Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza a kojení

Endokrinologie Marie . 23.6.2011 redakce uLékaře

Dobrý den Byla mi zjištěna dg. : AI thyreoditida, nízké TSH - 0,39, ( fT4 - 14,3, anti tgl - 401, anti TPO 577), struma sonograficky v normě. Byla jsm ještě na nadlších odběrech krve + moč, výsledky zatím nemám a lékařka má 14 dní dovolenou. Tudíž bych se Vás ráda zeptala, jestli tato DG může nějakým způsobem souviset se zhoršeným a častějším projevem kopřivky a hlavně, jestli toto může mít vliv na sníženou tvorbu mateřského mléka. Jsme totiž 3 měsíce po porodu a s kojením je to opravdu takové zvláštní. Jakoby tělo a hormony nestíhalo tvořit odpovídající množství mléka i přes časté přikládání, kojení , pití kojících čajů atd... Popř. co mohu při této Dg pro zvýšenou tvorbu mléka ještě udělat . Velice děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Marie, bohužel nepíšete, zda užíváte nějaké léky na štítnou žlázu. Nízká hladina TSH při normálních hodnotách fT4 by mohla svědčit o přechodné hyperfunkční fázi autoimunitní thyroiditis, což v začátcích onemocnění někdy vídáme. Mohlo by se ale jednat i o počínající Graves_Basedovovu toxikozu, centrální formu hypothyreozy, předávkování hormony štítné žlázy...bez většího množství informací vám to přesněji nepovím. V každém případě odchylka TSH není nijak výrazná, takže si myslím, že její vztah k množství a tvorbě mateřského mléka je nevýznamný. Otázkou ovšem je, jak jsou na tom ostatní hormonální osy, zejména zda je v pořádku funkce podvěsku mozkového. To vše ale musí zhodnotit vaše paní doktorka na základě hormonálních vyšetření a klinického nálezu. Zvýšený výskyt kopřivky je spíše známkou opětného "nastartování" vašeho imunitního systému, který byl během těhotenství utlumen. Není vzácností, že se po 3. měsíci po porodu zhorší stávající alergie, případně se objeví nové a podobné je to i u všech autoimunitních onemocnění. Ta se také mohou zhoršit nebo se objeví nová. S otázkou, jak podpořit tvorbu mateřského mléka, by vám mohli pomoci v některé z laktačních poraden, které jsou nyní dostupné ve většině krajů ČR.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza a čaj

Dobrý den, mám autoimunitní zánět štítně žlázy(chronický) konkrétně hypotyreózu(beru...

Štítná žláza a čínská medicína

Dobrý den. Mám zvýšené hodnoty TSH. Nejprve 7, 62. Nikdy jsem se s ničím neléčila,...

Štítná žláza a dávka Euthyroxu

Dobrý den,chci se zeptat,beru každý den euthyrox 75 a výsledky z odběrů mám...

Štítná žláza a dávka euthyroxu v těhotenství

Dobrý den, v 8.týdnu těhotenství mi zjistili hypofunkci štítné žlázy: tsh:5,57,...

Štítná žláza a deprese

Dobrý den paní doktorko, v dětství jsem byla sledována pro eufunkční strumu....

Štítná žláza a ekzém

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat na sníženou funkci štítné žlázy na...

Štítná žláza a chlorella

Dobrý den, moje diagnoza je autoimunitní chronická thyreoiditida,lat. prim.hypothyreosa...

Štítná žláza a IVF

Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Mám za sebou neúspěšné ivf, před kterým...

Štítná žláza a jaterní testy

Dobrý den, prosím vás, mohou zvýšené jaterní testy souviset s autoimunitním...

Štítná žláza a jaterní testy

dobry den je mozne si zazadat o jaterni testy pri odberech stitne zlazy pokud...

Štítná žláza a kojení

Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Je mi 25let, před 1.5rokem jsem porodila...

Štítná žláza a léčba

Dobrý den, dne 3.11. 2016 jsem podstoupila vyšetření na endokrinologii,...

Štítná žláza a léky

Zdravím . mám dotaz je mi 62 let a posledních pár let jsem dost přibrala na...

Štítna žľaza a liečba

Dobrý deň, dlho sa snažíme s manželom o bábätko. bola som 4x tehotná - 1. (2008)sme...

Štítná žláza a lymfatická masáž

Dobrý den, mohu podstoupit lymfatickou masáž , když mám sníženou funkci štítné...

Štítná žláza a lymfatické uzliny

Přeji příjemný den, je mi 36 let, dosud skoro naprosto zdravá (krom ve 20 letech...

Štítná žláza a nadváha

Dobrý den. Mám dotaz, již asi 3 roky beru ráno 1/2 eruthyroxu, kvůli nějakým...

Štítná žláza a nadváha

Dobrý den, před měsícem mi byla zjištěna snížená funkce štítíné žlázy. Užívám...

Štítná žláza a nedostatek vápníku

Dobrý den, od narození mám křehké kosti (Osteogenesis imperfecta) a před pár...

Štítná žláza a nízký tlak

Nižší krevní tlak(zatmívání před očima) x nízký hormon štítné žlázy Ft4 Datum...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené lymfatické uzliny, únava

Dobrý den, poslední dobou mne trápí únava a takové návaly horka a špatného dýchání....

Mám na spodní straně svého penisu modřinu/modřiny


Recidivuje genitální herpes

Dobrý den, trpím na různé záněty pochvy a hlavně na herpes genitals. Mám to...

Na žaludu se objevili malinké, ale viditelne červené tečky

Po masturbaci se mně na žaludu objevili malinké ,ale viditelne červené tečky...

Porucha erekce

Dobrý den, mám nového přítele. Je mu 24. A máme takový problém. Teda spíš já...

Únava u žen má mnoho příčin – nemyslete hned na tu nejhorší

Obava z rakoviny je velká. Často tak velká, že dotyčný neodhodlá vyhledat odborníka....

Koupání a plavání při eresce: pozor na správnou teplotu vody!

Slabost nebo problémy s rovnováhou nemusí být při roztroušené skleróze důvodem,...

Účinky nikotinu a škodlivost kouření

V tabáku se vyskytuje rostlinný alkaloid nikotin. Pro kuřáka jsou důležité především...

Hladina vit. D

Hladina vitamínu D. V roce2015 mi byla zjištěna nízká hladina vitamínu D myslím...

RTG LS, SI, pánev

Dobrý den, prosím o posouzení vyšetření: Kyčle-artikulace správná, kloubní...

Drobné krvácení z konečníku


Otok levé nohy

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Náhle mi otekla leva noha, jakoby kolem...

Antikoncepční injekce Sayana

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat:Měla jsem 3 měsíce antikoncepční injekci...

Nerostou druhe zuby

Dobry den. Mě sestře je 7 let a asi před měsícem jí lékařka vytrhla 2 přední...

Hydronefróza - co způsobilo útlak (rakovina, zánět, hysterektomie)?

Dobry den. Již jsem Vám psala ohledně zjištěné hydronefrózy pravé ledviny při...

Bolest ledvin a podbřišku


Posunutí menstruace

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak presne postupovat kdyz si chci posunout...

Jde o pohlavní chorobu či nikoliv?

Dobry den, jde o pohlavni chorobu ci nikoliv? Hygienu dodržuji myslim si, ze...

Pálení močové trubice

Dobrý den. Pár dnů me občas trapí takový problém. Když dlouho nepiju začiná...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×