Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Staph.aureus a M.pneumoniae ketony v moči

Infekce Jana 3.3.2014

Dobrý den,

v polovině 12/2013 jsem byla na kontrolní odběru krve a vyšlo pozitivně Mykoplasmata M.pneumoniae IgG 1.25 referenční meze 0-1.1. M.pneumoniae IgA 1.39 M.pneumoniae IgM 0.33 negativní závěr:Mykoplasmata pneumoniae: dle laboratorních výsledků se pravděpodobně jedná o probíhající infekci.
EBV EBNA IgG 6.91 referenční meze 0-1.1. pozitivní EBV VCA IgG 6.59 EBV VCA IgM 0.13 negativní EBV- závěr:serologický nález svědčí pro dříve proběhlou infekci, t.č. bez známek aktivity.

Chlamidie Chl.trachom IgG 0.07 referenční meze 0-1.1. Chl.trachom IgA 0.09 Chl.trachom IgM 0.83

Žádné léky jsem nedostala přišla jsem na krev 7.1. CRP 2.32 M.pneumoniae IgG 1,16 referenční meze 0-1.1 M.pneumoniae IgA 1,29 M.pneumoniae IgM 0,34 závěr: s nějvětší pravděpodobností se jedná o prodělanou infekci, vzhledem k vyšetření z prosince.

Z krevního obrazu v prosinci Střední množství Hb v ery (HCH) 25 pg meze 28-34 Střední koncentrace Hb v ery (HCHC) 299 g/l 320-360 CRP 5,1

zvýšené teploty okolo 37-37,7 od prosince, chronický zánět hltanu, rýmu mám dlouhodobě, bolesti zubů, čistění kanálků, vytržený zub záněty v dásních možná v kosti. Antibiotika kvůli zubu, prý ale poddávkované Zinnat 250 na 5 dní, poté sama Lichořeřišnice kapky tinktura cca tyden, nyní antibiotika Fromilid 500 na týden předepsané z plicního ( měla jsem pocit, že se nemůžu donadechnout) kašel.Kapky Tussin, PYCOM, (Codeyn - ten ale neberu. )Píchání na plicích, bolesti kyčle, občas hlavy. Ještě před užíváním antibiotik Fromilid moč únor THS 2.746, anti-Tg /5.0, ASLO 250 pozit. bili celk. 8.6, ALT 0.22, AST 0.20, Fe 10.2

Moč chem. leu 25, ketony 5.0 Moč. sedim ery 13, leu 15,epit 18, bakt.380, epit. kulaté 1.0, válce s inkluzemi 1.1, hlen 46.31

Moč na bakt.-aerob.kultivace negat. Výtěr z krku na bakt.-aerob. kultivace - běžná bakt. flora
Výtěr z nosu - aerob. kultivace - Staph.aureus zcela ojedinele. Prodložené antibiotika Fromalid 500 o týden (celkem 14dní) které nyní beru. Chtěla bych se zeptat

1.) Jestli se mám ozvat pro opakování odběru krve na EBV za jak dlouhou dobu po užívání antibiotik?

2.) Co znamenají hodnoty leu 25 s ketony 5 v moči, je vše v pořádku nebo jak řešit?

3.) Jak dlouho je M.pneumoniae infekční? Je nebo není toto chlamýdie?

4.) V průběhu užívání antibiotik a výše vypsaných léků, jsem byla na gyn. prohlídce může užívání antibiotik ovlivnit výsledky stěru?

5.) Co z vyšším ASLO?

Velmi děkuji za odpovědi

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Infekční lékařství‎, Tropické a cestovní lékařství‎, Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice na Bulovce, klinika infekčních, parazitních a tropických nemocí

Jano, serologický nález EBV svědčí, že jste infekci prodělala v minulosti a není třeba žádných dalších odběrů ohledně této nemoci.
Hodnoty leu v moči (jedná se o přítomnost bakterií v moči) mohou svědčit o infekci močových cest, nicméně kultivační vyšetření moče ho nepotvrdilo. Nevím, zda bylo vyšetření moče provedeno před nebo po užívání antibiotik, nicméně uvedená antibiotika Zinnat, která jste užívala, postačí.
Užívání antibiotik může pozměnit poševní flóru, proto stěry na gynekologii mohou být zkreslené.
ASLO není nijak extrémně zvýšené a na uvedená antibiotika (Fromilid) je streptokok citlivý.
Doporučuji vám se domluvit s praktickým lékařem na kontrolních odběrech - krevní obraz, ledvinné funkce, jaterní testy, zánětlivé parametry, ASLO a moč a dále postupovat dle výsledků.

Související dotazy

Ketony v moči
Dobrý den, jsem v 32 týdnu těhotenství a od 28tt...
Leukocity a ketony v moči
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jsou výsledky...
Ketony
Dobrý den, v těhotenství při těhot. cukrovce se mi...
Ketony
Dobrý den, jednou jsme si již psaly ohledně ketonů,...
Mycoplasma pneumonie EBV Staph.aureus prolaktin
Dobrý den, mám DMO,v polovině 12/2013 jsem byla na...
Ketony a ovlivnění testů
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohou ketony...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stanovení Dg.a provedení zákroku

Dobrý den, nevím, zda se dobře zeptám, ale prosím o odpověď na průběh mé léčby.Při...

