Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Staph.aureus a M.pneumoniae ketony v moči

Jana . 26.2.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, v polovině 12/2013 jsem byla na kontrolní odběru krve a vyšlo pozitivně Mykoplasmata M.pneumoniae IgG 1.25 referenční meze 0-1.1. M.pneumoniae IgA 1.39 M.pneumoniae IgM 0.33 negativní závěr:Mykoplasmata pneumoniae: dle laboratorních výsledků se pravděpodobně jedná o probíhající infekci. EBV EBNA IgG 6.91 referenční meze 0-1.1. pozitivní EBV VCA IgG 6.59 EBV VCA IgM 0.13 negativní EBV- závěr:serologický nález svědčí pro dříve proběhlou infekci, t.č. bez známek aktivity. Chlamidie Chl.trachom IgG 0.07 referenční meze 0-1.1. Chl.trachom IgA 0.09 Chl.trachom IgM 0.83 Žádné léky jsem nedostala přišla jsem na krev 7.1. CRP 2.32 M.pneumoniae IgG 1,16 referenční meze 0-1.1 M.pneumoniae IgA 1,29 M.pneumoniae IgM 0,34 závěr: s nějvětší pravděpodobností se jedná o prodělanou infekci, vzhledem k vyšetření z prosince. Z krevního obrazu v prosinci Střední množství Hb v ery (HCH) 25 pg meze 28-34 Střední koncentrace Hb v ery (HCHC) 299 g/l 320-360 CRP 5,1 zvýšené teploty okolo 37-37,7 od prosince, chronický zánět hltanu, rýmu mám dlouhodobě, bolesti zubů, čistění kanálků, vytržený zub záněty v dásních možná v kosti. Antibiotika kvůli zubu, prý ale poddávkované Zinnat 250 na 5 dní, poté sama Lichořeřišnice kapky tinktura cca tyden, nyní antibiotika Fromilid 500 na týden předepsané z plicního ( měla jsem pocit, že se nemůžu donadechnout) kašel.Kapky Tussin, PYCOM, (Codeyn - ten ale neberu. )Píchání na plicích, bolesti kyčle, občas hlavy. Ještě před užíváním antibiotik Fromilid moč únor THS 2.746, anti-Tg /5.0, ASLO 250 pozit. bili celk. 8.6, ALT 0.22, AST 0.20, Fe 10.2 Moč chem. leu 25, ketony 5.0 Moč. sedim ery 13, leu 15,epit 18, bakt.380, epit. kulaté 1.0, válce s inkluzemi 1.1, hlen 46.31 Moč na bakt.-aerob.kultivace negat. Výtěr z krku na bakt.-aerob. kultivace - běžná bakt. flora Výtěr z nosu - aerob. kultivace - Staph.aureus zcela ojedinele. Prodložené antibiotika Fromalid 500 o týden (celkem 14dní) které nyní beru. Chtěla bych se zeptat 1.) Jestli se mám ozvat pro opakování odběru krve na EBV za jak dlouhou dobu po užívání antibiotik? 2.) Co znamenají hodnoty leu 25 s ketony 5 v moči, je vše v pořádku nebo jak řešit? 3.) Jak dlouho je M.pneumoniae infekční? Je nebo není toto chlamýdie? 4.) V průběhu užívání antibiotik a výše vypsaných léků, jsem byla na gyn. prohlídce může užívání antibiotik ovlivnit výsledky stěru? 5.) Co z vyšším ASLO? Velmi děkuji za odpovědi

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Jano, serologický nález EBV svědčí, že jste infekci prodělala v minulosti a není třeba žádných dalších odběrů ohledně této nemoci. Hodnoty leu v moči (jedná se o přítomnost bakterií v moči) mohou svědčit o infekci močových cest, nicméně kultivační vyšetření moče ho nepotvrdilo. Nevím, zda bylo vyšetření moče provedeno před nebo po užívání antibiotik, nicméně uvedená antibiotika Zinnat, která jste užívala, postačí. Užívání antibiotik může pozměnit poševní flóru, proto stěry na gynekologii mohou být zkreslené. ASLO není nijak extrémně zvýšené a na uvedená antibiotika (Fromilid) je streptokok citlivý. Doporučuji vám se domluvit s praktickým lékařem na kontrolních odběrech - krevní obraz, ledvinné funkce, jaterní testy, zánětlivé parametry, ASLO a moč a dále postupovat dle výsledků.

Související dotazy

Leukocity a ketony v moči
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jsou výsledky...
Ketony
Dobrý den, jednou jsme si již psaly ohledně ketonů,...
Ketony
Dobrý den, v těhotenství při těhot. cukrovce se mi...
Mycoplasma pneumonie EBV Staph.aureus prolaktin
Dobrý den, mám DMO,v polovině 12/2013 jsem byla na...
Ketony a těhotenská cukrovka
Dobrý den, jsem ve 28. týdnu a ve 26. týdnu mi byla...
Ketony a ovlivnění testů
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohou ketony...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stanovení Dg. a provedení zákroku-doplnění

Dobrý den.Děkuji MUDr. Janu Sládečkovi za odpověď na můj dotaz ze dne 9.2.2012...

