Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítna žľaza a liečba

Jaroslava . 20.2.2014

Dobrý deň, dlho sa snažíme s manželom o bábätko. bola som 4x tehotná - 1. (2008)sme počali prirodzene po viac ako dvoch rokoch, no v 9tt sme o babo prišli, 2.(2011) bolo po IVF, ale skončilo to zase v 9tt anembryomolou, 3.(2012) znova po IVF - v 7tt prestalo biť srdiečko, 4.(2013) po KET, ale zase v 7tt prestalo biť srdiečko. podstúpili sme všetky možné vyšetrenia. z funkčného hľadiska sme v poriadku, manžel horší spg, preto to IVF. liečim sa na autoimunnu chron. tyreoditidu zhruba 5 rokov. pred liečbou som mala s-tsh 3,387, ft4 13,56 (9,14 -23,81), atpo 54 IU/ml (0-60). posledné výsledky zo včera sú takéto: TSH -1,801, ft4 -14,64, protilátky sa nekontrolujú, boli mi brané iba v ten prvý raz. je potrebné ich znova skontrolovať? beriem L-Thyroxín 50mg po-pi, cez víkend 25mg, plus prednison 5mg denne (kvoli protilátkam na spermie). myslíte, že je liečba dobre nastavená? čo vravíte na tie hodnoty? môžme ísť v marci na IVF? ide o hashimota? USG uplne v poriadku, laloky nezväčšene, paremchým homogénny, hrubozrnitá štruktúra, vpravo malá LU later. od ciev. zväzku 6x5mm - poviete mi, čo toto znamená? Ďakujem za odpoveď. J

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, hormonální hladiny štítnice máte v pořádku, stran toho na IVF klidně jít můžete. Protilátky byly negativní a sono obraz normální, tudíž nevypadá, že byste měla Hashimotovu tyreoiditidu. Vzhledem k tomu, že antiTPO bylo negativní, asi bych kontrolu indikovala (spolu s antiTg), nekontrolují se jen pokud jsou již jednou pozitivní. Na léčbě to ale i tak nic nezmění, význam to má spíše z prognostického hlediska. Malá uzlinka bude nejspíš jen běžně reaktivní, tj po běžném kontaktu s nějakým virem/bakterií z prostředí. Zkusila bych ještě doplnit susbtituci jodem (100 ug denně), pokud ho již neužíváte v podobě nějakých těhotenských vitamínů. Moc držím palce.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza a deprese

Dobrý den paní doktorko, v dětství jsem byla sledována pro eufunkční strumu....

Štítná žláza a ekzém

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat na sníženou funkci štítné žlázy na...

Štítná žláza a chlorella

Dobrý den, moje diagnoza je autoimunitní chronická thyreoiditida,lat. prim.hypothyreosa...

Štítná žláza a IVF

Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Mám za sebou neúspěšné ivf, před kterým...

Štítná žláza a jaterní testy

Dobrý den, prosím vás, mohou zvýšené jaterní testy souviset s autoimunitním...

Štítná žláza a jaterní testy

dobry den je mozne si zazadat o jaterni testy pri odberech stitne zlazy pokud...

Štítná žláza a kojení

Dobrý den Byla mi zjištěna dg. : AI thyreoditida, nízké TSH - 0,39, ( fT4...

Štítná žláza a kojení

Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Je mi 25let, před 1.5rokem jsem porodila...

Štítná žláza a léčba

Dobrý den, dne 3.11. 2016 jsem podstoupila vyšetření na endokrinologii,...

Štítná žláza a léky

Zdravím . mám dotaz je mi 62 let a posledních pár let jsem dost přibrala na...

Štítná žláza a lymfatická masáž

Dobrý den, mohu podstoupit lymfatickou masáž , když mám sníženou funkci štítné...

Štítná žláza a lymfatické uzliny

Přeji příjemný den, je mi 36 let, dosud skoro naprosto zdravá (krom ve 20 letech...

Štítná žláza a nadváha

Dobrý den. Mám dotaz, již asi 3 roky beru ráno 1/2 eruthyroxu, kvůli nějakým...

Štítná žláza a nadváha

Dobrý den, před měsícem mi byla zjištěna snížená funkce štítíné žlázy. Užívám...

Štítná žláza a nedostatek vápníku

Dobrý den, od narození mám křehké kosti (Osteogenesis imperfecta) a před pár...

Štítná žláza a nízký tlak

Nižší krevní tlak(zatmívání před očima) x nízký hormon štítné žlázy Ft4 Datum...

Štítná žláza a oči

Dobrý den, již delší čas mám zarudlejší oči. Snažili jsme se to řešit s oční...

Štítná žláza a oči

Dobrý den, v dubnu jsem podstoupila operaci štítné žlázy, protože se nedařila...

Štítná žláza a otěhotnění

Dobrý den pane doktore, mám tříletého syna a už 6 měsíců se mu snažíme pořídit...

Štítná žláza a otěhotnění

Dobrý večer, plánujeme s přítelem miminko, po roce snažení mi byl udělám hormonální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění konečníku

Dobrý den. Je mi 15 let a asi minulý týden jsme meli vysvědčení a chodili jsme...

Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?

Biologická léčba. Sousloví, které je v poslední době skloňováno nejen v souvislosti...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně nemoci, kterou nazýváte Bechtěrova. Mám...

Obavy z rakoviny prostaty

Dobrý den, mám aktuální výsledky vyšetření na urologii S-PSA 0,22 USG urotraktu...

Akne a roaccutane

Dobrý den,mám již 4 měsícem problémy s akne na krku a bradě. Už dříve sem používal...

Bolesti ramene

Dobrý den - je tomu asi před 3 měsíci jsem narazil pravým ramenem na roh vitŕyny...

Po vyprázdnění se objeví na toaletním papíře krev

Dobrý den, už delší domů se mi stává, že se po vyprázdnění objeví na toaletním...

Scintigrafie skeletu

Scintigrafie (scinti) skeletu je radionuklidové vyšetření kostí. Scintigrafie...

Laparoskopická operace tříselné kýly

Podívejte se krok za krokem jak probíhá laparoskopická operace tříselné kýly...

Sprint srdci prospívá více než maraton

Kardiovaskulární onemocnění, tedy choroby postihující srdce a cévy, jsou nejčastější...

Nosní polypy

Dobrý den, manžel 37 let trpí cca od roku 2004 nosními polypy. Na operaci...

Bolestivé uzliny na krku

Dobrý den, Před 3 týdny se mi přes noc udělala uzlina za krkem na pravé straně....

MUDr. Jiří Střebovský

Praktický lékař stomatolog

Koleno si můžeme zničit rychle. Vrátit ho do formy ale trvá podstatně déle

Nejsložitějším kloubem člověka je koleno. Tento poměrně křehký systém kloubních...

Náhlé křeče v konečníku

Dobrý den, chci se zeptat. Už par měsíců mám nahle křeče v konecniku, mimo...

Možné těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru HA ale při novém balení jsem si zapoměla...

Zvětšení uzliny na krku

Dobrý den, už tak 6. Den mám hodně nateklou levou uzlinu pod čelistí ( na...

Když se alergie zkříží aneb Ovoce a pyly jsou nebezpečná kombinace

Alergie se může vyskytnout prakticky na cokoli. Kromě alergických reakcí na...

Opruzení penisu

Můj problém (mám opruzeninu na penisu, která se mě delší čas nehojí, uprostřed...

Bolest v krku

Dobrý den, už měsíc mě bolí v krku, nejdříve mi doktor na ORL, mimochodem primář...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×