Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Strach samozřejmě z pohlavních chorob.

Infekce Veronika 2.11.2017

Dobrý den

před 3týdny jsem měla nechráněný pohlavní styk. Vzhledem k tomu, že jsem toho kluka neznala moc dlouho, začala jsem mít strach. Strach samozřejmě z pohlavních chorob. Protože jsem ovšem hrozný hypochondr, tak od té doby nic jiného nedělám, než se každý den prohlížím a "diagnostikuji". Dokáži si bohužel vsugerovat jakoukoli nemoc.
Hned 1. týden po styku jsem trochu onemocněla, nachlazení + trochu bolest v krku, ale po pár dnech jsem to vyléčila. Vzhledem k tomu, že docela často sportuji, 2.týden jsem šla několikrát cvičit- na jednom z nich jsem měla nepříjemně uplé kalhoty a navíc z důvodu spěchu, jsem se ani neosprchovala a v mírně propoceném prádle jsem seděla v práci celé odpoledne. Hned na druhý den jsem měla poměrně klasické vaginální problémy- řekla bych když se prostě zapaříte (občas se mi to stane). Začalo pálení,vaginální výtok a svědění. To se střídavě táhlo asi 5dní (používala jsem klasické gynekologické dostupné přípravky, mastičky) , dnes už je výtok z mého hlediska skoro v pořádku, ale kolem vstupu do pochvy mi zůstaly červené skvrny, které již ani nesvědí a jsou i suché. A ta mě právě znepokojuje. Dnes jsem si koupila Bepanthen na opruzeniny a doufám, že to bude něco takového.

Samozřejmě myslím na nehorší což je HIV. Kontroluji se každý den, ale uzliny jsou v pořádku (jedna tedy krční je mírně zvětšená v ústech,ale tu mám dle mého takto permanentně+mám problémy se zuby), žádné jiné "příznaky" jako vyrážka, průjmy,bolesti hlavy, aj., ústní dutina čistá. S dotyčným, se kterým jsem spala jsem v kontaktu, dokonce jsem mu nahodila téma pohlavní choroby- což řekl, že zas tak moc ženy nestřídá a opravdu o žádné nemoci neví a dle něj ani netrpí. Ano vím že, jediné co mi HIV zcela vyloučí jsou testy, ovšem vzhledem k tomu že opravdu trpím na vsugerováváním si nemocí a následkem toho je velký stres, že jsem nemocná + paradoxně mám strach z doktorů, doufám že opět přeháním....
Prosím o odborný pohled na tento můj problém. Vřele vám děkuji za brzkou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, v úvodu by jsem uvedla, že pokud máte nechráněný (mnohdy i kondomem chráněný styk) s neznámou osobou, vždy se vystavujete riziku přenosu pohlavně přenosných nemocí, které kromě HIV zahrnuji velkou škálu jiných nemocí, jako kapavka, syfilis, HPV, chlamýdie a jiné, léčba je posléze dlouhodobá a nepříjemná. Co se přenosu konkrétně HIV týče, pravděpodobnost není velká, partner uvádí, že nestřídá partnerky, nejednalo se o prostituci, či homosexuální styk, či styk s intravenózním uživatelem návykových látek, všechno toto riziko přenosu HIV u Vás snižuje. Jednoznačně ale tuto diagnózu vyloučí až provedený krevní test a to s dostatečním odstupem od nechráněného styku (2-3 měsíce). Co se lokálního nálezu v oblasti velkých stydkých pysků aktuálně týče, řekla by jsem, že je to plísňová infekce. Doporučila by jsem lokálně Imazol či Canesten krém 2 x denně na projevy, omývat pouze čistou vodou, neholit. Důležitá jsou režimová opatření, důsledná hygiena, eliminace vlhké zapářky v nevhodném spodním prádle a uplém oblečení, zejména při dlouhodobém sezení v práci. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Podle fotografií jde o kvasinkovou infekci genitálu, co že může objevit i bez předchozího rizikového pohlavního styku. Také nález v krku - zánět hltanu - je zcela nespecifický projev. Takže nic nenasvědčuje tomu, že byste trpěla nějakou pohlavně přenosnou infekcí. Nicméně choroby jako chlamydie či HIV se nijak projevit nemusí. Takže v případě pochybností vám nezbude nic jiného, než se nechat vyšetřit.

Související dotazy

Léčba pohlavních chorob
Dobrý den, mám takový možná zvláštní dotaz, kdyby někdo...
Strach z pohlavní choroby
Dobrý den, před sedmi týdny jsem měl chráněný pohlavní...
Strach z pohlavní choroby
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na pár informací....
Strach z pohlavní choroby
Dobry den, pred 6 mesiacmi sme s kamaratom toho viac...
Přenos pohlavních chorob
Ahoj, pokud jsem neměla ještě pohlavní styk, mohu se...
Podezření na pohlavní chorobu
Dobry den, můj dotaz se týká pohlavních chorob. S přítelem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach o otěhotnění

Dobrý den. Chci se zeptat,jestli je možné otěhotnět,když sem si dala antikoncepci...