Stanovení Dg.a provedení zákroku

Dobrý den, nevím, zda se dobře zeptám, ale prosím o odpověď na průběh mé léčby.Při...

Stanovení diagnózy

Dobrý den, mám víc než rok zdravotní problémy (hubnutí, ale současně zvětšené...

Stanovení diagnózy - operace

Prosím o radu jaký je můj stav a jestli je vhodná náhrada kyčelního kloubu dle...

Stanovení krevní skupiny u miminka

Dobrý den, potřebovala bych zjistit, kde lze stanovit krevní skupinu u mých...

STANOVENÍ SPRÁVNÉ DIAGNÓZY

DOBRÝ DEN pane doktore. Ve výtěru z krku streptokok beta-hemolytický sk. C pak...

Stanovení titru protilátek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí vyšetření na stanovení titru protilátek...

Stanovit diagnózu

Vážení, v příloze Vám posílám výsledky z magn. rezonance, EEG a rentg. páteře....

Stanozol a epilepsie

Dobrý den, rád bych se zeptal zda může mít stanozol (v tabletové podobě) vliv...

Stapedoplastika,nedoslychavost,deprese

Dobrý den,po operaci -stapedoplastika se stav po dvou letech zhoršil,ztrata...

Staphyloccocue aureus

Dobrý den, bylo provedeno jak RTG, kde nic nenašli, tak i MRI palce, kde se...

Staphyloccocus aureus v palci

Dobrý den, je to 2. rokem, co mi zjistili Staphyloccoca aurea. Pravděpodobně...

Staphylococcus aureus

Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka mi však o tom nic...

Staphylococcus aureus

Dobry den, je mozne liecit staphylococcus aureus liecit koloidnym striebrom....

Staphylococcus aureus

Dobrý den, právě mi bylo zjištěno zlaťáka v krku,dostala jsem atb klacid 500g. Cca...

Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus Dobrý den, ráda bych se zeptala na staphylokoka,...

Staphylococcus aureus

Dobrý den,mám dotaz ohledně maminky.V prosinci 2008 byla operaci(kompletní vyndání...

Staphylococcus aureus - léčba?

Dobrý den, šla jsem k lékařce se zhnisanými a zvětšenými mandlemi, ale bez...

Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na kůži,po těle

Jak zabránit přenosu Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na...

Staphylococcus aureus, Hidradenitis suppurativa

Dobry den od 13 let (je mi 30) mam Hidradenitis suppurativa a diagnostikovaly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlen v stolici

Dobrá den, můj syn má 20 měsíců a v podstatě od narození má průjmovitou stolici...

Problém s uchem

Doborý den, asi tak půl roku mám v uších "díru", jde o roztahování...

Macmiror complex 500

Dobrý den, chtěla bych se poradit, možná něco vysvětlit. Po preventivní kontrole...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, před osmi týdny jsem měl styk s rizikovou osobou. Pohlavní chráněný...

MUDr. Jiří Růžička

Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Eva Mlčáková

Praktický lékař pro dospělé

Když moře léčí rány

Již staří Egypťané používali slanou vodu k léčení ran. Teprve ve dvacátém století...

Problém s předkožkou


Náhlá bolest u srdce, malátnost

Dobrý den, je mi 19 let. Ráno jsem byl naprosto v pořádku a první hodinu mě...

Radon v domech a na pracovištích zvyšuje riziko rakoviny plic

O možném negativním vlivu radonu na lidské zdraví se mluví již dlouho, avšak...

Krváení z konečníku


Bolest C páteře

Dobrý den.Už rok marodim z vyhřizlou plotýnkou krční páteře a utlakem nervu...

Hojení rány může trvat týdny i celé roky aneb Co můžete ovlivnit sami

Než se vdáš, tak se ti to zahojí. Oblíbené úsloví našich babiček nás mnohdy...

Kouření a allkohol v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat... zjistila jsem, že jsem těhotná. Vzhledem...

Problém s tuhnutím těla při nervozitě

Dobrý den, můj problém spočívá v tom, že pokud znervózním například z nějakého...

Angina

Dobry den, asi pred 10ti dny me zasalo skrabat v krku. V pondeli me zacala...

Opakující se bolesti břicha

Dobrý den, pane doktore. Obracím se na Vás s problémem, který mě trápí skoro...

Kousnutí hmyzem

Dobrý den , dceru včera něco kouslo pod ucho . Nesvědí to , nebolí , jenom je...

Atherom za uchem


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×