Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Endokrinologie Karel 17.6.2016

Štítná žláza-červený flek na kůži,lék thyreoglobulin.
Dobrý den,občas se mně objeví červený flek na kůži,přesně v lokalizaci štítné žlázy.Většinou se tak stává buď ve večerních hodinách nebo také po probuzení.Je ostře ohraničený,nesvědí,nepálí,nebolí.Jen tam je.Svědčí tento výskyt o něčem,souvisí nějak s funkcí šž?Další otázka-babička užívala lék thyreoglobulin-nyní se již pravděpodobně nevyrábí.Jednalo se o hormonální substituci hormonů štítné žlázy?Jaký je rozdíl oproti současným lékům tzn. Euthyrox,Letrox?Díky

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

flek na krku bývá často stresového původu, funkci štítné žlázy si samozřejmě nechte vyšetřit z krve, nové léky obsahují přímo thyroxin, tedy hormon štítné žlázy, který nahrazuje jeho nedostatek v případě poruch štítné žl., thyreoglobulin je bílkovina, která vlastní hormon přenáší v krvi...možná se dríve podával s tím že je na něm thyroxin navázaný a efekt byl stejný...dnes se podává tedy jen čistý thyroxin.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně poruchy štítné žlázy. Asi před rokem...

Štítná žláza

dobrý den, dnes jsem byla na UZV štítné žlázy s výsledkem-před rokem UZV -pravý...

Štítna žlaza

odber krve TSH*6.110,FT4-13,3 jake jsou vysledky a zda je žlaza hypo nebo hyper:Jsem...

Štítná žláza

Dobrý den, chystám se podstoupit IVF, byla jsem odeslána na endokrinologii -...

Štítná žláza

Dobrý den,asi dva měsíce se léčím na sníženou funkci štítné žlázy,užívám Letrox...

Štítná žláza

Dobrý den, mám takový dotaz.. v říjnu minulého roku jsem byla u lékaře a ta...

Štítná žláza

Dobrý den po porodu mi zjistili problém se stítnou žlázou,byla jsem u doktora...

Štítná žláza

Dobrý den, zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy, výsledky labor. ssTSH 96,07,...

Štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vhodná homeopatika při chirurgickém odstranění...

Štítná žláza

Dobrý den mám takový dotaz zdali je to v pořádku Štítná žláza normálního...

Štítná žláza

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat z ničeho nic mě začal bolet krk zvenčí večer...

Štítná žláza

Pacient 56 roků na krku patrné již několik let hlavně levostranná struma endokrinol....

Štítná žláza

Dobrý den,asi po půl roce kdy jsem měla problémy v těhotenství:bolesti kloubů,...

Štítna žľaza

Pred necelými 2 mesiacmim kedy som bola u lekárky kvôli nádchche ma poslala...

Štítná žláza

Dobrý den, kvůli potratům mi byla vyšetřena štítná žláza.První hodnoty TSH 7,34...

Štítná žláza

Ultrazvukem mi zjistili "cystické a nadósní změny štítné žlázy" - tak to napsali...

Štítná žláza

Dobrý den, mám uzlík na štítné žláze, na štítnou žlázu beru léky od porodu...

Štitná žláza

Dobrý den,v roce 2007 jsem byla na ultrazvuku krku(ŠŽ) a měla jsem tyto hodnoty...

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

moje hodnoty:TSH-0,03 FT4-26,7 AB/TG-1372,0 AB/TPO-89,2 Euthyrox-1x...

Štítná žláza

Dobry den,je mi 43let,se zvysenou funkci šž jsem se lecila 12-13let,pak 7let...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení nohou

Můj manžel, těžký kardiak,cukrovka v hodnotě 7 trpí již několik let pálení nohou...

Dlouhodobá rýma

Už více jak rok mám takovou (suchou) rýmu která neteče ale dráždí. Vždy ráno...

Zápal plic a rentgen

Dobrý den,mohu se zeptat zda na rentgenu vidí zápal plic ? Mamince ho dělala...

Macmiror complex 500 vaginální globule

Dobrý den, byly mi předepsány na streptokoka agalactiae v pochvě globule Macmiror...

Bušení srdce a přeskakování rytmu

Dobrý den, bydlím v zahraničí a tak snad jako poslední šance na můj problém...

Otok kolem kotníků a zadýchávání

Dobrý den asi deset dní mívám oteklé kotníky ale cítím i lítka jak mám napnuté...

Sport a vysoký tlak

zdravím je mi 83 let a po námaze jsem naměřil tlaky syst.211 -diast.79 -tep...

Trhání zubů moudrosti a vysoký krevni tlak

Dobrý den, dnes mi byli vytrženy 2 zuby moudrosti a jeden byl bran chirurgicky...

Hrubá zarudlá kůže na ruce

Dobry den, před týdnem se mi udělala vyrážka na ruce, ktera se mírně rozsiruje....

Při mnutí oka to jakoby vrže

Dobrý den, při mnutí oka tak jako vrže. Co s tím? Co by to mohlo být? Předem...

Polyp u dutině ústní

Dobrý den, chtěla bych se optat, jak se řeší výskyt polypu v ústní dutině....

Kancerofobie

Asi nebudu sama, kdo se splaší při každém článku nebo dokumentu o rakovině....

Ušní šelest

Na konci ledna mi byl diagnostikován tinnitus. Pískání jsem začal vnímat během...

Pupinky(vyrustky) na zaludu

Dobrý den, před 14 dni jsem měl údajně alergickou reakci na žaludu,po předchozí...

Vyrážka a bolest pochvy

Dobry den. 5.6 jsem mela nechraneny styk. Asi za 3-4 dny me zacal palit posevni...

Konzumace plesnivého chleba

Dobrý den, mám trochu zvláštní dotaz ze strachu o zdraví.Omylem jsem snědl...

Pálení penisu, nutkání na močení

Dobrý den, je mě 29 let mám dotaz už delší dobu mám problém s častějším močením...

Ekzém na očních víčkách

Dobrý den! Trápí mě už třetí měsíc ekzém na očních víčkách (zvláště u vnitřních...

Kancerofobie

Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl zeptat. Již jsem zde...

Podezření na borreliosu

Prosím, moje dcera má již 5 dní tento flek na noze, klíště neměla. Flek hodně...

Reklama
Zavřít