Strach o sebe

dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat jak mám vyřešit přehnaný strach...

Strach o těhotenství

Dobrý den, mám dotaz. Já a moje přítelkyně jsme měli sex, byl to u obou sex...

Strach o zdravie

Prosim vas uz mesiac chodim po doktoroch a neviem co mi je. Zacalo to akoby...

Strach o život, nespavost, bušení srdce

Dobrý den, asi dva měsíce jsem se silně opil (při střízlivění jsem měl strach...

Strach ohledně těhotenství

Dobrý den,už asi týden jsem nedostala menstruaci a až dnes jsem si dělala těhotenský...

Strach posadit se nahý na nočník

Dobrý den, marně se snažíme přesvědčit našeho 21 měsíců starého synka, aby...

Strach při komunikaci

Dobrý den. Prakticky od mala mám strach před někým mluvit a projevovat se a...

Strach s HIV nakazy

Dobry den, mam veľký strach s HIV nákazy pretože bude tomu už dva týždne co...

Strach s rozhovoru

Dobrý den, jak bych se měl zbavit strachu z rozhovoru s cizími lidmi. (Sevře...

Strach z AIDS

Dobrý den prosím poradte mi,mám hrozný strach.Před 10 ti lety jsem měla nechráněný...

Strach z AIDS

Dobrý den mám hrozný strach týkající se Aids,myslíte si,že můžu být v klidu...

Strach z akrolentiginózního melanomu

Dobrý den, nechtěla jsem zbytečně panikařit, ale s postupujícím časem mám čím...

STRACH Z ALS


Strach z ALS

Dobry den, mam dotaz ohledne zaskubu svalu po celem tele. Je uz to pomerne...

STRACH Z ALS

Dobrý den,prosím měl bych dotaz.Již asi poslední 4 roky mám občasné záškuby...

Strach z ALS

Dobrý den. Poslední dobu mám těžkou levou ruku a nohu. Nemám takovou sílu. Při...

Strach z ALS

Dobrý den paní doktorko, před necelými dvěma měsíci mi začaly záškuby v obou...

Strach z ALS

Dobry den, jiz cca 3 roky me trapi zaskuby svalu, jiz jsem byl 2 x na emg a...

Strach z ALS

Dobry den. Chtel bych se zeptat na zalezitost, ktera me velmi trapi. Zhruba...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy

Dobry den , chcela by som sa spytat mam bolest v konecniku a mam to akoby napuvhnute...

Bolesti hlubokých břišních svalů

Dobrý den, už cca 3 a půl měsíce mám bolesti břicha (bodavá bolest). Intenzivně...

Bodavá bolest kotníku


Nadměrné krvácení mimo menstruační cyklus

Je mi 40, mám dvě děti, další neplánuji, menzes pravidelný, až teď, 10 den cyklu...

Úder do hlavy dopravní značkou

Dobrý den. Předevčírem jsem byla s kamarádkou venku a ona se opřela o dopravní...

Bolest u kořene nosu a mžitky před očima

Dobrý den, od prosince minulého roku mě trápí bolesti u kořene nosu, mezi očima,...

Dočetla jsem se o Kamzíku a GelAktiv proteo - enzyme Q

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Je mi 47 let a před půl rokem...

Světlá stolice


Po ERCP žluč.cest

Dobrý den,prosím o radu pro moji maminku.V roce 1981 operace žlučníku+pročištění...

HPV infekce

Dobrý den, při pravidelné roční prohlídce na gynekologii mi bylo sděleno, že...

Režim po operaci varixů

Dobrý den, jsem 2 týdny po klasické operaci varixů v CA, stehy vyndány, noha...

Nazelenalá moč

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co může znamenat světle zelená moč, je opravdu...

Příušnice

Dobrý den, mám příušnice. Chtěl bych se zeptat, když jsou infekční a jsem na...

Padání vlasů

Dobrý den, brala sem 10 let antikoncepci (2 roky pramíno 28, 6 let diane 35,...

Orofarynx

Dobre den v hrdle mam akesi Biele utvary prikladam fotku .je to normalne ?dakujem...

Novikov

Dobrý den, mám dotaz ohledně zeleného tekutého obvazu. Byl mi dan na ránu...

Užívání Wobenzymu při cystě na játrech


Omdlévání po vykonání stolice

Dobrý den, již delší dobu mě trápí velice speciální s zvláštní problém....

Vysoké CRP


Mykotické postižení penisu

Dobrý den, před nějakou dobou jsem poznal svou příltelkyni a první 2 měsíce...

Reklama
Zavřít