Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Skolioza,degenerace páteře

jarmila . 17.11.2014 redakce uLékaře

Dobrý den,na rtg.snímcích je vidět jak mám ukrutně zdeformovanou páteř,v bederní oblasti to vypadá jako hokejka,proto mám ukrutné bolesti v přední horní části pravé nohy,nic se s tím prý nedá dělat,je mi 80let,dávají mi Dapryl 400 3x denně,Tramal kapky 3x denně a bolesti jsou pořád ukrutné,nedávno jsem chodila na rehabilitace a bylo to ještě horší,měja bych jít na operaci kyčle(od toho prý bolesti nejsou)a lékař mě varuje,že mi jí nedoporučuje,že bych mohla skončit na vozíku,jednu kyčel už operovanou mám.Jsou nějaké léky,které by mě zbavili bolesti?Nevím,jak dlouho se to dá vydržet.Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


I ve Vašem věku, s Vaší deformovanou páteří ne,musí noha bolet. Bohužel z vašeho popisu nelze určit, zda je to možné právě u Vás. kyčle oparvdu významně ovlivňují, zda noha bolí nebo ne. Postavení pánve ovšem také, to by ale všem muselo být vyšetřeno exaktně, aby bylo možno říci, že má smysl cíleně léčit pomocí" aktivn í fyzioterapie", kdy Vám fyzioterapeut( ve Vašem příapdě ale lékař nebo fyzioterapeut pod úpřímým lékařským dohledem) zlepší funmkci pánve, bederní páteře a vysvatlí a naučí cílené cviky.Po zlepšení souladu pánev( kyčle) a nohy může být noha bez bolesti.- to ovšem je třan napřed ověřit a udělat. Operace kyčle má opět konkrétní důvod, vůbec není pravidlo, že je li jedna po operaci, druhá musí být operována také. To záleží vše na konkértních podmínkách. Jste li aktivní, chodíte denně, pak by bylo vhodné splnit to, co jsem popisoval. Pokud jste převáždńě člověk sedící doma, pak lze opravdu navštívit lékaře v " centru bolesti", to jsou specialisté na výběr léků, které tlumí bolest. Léky , které užíváte prozrazují , že spíše by bylo vhodné začít akcitní léčbu, než tlumit. To však nelze bez dostatku infor,mací napsat 100 úproscentně.

Související dotazy

Skolioza páteře
Dobry den, predem se omlouvam, ze muj dotaz asi bude...
Skolioza
Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o vysvětlení zpravy...
RTG páteře
Dobrý den. Pro déletrvající bolest zejména v pravé...
Bolest páteře
Dobrý den, mám na Vás dotaz. 2 měsíce mám bolesti bederní...
Skolioza a cvičení
Dobry den mam lehkou skoliozu a pani doktorka mi řekla...
Skolióza a cvičení
Dobrý den, je mi 13 let a mám skoliózu páteře, 23°...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Skolióza u postihnutého dieťaťa - možnosť odialenia tejto diagnózy

Dobrý deň pan doktor, obraciam sa na Vás s prosbou, ktorá sa týka mojej dcery...

Skolióza u syna

Dobrý den chci se zeptat můj syn 16 let má 47 stupňů skřivenou páteř skoliozu...

Skolióza v dospělosti

Dobrý den. Může se skolióza rozvíjet a zhoršovat i po dosažení 20. roku života,...

Skolioza vrchol th12

lekar na rehabilitacnom oddeleni my pred 10 rokmy stanovil tuto diagnozu v tej...

Skolioza- dlouhodobé bolesti zad

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat ,dlouhodobě mě bolí záda Je mi 31 let.Mám hodně...

Skolióza, bolest zad od poslední prohlídky

Ale není to divné, že mě ta záda bolí až od té poslední prohlídky? Neříkejte...

Skolioza, deformacia hrudníku

Dobrý deň! Mám 16 rokov a miernu skoliozu. Myslím, že do 30 stupňov. Zakrivenie...

Skolioza, ploché nohy

Dobrý den, je mi 16 let a v budoucnu bych se chtěla stát profesionální obchodní...

Skolióza, typ cvičení

Dobrý den, je mi 27 let, od dětství mám velkou skoliozu, nosila jsem korzet....

Skolióza, vysvětlení rentgenu

Dobrý den,mám od 12.let skoliozu na třech místech páteře,měla jsem sádrové lůžko,v...

Skolioza(skrivena pater s hrbem )

Dobrý den chtela bych se zeptat jestli se da ješte něco dělat proti skolioze...

Skolióza/pectus carinatum

Dobrý den. Mám skoliózu.Mám také na hrudníku pectus carinatum(ptačí hrudník).Je...

Skolióza+deformace hrudníku

Dobrý den.Včera jsem pokládal dotaz ohledně skoliózy a deformace hrudníku na...

Skoplý palec u dítěte

Dobrý den,dnes jsem si šla se sourozencem zakopat s bálónem a omilem jsem docela...

Skoplý prst

Dobry den.pane mudr.pred mesicem jsem si skopla prst na prave noze pak jsem...

Skoro až fialová bulka na varleti

Dobrý den, nevíte, co by to mohlo být ? Děkuji

Skoro dva měsíce mám velké bolesti nohou

Dobrý den, skoro dva měsíce mám velké bolesti nohou. V noci mně někdy tato tupá...

Skoro Každou neděli mě bolí hlava

Dobrý den mám problém s bolestí hlavy. Vždycky mě bolí v neděli a to je právě...

Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat.

Dobrý den. Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat. Varlata bolí obě, avšak...

Skoro necitim penis

Dobry den. Mam jeden velky problem. Je to uz asi 5 rokov ale nici mi to zivot....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×