Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza

Jolana . 22.9.2015 redakce uLékaře

Dobrý den,asi před 2 lety mě vypadlo kousek obočí na obou stranách,začala jsem rychlým tempem tloustnout,lámat se mi nehty a objevovat únava.Nabrala jsem 16 kilo za rok.Myslela jsem,že vše souvisí s přechodem,ale podle testů v přechodu nejsem.Zašla jsem k obvodní lékařce,zjištěno TSH 5,900mU/l,cholesterol 5,91.Bylo mi řečeno,snížená funkce š.ž.Nasazen LETROX50 1/2 tab.Po 4 měsících TSH 3,530.Odeslána na endok. tam mě bylo řečeno,že mi nic není,že spousta endokrinologů takovou hladinu 5,900 medikamentozně neléčí,na sonu ,že mám pouze cystu.Na druhé straně ,mi zvýšil Letrox 50 na 1tb,po mém dotazu,zda by to nešlo zkusit,ohledně únavy,protože jej užívám půl roku a život mě ,už nebaví,únava už od rána .Podle vašeho názoru je užívání Letroxu na místě nebo jej lépe vysadit?A ohledně cysty,jaký další postup?Také bych se chtěla zeptat jak zhubnout,mám pouze odpolední směny a jen jednu pauzu na jídlo.Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, náš přístup k pacientům musí být vždy individuální, t.j. podle okolností na některé hodnoty TSH reagujeme léčbou a na některé ne. Vzhledem k tomu, že Vy jste obtíže měla, také bych nasadila hormonální substituci a myslím, že i navýšení dávky Letroxu bylo na místě. Pokud se pocit únavy, skleslosti neupraví ani po tomto navýšení dávky, obávám se, že to nebudou potíže související se štítnicí. Mohou to být projevy depresivního syndromu, na který je samozřejmě potřeba nasadit léčbu antidepresivy. Co se týče cysty ve štítnici, závisí, jak je velká. Pokud by měla nad 2 cm, je vhodné vzít z ní vzorek, pokud je menší, je možné jí jen sledovat, cysty někdy i samy zmizí. Hubnutí je proces komplikovaný a není na to žádný univerzální recept. Každému samozřejmě doporučíme pravidelnou nízkoenergetickou stravu, dostatek tekutin (samozřejmě výlučně neslazených) a navýšit pohyb. Existují i různé výživové a obezitologické poradny. Každé tělo je ale jiné, někdy ani úpravy životosprávy nepomohou. Snažit se je ale potřeba, za nejdůležitější se dnes považuje zejména pravidelný pohyb. Mějte se hezky.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štípnutí, které přetrvávalo nezvykle dlouho


Štítná žláza a otěhotnení


Štítná zlaza


Štítná zlaza


Štítna zľaza


Štítná zlaza


Štítna zlaza hodnota


Štítná žáza a HA


Štítná žáza a její vyšetření


Štítná žláha a těhotenství


Štítná žláza

Dobry den . Chtela bych se zeptat .. Uz od malicka nemam stitnou zlazu .....

Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Příznaky roztroušené sklerózy

Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby. Léčím se s depresemi, beru...

Pupínky na penisu

Dobrý den Na penisu už mám déle tyto pupínky (viz foto). Sex jsme ještě neměl....

Krvácení po hysterektomii

Dobrý den. Jsem 27 dnů po odstranení dělohy a vaječníků - endometroidní karcinom....

Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, brala jsem antikoncepci Balera 4 roky. Je to měsíc co jsem vysadila...

Strach z rakoviny

Je možné aby strach z rakoviny vyvolal rakovinu?

Bolest v krku bez mandlí

Dobrý den. Už asi 8 let nemám krční mandle, od té doby mě nebolelo v krku a...

Naražená ruka

Dobrý den, mám naraženou ruku už od 24.11.2016 a první týden jsem měla jen zavázanou...

Klíštová encefalitida/borelioza

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně klíštěte a KE případně LB. Před 5.9. jsem...

Růst penisu


Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Úlomek kořene mléčného zubu

Dobrý den, dceři se už zhruba měsíc kýval mléčný zoubek první.Včera jsme ho...

Bolest v oblasti konečníku

Dobrý den, už asi týden mě trápí bolest v okolí konečníku. Nahmatala jsem si...

Bolesti zad vystřelující do nohy


Chronická nevolnost a závratě

Dobrý den,již 5. roke se potkávám s téměř denními nevolbnostmi, kolikrát je...

Bolest při defekaci

Dobrý den,stavá se mi že mně začne bolet tluste střevo je to citit,jak to boli...

Nemoc jater NS

Dobrý den, chci se zeptat co je za druh nemoci jater s Názvem ,,Nemoc jater...

Penis

Dobrý den, je mi 27 let a mám tento problém. Mám pocit, že je můj penis při...

Přecitlivělost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co způsobuje přecitlivělost všeobecně vzatou...

IVF a viroza

Dobrý den,17.5. Jsem absolvovala v rámci IVF KET 1 embryjka -5ti denní blastocysty....

Útvar na penisu

Dobrý den, chci se zeptat na vřed na přiložené fotografii, toto již mám asi...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×