Stanovení diagnózy

Dobrý den, mám víc než rok zdravotní problémy (hubnutí, ale současně zvětšené...

Stanovení diagnózy - operace

Prosím o radu jaký je můj stav a jestli je vhodná náhrada kyčelního kloubu dle...

Stanovení FSH v moči

Dobrý den, chtěla bych si udělat test plodnosti na základě zjištění přítomnosti...

Stanovení krevní skupiny u miminka

Dobrý den, potřebovala bych zjistit, kde lze stanovit krevní skupinu u mých...

STANOVENÍ SPRÁVNÉ DIAGNÓZY

DOBRÝ DEN pane doktore. Ve výtěru z krku streptokok beta-hemolytický sk. C pak...

Stanovení titru protilátek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí vyšetření na stanovení titru protilátek...

Stanovit diagnózu

Vážení, v příloze Vám posílám výsledky z magn. rezonance, EEG a rentg. páteře....

Stanozol a epilepsie

Dobrý den, rád bych se zeptal zda může mít stanozol (v tabletové podobě) vliv...

Stapedoplastika,nedoslychavost,deprese

Dobrý den,po operaci -stapedoplastika se stav po dvou letech zhoršil,ztrata...

Staphyloccocue aureus

Dobrý den, bylo provedeno jak RTG, kde nic nenašli, tak i MRI palce, kde se...

Staphyloccocus aureus v palci

Dobrý den, je to 2. rokem, co mi zjistili Staphyloccoca aurea. Pravděpodobně...

Staphylococcus aureus

Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka mi však o tom nic...

Staphylococcus aureus

Dobry den, je mozne liecit staphylococcus aureus liecit koloidnym striebrom....

Staphylococcus aureus

Dobrý den, právě mi bylo zjištěno zlaťáka v krku,dostala jsem atb klacid 500g. Cca...

Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus Dobrý den, ráda bych se zeptala na staphylokoka,...

Staphylococcus aureus

Dobrý den,mám dotaz ohledně maminky.V prosinci 2008 byla operaci(kompletní vyndání...

Staphylococcus aureus - léčba?

Dobrý den, šla jsem k lékařce se zhnisanými a zvětšenými mandlemi, ale bez...

Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na kůži,po těle

Jak zabránit přenosu Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na...

Staphylococcus aureus, Hidradenitis suppurativa

Dobry den od 13 let (je mi 30) mam Hidradenitis suppurativa a diagnostikovaly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žilní nedostatečnost

Dobrý den, pár týdnů mě trápí bolest tupá bolest lýtek a občas i u holení kosti....

Zlomenina patní kosti

Pro MUDr. Milan Navrátil Můj dotaz se týká mého bratra,v 2013 pád ze střechy,dg...

Píchání v koleni po úraze

Dobry den, 13/2 som mala uraz na lyziach, na vysetreni som bola az 22/2 (v obdobi...

Bolest pod žebry

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Trápí mě tlak pod žebry a nepříjemné krátkodobé...

Odběr krve

Dobrý den, mám jít na odběr krve kvůli dřívějšímu nedostatku železa, aby se...

Stav po plastice vazů a menisku

Dobrý den, Jsem 3,5 měsíců po plastice předního křížového vazu a vyčistění...

Necitlivá ploska chodidla

Dobrý den, prosím o informaci, mám delší dobu (asi rok) necitlivou plosku na...

Zánět

Dobry den, asi pred tremi dny me zacala pri chuzi bolet prava holeni kost...

Nachlazení a odběr krve

Chtěla jsem se zeptat dcera docela dost přibírá na váze. Je ji 8 let a váží...

Vymknutí kontníku

Dobrý deň, Obraciam sa na Vás s prosbou o vysvetlenie diagnózy a spravneho...

Spolknutí skla

Dobrý den, včera v noci (26-27.8) jsem se chtěla napít a poté jsem si všimla,...

Nespavost

Dobrý den.Už 6let se léčím na psychiatrii s nespavostí.Užīvám již několikåté...

Nevolnost, třes, prekolapsové stavy

Dobrý den, zhruba 3 měsíce zpětně se u mě začali projevovat potíže, kdy z ničeho...

CT vyšetření páteře

Dobrý den, k mému dotazu ze dne 24.3. bych ráda ještě v příloze přidala podrobný...

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Odběr krve

Dobrý den,chci se zeptat jestli jde zjistit infekční mononukleóza, nachlazení,...

Obava z leukemie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co by mohla znamenat bolest holenních kostí...

Nachlazení, rýma, bolesti v krku

Dobrý den, již 14 dní mne trápí asi viróza nebo nachlazení, ráno vykašlávám...

Osgood Schlatter

13 let syn - aktivni hokejista má diagnostikován Osgood - Schlatter, na RTG...

Genua vara

DObrý den, ráda bych vyhledala specialistu pro detskou ortopedii. Můj syn, 8...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.