Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stav po operaci štítné žlázy

Endokrinologie Zuzana 2.12.2017

Dobrý den paní doktorko,
v tomto roce jsem podstoupila operaci štítné žlázy (totální tyreoidektomii) ve dvou dobách. Porod 5/2016 udělala se mi po porodu hrčka na krku.
Následovaly dvě punkce poslední výsledky B3,4. K odstranění došlo 4/2017. Levý lalok uzel s cystyckou složkou zjištěn papilární karcinom. Poté ihned odstraněn pravý lalok. Příštítné tělíska ponechány. 6/2017 absolvován kontrolní pobyt v Motole s výborným výsledkem. Nádor byl schován v cystě nešířil se dál. Doporučení z Motole: "suprese TSH pod normální hodnoty je terapeutickým záměrem". Výsledky z Motole: TSH 3,576mlU/I fT4: 17,91 pmol/l. Před Motolí léčba 7x tydně letrox 100. Po absolvování Motole: 6x týdně letrox 100, 1x týdně letrox 150. (až dosud 12/2017, endokrinoložka léčbu nezměnila. Od 6/2017 do 9/2017 úbytek na váze 5 kg). Cítím se dobře.
Poslední kontrola u endokrinologa 9/2017 hodnoty: fT4 25 TSH 0,2. Váha 84kg, výška 177cm. Momentálně jsem bez endokrinologa přecházím k novému první návštěva 1/2018.
Můj dotaz zní: Jak dlouho je potřeba dodržovat prosím tento režim TSH? S manželem se snažíme o miminko od 11/2017. Můžu s těmito hodnotami otěhotnět? Není to nebezpečné pro miminko? Pokud zjistím, že jsem otěhotněla mám okamžitě informovat gynekologa nebo endokrinologa? Jak by se měla upravit léčba? Moc Vám děkuji za odpověď nemám tyto otázky momentálně možnost s odborníkem řešit. Musím vydržet do 1/2018 k novému endokrinologovi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý večer, paní Zuzano, na Váš dotaz by nejlépe odpověděl endokrinolog, proto Váš dotaz předávám k odpovědi našemu specialistovi z dané oblasti k odpovědi. Vyčkejte prosím. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.


Dobrý den, jelikož se jednalo o lokalizovaný nádor, radiojod nebyl zapotřebí, řekla bych, že suprese TSH pod 0,1 by měla stačit tak 5let. Možná bych ještě vyčkala na těhotenství do jara, aby se ověřilo, že ani po roce po odstranění nedošlo v oblasti krku k nějakým patologickým změnám. Pak samozřejmě bez problémů můžete otěhotnět, ale budou zapotřebí častější odběry u endokrinologa (v těhotenství se nároky na dávku mění) aby nedocházelo ani k nedostatku hormonu ani příliš vysokému dávkování.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Stav po operaci štítné žlázy
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce...
Operace štítné žlázy
Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne...
Stav po operaci štítné žlázy
Dobrý den ,obracím se na vás s problémem po operaci...
Operace štítné žlázy
Dobrý den . Chtěla bych se zeptat co může být "špatně"...
Odstranění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou...
Operace štítné žlázy
Dobrý den mám uzly na štitné žlaze jsou větší lekař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po operaci slepého střeva


Stav po operaci slepého střeva


Stav po operaci slepého střeva

Dobrý večer. 2.6. jsem byla na operaci akutní apendicitidy, která byla prováděna...

Stav po operaci slinivky, jak povzbudit chuť k jídlu


Stav po operaci srdce

Dobry den mohla bych se zeptat jsem po operao srdce a zapomela jsem si vzit...

Stav po operaci střeva

Dobrý den, minulé pondělí mi bylo operováno střevo kousek nad konečníkem. Od...

Stav po operaci šedého zákalu

Dobry den,jsem po operaci obou oci, šedeho zakalu, je to jiz mesic. Přestala...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce po operaci štítné žlázy-...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den ,obracím se na vás s problémem po operaci štítné žlázy,mám dva měsíce...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na vliv pobytu na slunci na stav po operaci...

Stav po operaci TEP kyčle, bolesti kyčle a křupání při chůzi

Dobry den jsem po operaci TEP kycle a rok po operaci.. nyni zacla bolest v oblasti...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den minuli úterý mi udělali laparoskopicky triselnou kylu a ve středu...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je normální, že ještě 10 dní po operaci...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den, dnes je to přesně 3 týdny co jsem podstoupil laparoskopickou operaci...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den,Chtěl bych se zeptat,byl jsem operován v nemocnici v Mladé Boleslavi...

Stav po operaci tříselné kýly


Stav po operaci tříselné kýly oboustranně

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně problému, který mám. Je to už delší...

Stav po operaci varikokély

Dobrý den v roce 2009 jsem byl v Teplicích na operaci varikokély. Operace proběhla...

Stav po operaci varixů, měla jsem pohlavní styk

dobry den,jsem po operaci varixů 4.den a měla jsem pohlavní styk,nikdo mě o...

Stav po operaci vyhřezlé ploténky

Dobrý den Prodělal jsem operaci vyhřezlé ploténky(odstranění hernie disku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špinění

Dobrý den momentálně mě trápí špinění mimo menstruaci. Jedná se jen o slabý...

Antibiotika Doxyhexal a mléčné výrobky

Dobrý den. Po "kousnutí" 4 klíšť Premiumat mi ošetřující lékařka předepsala...

CRP v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 10 tt, vyslo mi mirne zvysene CRP (6,1). Prestoze jde o male...

Krevní skupiny

Dobrý den, jak je možné, že když můj otec má krevní skupinu 0- a matka 0+,...

Nevolnost, bolest hlavy, špatně se mi polyká, zarudlý krk

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Už 2. den je mi špatně. Nevolnost, bolest...

ASLO - léčit či nikoli

Dobrý večer, chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci...

Bolest varlete

Dobrý den , už třetí den mě bolí pod pravým varletem... dokonce i varle na té...

Výška děložní sliznice

Dobrý den, jaká má být normální výška děložní sliznice? Děkuji

Hodnota FeNO

Dobrý den, mohla by jste mi prosím vysvětlit hodnotu FeNO 168? Jaká je normální...

Krční páteř

Dobrý den, již asi týden a půl vnímám slabé pískání v uších. Byl jsem s tím...

Rýhy na žaludu

Dobrý den je mi 16 let a mám na žaludu u penisu rýhy při ztopoření se rozšíří,...

TTE


Růžový výtok po menstruaci

Dobrý den, beru antikoncepci YAZ už asi půl roku. U této antikoncepce netrvá...

Černá stolice

Dobry den mam cernou stolici a nevim cim to muze byt a sem tehotna v 7 mesici

Pálení na hrudi

Dobry den, jiz 14 dni mi neni dobre od zaludku. Pocity na zvraceni po jidle,...

Kolonoskopický nález

Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v lékařské zprávě: Makroskopicky...

Opakovaná zánět mandlí, antibiotika nezabírají

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé levé mandle od 21.1. Jsem byla léčena na angínu...

Brnění rukou a nohou

Dobrý den, mám problém zřejmě se špatným dokrvením rukou a nohou. U rukou většinou...

Zvýšené BASO a znížené NEU

Dobrý deň, mám 2,5 ročnú dcérku a má mierne znížene NEU, norma je 1,7 - 6,7...

FENO vyštření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak probíhá FENO vyšetření (měření oxidu dusnatého...