Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza - nízké hodnoty FT4, TSH v normě

Endokrinologie Jana 16.1.2015

Dobrý den, byla mi diagnostikována hypotyreóza. Mám nízkou hladinu FT4 - 8, 7 (norma 10 - 25), ale TSH mám v normě - 2,8 (0,35 - 4,4). Nevíte, co to může znamenat? Jinak autoimunita negativní. Příčinou hypotyreózy pravděpodobně prodělaná léčba interferonem. Byl mi předepsán Letrox 50, půlka denně. Děkuji za odpověď.

MUDr. Martina Přichystalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Soukromá praxe praktického lékaře pro děti a dorost Boskovice a Svitávka

Dobrý den, tento nález je dost zvláštní. Zpravidla se nejdříve mění hodnoty TSH a teprve následně fT4. Asi by bylo vhodné kontrolní laboratorní vyšetření. Jinak předepsaná dávka Letroxu je velmi malá, takže by vám neměla nijak ublížit.

Související dotazy

Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...
Štítná žláza
Dobry den. Prosim jaky je zaver techto hodnot. Moje...
Štítná žláza a těhotenství
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda níže uvedené hladiny...
Cordarone a štítná žláza
Dobrý den. Prosím o posouzení následující medikace...
Štítná žláza, hodnoty hormonů
Dobrý den,prosím o radu zda je nutné užívat hormon,při...
Štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu ohledně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza - hormon TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je rizikové, když mám hormon TSH zvýšený...

Štítná žláza - hormon TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je rizikové, když mám hormon TSH zvýšený...

Štítná žláza - hypofunkce

Dobrý den, před 2 lety mi byla náhodně - kvůli léčbě neplodnosti nalezena hypofunkce...

Štítná žláza - hypotyreóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se pozná jestli opravdu štítná žláza funguje...

Štítná žláza - je to problém nebo není?

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Je mi 28 let a od počátku letošního roku mám...

Štítná žláza - krk

Dobrý den, je mi 31 let. Mám dotaz ohledně krku. V létě mi bylo na sonu zjištěno,...

Štítná žláza - laboratorní hodnoty

Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy mam TSH 1,1 a ft3 5,23 a...

Štítná žláza - lékařská zpráva

Dobrý den, nerozumím lékařské zprávě - můžete prosím vysvětlit? "levý lalok...

Štítná žláza - nález

Dobrý den, moc prosím o Váš názor. Absolvovala jsem krevní testy, kde mi vyšly...

Štítná žláza - nález na sonu

Dobrý den, prosím potřebovala bych vysvětlit nález ze sona štítné žlázy. Laloky...

Štítná žláza - odběry

Dobrý den, po vysazení antikoncepce, jsem byla na odběrech krve, ve výsledcích...

Štítná žláza - ověření postupu lékaře

Dobrý den.Mám hodnoty TSH 7.97 FT4 9,4 a glykémie 5,87. pravý lalok 15x15x52...

Štítná žláza - padání vlasů

Dobrý den, minulý rok v dubnu mi byl po biopsii (Bethesda IV) odstraněn levý...

Štítná žláza - pojem

prosím o svysvětlení závěru u vyšetření štítné žlázy: echogenita přiměřená,...

Štítná žláza - prosba o radu

Dobrý den, prosím o radu o radu, mojí mamince - 65 let, byly náhodně na alergologii...

Štítná žláza - rozdílné výsledky

Vážená paní doktorko, na endokrinologii jsem se dostala poprvé před cca 3 lety,...

Štítná žláza - rozpoznání choroby

Dobrý den, štítná žláza mi převrátila život naruby a trvá to již 6 let. V krátkosti...

Štítná žláza - solidní hypoechodenní uzel

Dobrý den, absolvovala jsem vyšetření štítné žlázy a z výsledku nejsem vůbec...

Štítná žláza - sonografický nález

Dobrý den.Dnes jsem byla na sono vyšetření a mám tento nález:Trachea ve stř.čáře.Struktura...

Štítná žláza - struma

Dobrý den, jsem 3/4 roku po operaci ŠŽ (zcela odstraněna), měla jsem benigní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Porucha vzrušení

Dobrý den, od malička masturbuju na porno a zjistil jsem, že jsem na pornu závislý...

Černáni nohou

Prosím o radu,asi před rokem mi začala tmavnout kůže na nohou od kotníku nahoru.Dnes...

Bolesti v pravém boku

Dobrý den, už několikátý den mě trápí bodavá a tahavá (jako při nataženém svalu)...

Zápach penisu

Dobry den, mam takový problém a nevim jak to vyřešit. Potřeboval bych poradit....

Boule na klenbě nohy

Dobry den chci se zeptat na prave noze na klenbe mam bouli neboli mne poradte...

Infekčnost při covid-19

Dobrý den, zajímalo by mě jak dlouho je člověk infekční u koronaviru před projevením...

Bolest na levé straně břicha

Dobrý den, poslední dobou se mi po jídle, nebo při větší plynatosti stává,...

Naxyl a Gynoflor

Dobrý večer, už dlouhou dobu mě trápí výtok a nepříjemné pocity po močení....

Bolest zapesti pri rotaci

Dobry den, prosim Vas o radu a jiz predem dekuji za odpoved. Ctrnact dni me...

Ušní maz

Mam dlouho, uz vice nez rok, problemy s usnim mazem. Usi se mi zanaseji, jednou...

Lynchův syndrom?

Dobrý den, ráda bych poradila, zda si myslíte, že by mohlo dojít ke zděděné...

Bolesti zad a nohou

Dobrý den, můj dotaz bude poměrně delší, tak se nezlobte, ale je to tím,...

Píštěl po operaci kyčelního kloubu

Dobrý den, otec je 9 let po operaci levého kyčelního kloubu, celou dobu po operaci...

Streptokok v krku po 3 antibiotikách

Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka od 04/2017 marodí...

Fleky po celém těle

Dobrý den , na těle se mi objevili divné fleky .. jsou po celém těle a zvýrazní...

Klebsiella pneumoniae

Dobry den,mam dotaz na specialistu urologa.Je mi 36 a jiz pul roku bojuji s...

Píchání v pochvě na konci těhotenství

dobry den chci se zeptat kdyz miminko je hlavou dolu a a ja citim v pochve takove...

Motání hlavy

Dobrý den. Mám již přes 2 měsíce problém s motáním hlavy. Je mi 26let. Povoláním...

Šimrání v krku

Dobrý den, už delší dobu mě často (i několikrát denně a téměř každou noc) trápí...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, že čo sú tie biele bodky okolo korinky žaluďa....

Reklama