Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po operaci tříselné kýly

Chirurgie Martin 26.10.2020

dobrý den,v půlce června jsem měl operovanou kýlu na tříslech.klasikou řezem a zavedenou síťkou a zašito plastikou. v práci ted poslední 2-3 týdny se víc hýbu a nemine mě tahat i těžké břemana poslesní dobou,od 30kg do 60kg cca.pracuji jako zámečník-svářeč.ted poslední týden když si stlačim podbřišek nad zašitou ránou tak cítím jak mě to tam píchá,jinak bez nějaké bolesti která by byla trvalá nebo by to bylo cítit při chůzi,změny poloh či zvedání něčeho,to nemám.ani do v šourku necítim nic co by tam nemělo být.jen to píchání po stlačení a přímo v místě jizvy menší tlak,ale docela často cítím menší bolest na varleti,něco jako bych od někoho dostal ránu na varle,asi tak bych to přirovnal...může se jednat o závažný problém a nebo je to normální jev i po 4 měsících od operace když se člověk víc pohybuje v práci? a jak se projeví recidíva kýla na tříslech? děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jindřich Cícha

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře - Jistebnice

Dobrý den Martine,

může se jednat o běžný jev, ale vyloučit nelze ani komplikaci ve formě recidivy. To lze spolehlivě rozlišit pouze klinickým vyšetřením, popřípadě ultrazvukem. Váš dotaz předávám k bližšímu posouzení specialistovi, prosím vyčkejte na odpověď.

S pozdravem, J. Cícha

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Paseka

Specializace: Chirurgie Pracoviště: Chirurgická ambulance VašeChirurgie.cz

Dobrý den. Je to přesně, jak odpovídal praktický lékař. Někdy ještě několik měsíců při větší námaze mohou být určité dyskomofrtní pocity normální, nově vzniklá bolest může ale také být příznakem recidiv,y, i když třeba větší bulka hmatná není. Je nutné klinické vyšetření (nejlépe u operatéra) a ultrazvuk.

Související dotazy

Stav po operaci tříselné kýly
Dobrý den, jsem druhý den po operaci levé tříselné...
Stav po operaci tříselné kýly
Dobrý den, dnes je to přesně 3 týdny co jsem podstoupil...
Byl jsem na operaci tříselné kýly
Dobrý den, byl jsem na operaci tříselné kýly v dubnu...
Bolest varlete po operaci kýly
Dobrý den. Před třemi týdny jsem prodělal pravostrannou...
Problém po operaci kýly
Dobrrý den,jsem 3 měsíce po operaci tříselné kýly,klasickým...
Bolest při sexu po operaci kýly
Dobry den,jsem po operaci triselné kyly ,pri sexu nedocházi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce po operaci štítné žlázy-...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den ,obracím se na vás s problémem po operaci štítné žlázy,mám dva měsíce...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, jsem 5 týdnů po operaci odstranění štítné žlázy. Operace proběhla...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na vliv pobytu na slunci na stav po operaci...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den, jsem od cervna po odstranení stítná žláza, jsem velice unavená hodnoty...

Stav po operaci štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko, v tomto roce jsem podstoupila operaci štítné žlázy...

Stav po operaci tenisového lokte.

Dobrý den, Chtěl jsem se optat,mám cca 1/2roku po operaci tenisového lokte dle...

Stav po operaci TEP kyčle, bolesti kyčle a křupání při chůzi

Dobry den jsem po operaci TEP kycle a rok po operaci.. nyni zacla bolest v oblasti...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den minuli úterý mi udělali laparoskopicky triselnou kylu a ve středu...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je normální, že ještě 10 dní po operaci...

Stav po operaci tříselné kýly

dobrý den,jsem 5 dnů po operaci tříselné kýli řezem,druhým dnem doma.chci se...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den, dnes je to přesně 3 týdny co jsem podstoupil laparoskopickou operaci...

Stav po operaci tříselné kýly

Dobrý den,Chtěl bych se zeptat,byl jsem operován v nemocnici v Mladé Boleslavi...

Stav po operaci tříselné kýly


Stav po operaci tříselné kýly oboustranně

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně problému, který mám. Je to už delší...

Stav po operaci tříselné kýly, jak cvičit

Dobrý den, 12.7 jsem měl operaci tříselné kýly. Pravidelně cvičím bicepsové...

Stav po operaci vaječníků pro teratomy, endometrióza - vhodná léčba

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Jsem týdny po laparoskopické oboustranné...

Stav po operaci vaječníků, zácpa, bolesti břicha

Zdravím, mamka je po operaci. Vyndávali ji nezhoubný nádor z oblasti vaječníků. Po...

Stav po operaci varikokély

Dobrý den, Jsem 3 týdny po operaci varikokély pod mikroskopem.Mám dvě jizvy,jednu...

Stav po operaci varikokély

Dobrý den v roce 2009 jsem byl v Teplicích na operaci varikokély. Operace proběhla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oční záblesky

Hezký den, chtěl bych poprosit o radu, nasměrovat (neurolog, oční, psychiatr),...

Zápach spermatu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může být příznakem nějakého onemocnění...

Cysta na semenniku

Môjmu manželovi som nahmatala na ľavom semenniku nejaku vec a myslim ze je to...

Vyrážka ve vlasech

D.den, mám zřejmě kvasinkový"exém" ve vlasovém porostu, je to červené, místy...

Zkrácený děložní čípek v těhotenství

Dobrý den, dnes při kontrole v poradně mi paní doktorka udělala vnitřní utz...

Aescin a alkohol

Dobrý den,užívám lék Aescin Teva na zlomenou ruku,kterou mám týden po operaci....

Onkomarkery u ca prsu

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,po jak dlouhé době se nabírají onkomerkery u...

Posunutý Obratel


Léčba plísně v uchu

Dobrý den, Před 3 měsíci jsem prodělal angínu, měla poměrně lehkou formu...

Genitální bradavice?

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli se jedná o genitální bradavice a jestli...

Bolest pod pravým žebrem

Dobrý den, od včerejšího večera mě neustále bolí pod pravým žebrem, nejvíc když...

Boulička na holeni

Dobry den, nedávno jsem objevila na holeni boulicku akorat je viden jen kdyz...

Vyjmutí šroubů po zlomenině

Dobrý den, letos to bude 4 roky co jsem po zlomenině obou kotníků a boční tenké...

Bolest v oblasti lícní kosti

Dobrý den. Již 3 den me při doteku, nebo jiném mechanickém tlaku bolí v oblasti...

Pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech

Mám pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech a v nose.Byl jsem u obvodní lékařky...

Reflux

Dobrý den, skoro dva roky jsem měla problémy se škrábáním v krku (ne uplně...

Isoprinosine

Dobrý den od března se léčím na chlamydie a opakovaně. Brala jsem ATB a nepomoly...

Tvrdá bulka na dásni

Dobrý den, pred par měsíci sem objevila na dasni tvrdou bulku, mam ji opravdu...

Tlak pod pravým žebrem

Dobrý den. Poslední dobou mám tlak pod pravým žebrem, ale jenom když chodím...

Otoskleroza

Dobrý den.Je mi 40 let.Byla mi diagnostikovana otoskleroza na levém uchu,ztráta...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.