Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Štítná žláza a těhotenství

Dáša . 15.12.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, aktuálně jsem na začátku 7. měsíce těhotenství. Gynekolog mě v začátcích poslal na endokrinologii pro mírně zvýšené aTPO (hormony jinak v pořádku), po odběru na endorinologii byly výsledky: TSH - 1,83, fT3 - 3,96, fT4 - 12,61, TG - méně než 15, aTPO - 36,4 (mírně nad hranicí normy). USG štítné žlázy: PL: 12x16x61mm = 5,8ml LL:13x17x62mm = 6,8ml. Parenchym jemně nehomogenní, hypoechogenní. Celkový objem 12,6ml. Jak jsem pochopila diagnózu, tak se u mě rozvinulo autoimunitní onemocnění štítné žlázy. Na poslední kontrole byl stav hormonů TSH - 2,41, fT4 - 6,42 (norma 7 - 15,96). Pro výsledky byl manžel a já teď nerozumím, jestli u mě směřuje k hypofunkci štítné žlázy, nebo k hyperfunci štítné žlázy, tedy co znamená to nižší fT4. Dále bych se chtěla zeptat, jak asi (pravděpodobně) bude štítná žláza reagovat po porodu, jestli se dá předpokládat zlepšení nebo naopak bývá pravidlem zhoršení a jestli současný stav nějak neohrožuje dítě. Poslední dotaz patří jódu. V těhotenských vitamínech bývá, tak jestli jej mohu užívat nebo raději ne. Mockrát děkuji za váš čas, s přáním dobrého dne Dáša.

Odpovídá:

MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Soukromá praxe praktického lékaře pro děti a dorost Boskovice a Svitávka

Dobrý den, výsledky jsou nejednoznačné stran hypo- nebo hyperfunkce štítné žlázy. Doporučila bych zopakovat. Nelze ani říci, jak se stav bude po porodu vyvíjet. Hladina protilátek je zvýšená jen minimálně, ale zvýšená konzumace jódu se v tomto případě nedoporučuje.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza a padání vlasů

Dobrý den, měla bych dotaz. Je mi 21 let a před osmi lety mi byla zjištěna zvýšená...

Štítná žláza a padaní vlasů

Dobry den, asi na konci řijna 2013 mi zjistili snizenou funkci a zvetsenou stitnou...

Štítná žláza a pobyt v lázních Podhájská

Dobrý den, léčím se půl roku na sníženou funkci št.žl. Je mi 61 let. Užívám...

Štítná žláza a početí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by mohl být problém s početím při normálních...

Štítná žláza a porucha menstruačního cyklu

Již třetím rokem se léčím s uzlíkem na štítné žláze, beru Euthyrox 50 1 tabletku...

Štítná žláza a problémy s váhou

Dobrý den , mám sníženou funkci štítné žlázy a beru půl tabletky denně.Mám antikoncepci...

Štítná žláza a přibírání na váze

Dobrý den pane doktore, před 2 lety mi doktorka na základě výsledků krve nařídila...

Štítná žláza a psychické problémy

Dobry den. Mam takovy problem. Jsem 7 mesicu po porodu a pred 5 mesici jsem...

Štítná žláza a sport

Dobrý večer, prodělala jsem potrat v 8. týdnu těhotenství a po měsíci mi začalo...

Štítná žláza a syndrom polycystických vaječníků (PCOS)

Dobrý den, byla mi diagnostikován syndrom polycystických vaječníků a následně...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, s manželem se již rok a půl snažíme o miminko. Po roce nás má doktorka...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, dnes mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Dostala jsem Letrox...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda níže uvedené hladiny hormonů mohou mít...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám sníženou funkci štítné žlázy a jím prášky...

Štítná žláza a těhotenství

Vážená paní doktorko, při prohlídce mi byly zjištěny mírně zvýšené hodnoty...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, prosíme o radu, abychom měli jistotu, že nic nezanedbáme, i když...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, mám štítnou žlázu už víc jak 10 let. S přítelem se snažíme o díťě...

Štítná žláza a těhotenství

Moje výsledky krve jsou TSH pod 0.005 ft4 18,4 a TG158 a TPO57 TRAK0,62.Bylo...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně štítné žlázy. Nyní jsem těhotná v 19tt,cca...

Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den.Jsem ve 23.týdnu těhotenství a byly mi naměřeny tyto hodnoty ST4 11.0...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Venózní angiom

Dobrý den, pro každodenní bolest hlavy v týlu a temeni s postupem na spánky...

Tuberkulinový test

Tuberkulinový test je jednoduchý kožní test, který informuje o schopnosti našeho...

Boule na krku a pod čelistí

Dobrý den, před cca měsícem se mi udělala tvrdá boule vlevo na krku (cca 5cm...

Guajacuran

Dobrý den, vážená poradno, ve zkouškovém období mi rodinný lékař doporučil na...

Jak získat zpátky energii v boji s rakovinou

Rakovina má kromě svého tělesného rozměru i ten duševní. Jeden s druhým přitom...

Dotaz na diagnózu I10,vyšetření echokardiografie

Dobrý den, prosím o jednoduší a srozumytelnější vysvětlení a závažnost,vyšetření: nozlňny...

Bolest kloubů po angíně

Dobrý den! Prodělal jsem angínu, bral jsem V-pen 750, při nemoci mě začala bolet...

Osgood Schlatter

13 let syn - aktivni hokejista má diagnostikován Osgood - Schlatter, na RTG...

Únava a problémy s dýcháním

Dobrý den, je mi 19 a trápí mě nekonečná únava. Mám sice anémii a každý den...

Trápí vás močová infekce? Silnou kávu si raději odpusťte!

Vyšší příjem tekutin je při léčbě zánětu močových cest určitě žádoucí. Ne všechny...

Problemy s ohnutim kolene.

Dobry den pane doktore, muj problem se tyka kolene. Od nejakych 17 roku {ted...

10 měsíců bez menstruace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, už cca 10 měsíců jsem nedostala menstruaci....

Krvácení z konečníku v době menstruace

Dobry den, Chtela bych se na Vas obratit s nasledujicim zdravotnim problemem. Jiz...

Změna znaménka na strup

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda se může piha a mateřské znaménko změnit...

Kožní vyrážka

Dobrý den. Problém mi začal před rokem, kdy se mi objevily malinke červené pupínky...

Zpoždění menstruace

Dobry den, bude mi 14 let v říjnu teď to někdy byl 1.rok me mentruace většinou...

Kožní obtíže a pohlavně přenosné nemoci

Dobrý den. Prosím Vás o zodpovězení tohoto dotazu, opravdu mi na něm velice...

Pálení, řezání v pochvě

Dobrý den, před několika dny mě začaly sužovat problémy uvedené výše. Netuším,...

Bolest nartu

dobry den,mam velke bolesti v levém nartu v pravem jen trochu ale tam jsem mela...

Svědění konečníku a pochvy

Svědění konečníku a pochvy Dobrý den, chtěla bych poradit, co mám dělat. Už...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×