Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Spálová angína

Uši, nos, krk Petra 4.1.2018

Dobrý den,

dcera 6 let měla od 15.12. lehké bolesti v krku a vyrážku v genitáliích + vnitřní stehna a zvýšenou teplotu. Malinový jazyk. Tento den udělány testy (výtěr z krku), který po pár dnech prokázal Streptokoka Piogenes. Crp nízké, jen 13. Od cca 2.1. loupání dlaní a bolest ramen.

Mladší dcera v podobném období obdobné příznaky, které byly přeléčeny ATB.
U starší dcery na základě testů nebyly ATB doporučeny.

Před pár dny synovec po návštěvě u nás má spálovou angínu.

Mohu se zeptat, co nyní dělat, zda věřit a neléčit nebo raději ATB nebo nějaké další testy?

Nevím, děkuji za radu. Doplnění informací: děkuji za odpověď.
Dcera je nyní v naprostém pořádku, pouze se jí loupou dlaně (zřejmě další důkaz).

Je to již 3 týdny, tak se bojím, že jsme něco zanedbali. Moc děkuji za odpovědi.

Pokud je to ještě možné, ráda bych se zeptala, zda je možné, že když vyjde laboratorní test pozitivní na Strep. piogenes A, že se nemusí přeléčit ATB. To nám paní doktorka říkala, protože jeho 2 podkategorie jsou prý tzv. "hodní strept."

Na pohotovosti nám sestra také řekla, že pokud u výsledku testu není napsáno přeléčení antibiotiky, pak to být nemusí.

crp vždy měly obě dcery nízké.

Je tedy možné mít pozitivní test, ale neléčit ATB?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, má dcera (6 let) nyní nějaké klinické příznaky? Pokud ne, tak by jsem nejspíše zopakovala výtěr z krku, odebrala ASLO a počkala na výsledek. Já tedy prvně nerozumím, proč ve stádiu jasných klinických známek spálové angíny ( bolest v krku, vyrážka predilekčně podbříšek, genitál, vnitřní strana stehen, malinový jazyk ), s průkazem původce spálové angíny ( Streptococcus pyogenes – beta-hemolytický streptokok skupiny A ) ve výtěru nebyla nasazena antibiotická léčba. Dceru by jsem přeléčila již tehdy PNC v dostateční dávce a délce alespoň 10 dnů i s ohledm na riziko rozvoje pozdních komplikací ( revmatická horečka, akutní glomerulonefritida ). S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

Dobrý den,naprosto souhlasím s kolegyní. Nyní bych rozhodně znovu zopakovala výtěr z K, ASLO a CRP.
S pozdravem K.D.

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

S matkou dítěte jsem osobně mluvila K.D

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Spálová angína
Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem...
Spálová angina
Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik...
Spálová angína
Ve třídě se vyskytla spálová angina. Zatím je vnuk...
Spálová angina, antibiotika, kojení
Dobrý den. Dítěti 4roky začala rýma s teplotou a pak...
Spálová angína
Dobrý den, u synka ve školce se objevila spálová angína...
ANGÍNA
Dobrý den, předminulý týden jsem ze dne na den měl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spalničky po očkování a 5 měsíční miminko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, synovec (16 měsíců) byl na očkování proti...

Spalničky u dospělých

Dobrý den, slyšela jsem že pokud dostane dospělý muž spalničky, má to vliv na...

Spalničky v těhotenství

Dobrýden, syn dostal spalničky, přestože byl očkovaný. Jsem nyní těhotná ve...

Spálová angína

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, co mám dělat, když pětiletá dcera měla spálu,...

Spálová angína

Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba...

Spálová angína

Dobrý den, chtěla bych poprosit o odpověď ohledně průběhu spály. 21.4. jsem...

Spálová angína

Dobrý den ,mam na Vás taky dotaz,ohledně spálové anginy.Mam ceru ,bylo ji před...

Spálová angína

Dobry den, dceři byl ve vyteru z nosu zjištěn zlatý stafylokok. Mela pouze rýmu...

Spálová angína

Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila. Již třetí den mám pravděpodobně spálovou...

Spálová angína

Dobrý den, včera mě celkem náhle tzv. položila horečka, vzhledem k tomu, že...

Spálová angína

Dobrý den, celá naše rodina prodělala spálovou angínu, manžel dostal OSPEN...

Spálová angína

Dobrý den,náš pětiletý syn má spálovou angínu.Neměl žádné výrazné obtíže,jen...

Spálová angína

Dobrý den, dnes mi paní doktorka diagnostikovala spálovou angínu za přítomnosti...

Spálová angina

Dobrý den, v rodině máme spálovou anginu. Má sestra i rodiče berou antibiotika....

Spálová angína

Dobrý den, před 2 měsíci prodělaly děti spálovou angínu (nákaza ze školky).Dětem...

Spálová angína

Dobrý den, můj pětiletý syn má v průběhu 2 měsíců již potřetí spálovou angínu....

Spalova angína

Dobrý den přeji mám prosbičku syn 6,5let v životě neměl angínu doma probíhá...

Spálová angína

Dobrý den, čtyřletá dcera byla před třemi týdny nemocná, vrtalo mi hlavou,...

Spálová angína

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné, aby při spálové angíně byl jediný...

Spálová angina

dobrý den mám dotaz, můj přítel měl bolesti v krku při polknutí, nic víc! akorát...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pichlavá bolest v konečníku a pochvě

Dobrý den, již delší dobu mě při menstruaci vystřeluje ostrá bolest až do konečníku,...

Bulka na chodidle

Dorý den, prosím o radu. Udělala se mi bulka na spodku chodidla v klonku. Začíná...

Chronické bolesti

Dobrý den, bolesti mi začaly před 5ti lety úplně z ničeho nic. Hned pár týdnů...

Nízký hemoglobin

Dobry den mam hodnoty hemoglobinu 73 jakym zpusobem se daji hodnoty zvednout...

Anechogenní útvar v pravé ledvině

Dobrý den, ráda bych se zeptala co znamená, pojem anechogenní útvar v pravé...

Červený flek na noze po štípnutí komárem.

Dobrý den, asi před měsícem mě štípl v noci přes noc do shetna nohy komár. (ráno...

Pigment na zubech

Dobrý den. Poraďte prosím. Začal jsem pravidelně (jednou za půl roku) docházet...

Lze ověřit dostatečnost protilátek v těle?

Dobrý den, lze ověřit dostatečnost protilátek v těle? Kde a jaká je cena?

Test na nikotin


Erekce

Chtěl bych se na něco zeptat co mě trápí několik měsíců. Právě už před pár měsíci...

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Pooperační bolest po tonsilektomii

Dobrý den, mám dotaz. Byl jsem 9.1. operován na tonsilektomii levé mandle...

Psychika nebo nemoc - třes, špatné dýchání, bušení srdce


Bolestivý první pohlavní styk

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně problému s mojí přítelkyní. Oba jsme...

Očkování po otěhotnění

Dobrý den, za 10 dní máme odlétat se ženou na Srí Lanku na líbánky a včera...

KREVNÍ SKUPINA

Dobrý den, prosím Vás jaký je rozdíl mezi krevní skupinou A+, A1+ popř. A2+....

Chronická gastritida

Dobrý večer, již přes 3 roky se léčím s problémy se zažíváním. Velmi časté...

Prestarium Neo - nežádoucí účinky léku

Dobrý den, od listopadu užívám Prestarium Neo 5mg ráno. Tlak vypadá, že mám...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den užívám h. antikoncepci Leverette a tento týden beru antibiotika Duomox...

Bolest v zádech a bílkovina v moči
