnem píchavé bolesti na pravém spánku, tekutou...

Porucha erekce

Dobrý den, mám problém s erekcí i se vzrušením. Je mi 33, a měl sem asi 4...

Bušení srdce


Oteklý a bolestivý nárt

Dobrý den, už několik dnů mě bolí na levé noze celý nárt a klouby prstů,ze začátku...

Zlomenina čéšky

Dobrý den, bude to 5 týdnů co jsem si při pádu zlomila čéšku. V nemocnici mi...

Reklama