Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Strach z ublíženíí při řízení auta

Míša . 17.3.2016

Dobrý den, velmi se za svou situaci stydím a proto dotaz pokládám skrze SMS zprávu. Je mi 23 let,před 3 lety jsem se po těžkém životním období léčila s Obsedantně kompulzivní poruchou a s panickou poruchou. Moje OCD spočívalo ze strachu z ublížení sobě či mým blízkým, myšlenky již byly tak neunosné že jsem vyhledala pomoc psychiatra a byla mi na rok nasazena antidepresiva Sertralin 50 mg 1 x denně. Léčba byla úspěšná a po vysazení bylo také vše v pořadku. Dnes se mi bohužel stala hrozná věc za kterou se velmi stydím a obvinuji. Často jezdím autem a jsem velmi opatrná, nikdy nepřekračuji rychlost a jezdím velmi opatrně. Nevím proč ale zničehonic jsem dnes jela asi rychlostí 70 km/hod a proti mě kamion a najednou mě napadlo co když se s ním srazím, co když se zblázním a vjedu mu pod kola. V tu chvíli mě zahltila úzkost a od té doby nad tím přemyšlím a bojím se zda se OCD zase nevrátila, protože nikdy bych nic takového neudělala a vůbec nevím proč mě to napadlo. Bojím se také aby to nakonec nemoho být ještě něco horšího, byla jsem štastná že již neberu antidepresiva a nyní se bojím že se zase vše vrátí a já se opět budu muset obrátit na pomoc prášků. Předem moc děkuji za Vaši odpověď a Váš názor.

Odpovídá:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

Dobrý den, že se OCD vrací je bohužel fakt. Lze to připodobnit k hypertenzi, diabetu... A za vysoký tlak a cukrovky se lidé nestydí. Kdy má smysl cokoli léčit i jen profylakticky ... záleží, jak moc je obtěžující. Stejně tak vysazení. Je logické, že dokud beru léky na tlak, mám tlak v pořádku. Vysazením podstupuji riziko návratu. Míra rizika je to, podle čeho se činí rozhodnutí. Snad jsem alespoň usnadnil rozhodnutí. Navíc potíže váš v řízení omezují, sertralin ne. Zdraví Luboš Janů

Související dotazy

Artroskopie kolene a řízení auta
Dobrý den, příští týden mě čeká artroskopie kolene...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach z těhotenství II.

Dobrý den pane doktore,moc vám děkuji za zodpovězený dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/strach-z-tehotenstvi-70081 Menstruace...

Strach z těhotenství přesto že beru HA

Dobrý den, beru antikoncepci novou druhý měsíc a nikdy jsem si nezapomněla vzít...

Strach z těhotenství.

Je mi 15 a spala sem se s vým klukem.. jenomže celkově sem se všeho bála, prostě...

Strach z těhotenství.

Dobrý den pane doktore. Asi před dvěma měsíci jsem měla s přítelem nechtěný...

Strach z těhotenství.

Dobrý den paní doktorko. Promiňte, že vás obtěžuji. Ale poslední dobou mě strašně...

Strach z těhotenství..

Dobrý den, potřebovala bych moc poradit. S partnerem jsem měli nechráněný PS....

Strach z testu na HIV

Dobrý den. Můj přítel má panický strach z testu na HIV. Já jsem si nechala tento...

Strach z toho, že dostanu plicní embolii

dobry den, chci se informovat jelikoz uz sem kazdemu k smichu napisu vam muj...

Strach z toxoplasmozy v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, co znamená, když mám v průkazce napsané: TOXO KFR 1:16,...

Strach z trombozy

Dobrý den,mám dotaz zda se může udělat tromboza ,když nohu nemám oteklou?mám...

Strach z umrtvení

Dobrý večer, chtěla jsem se poptat zda nemůže po umrtvení nenávratně přetrvávat...

Strach z varikokély

Dobrý den. Je mi 21 let a nedávno (asi tak před měsícem) jsem zpozoroval na...

Strach z vážné nemoci

Dobrý den, mám bratra, kterému je 28 let, po letech mi svěřil problém, cca před...

Strach z vody

Dobrý den. Mám velký strach z vody, ne oběcně ale třeba v bazénech a podobně....

Strach z vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 23 let a antikoncepci užívám již od svých 15ti. Brát jsem ji...

Strach z výšek

Obracím se na Vás s tímto mým problémem. Manžel holduje lezení a túrám po horách...

Strach z vyšetření

Dobrý den, mám takový problém, je mi 25, dodnes jsem nebyla na gynekologii....

Strach z vyšetření lékařem

Dobrý den, mám otce, kterému je 77let a zjistila jsem, že má plíseň na nehtech...

Strach z vyšetření mag. rezonancí - uzavřený prostor

Dobrý den, mám jít na vyšetření magnetickou rezonancí a mám z toho velký strach....

Strach z vyšetření, koloskopie, halucinace po uklidňujícím léku

Moc vam dekuji ,ze prostrednictvim netu se vas mohu zeptat .Je mi 28 let a pred...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Za produkci mléka nemůže vždycky jen nadbytek prolaktinu

Tvorba mateřského mléka mimo období kojení znamená většinou nějakou formu hormonální...

Bolesti v nadbřišku

Dobrý den pane doktore,moc Vás prosim o radu,budu se snažit být stručná,je toho...

Bolest v krku při polykání


Únava, točení hlavy, zhoršené vidění

Dobry vecer asi tyden zpet se mi zacala tocit hlava plus sem dobre nevidela...

Hlenovitá stolice u kojence

Dobry de, mam 6 měsíčního chlapecka s zacli sme s příkrmy a byl trochu zatuhly...

MUDr. Zdeněk Nezdařil

Odborný lékař interní a endokrinologie

MUDr. Marie Storčáková

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Odporně svědící pupínky s vodou uvnitř i bez ní

Dobrý den, před půl rokem jsem navštívil doktora obsypán červenými silně svědícími...

Co se děje v cévách a srdci kuřáka

Vykouření jedné cigarety vede ke stažení tepny na deset minut. Tím, že člověk...

Krvácení při sex. kontaktu

Ahoj mohu se zeptat jestli žena pri odpanění krvácí ?

MUDr. Milka Záťurová

Ordinace pro TBC a respirační nemoci s.r.o.

Sinus pilonidalis


Přípitek na zdraví (i na kosti) je povolen!

Pokud vás trápí osteoporóza, pak víte, že alkohol by pro vás měl být tabu. Jeho...

Chřipka a psychiatrické problémy – zprávy z Japonska

Japonské ministerstvo zdravotnictví minulý týden vydalo prohlášení, že pacienti...

Bolest předloktí

Dobry den.Již druhý den mne trapí dost silna bolest zapěsí pravé ruky začínající...

Utržená hlavička klíštěte


Tetanovka a otěhotnění

Dobrý den, byla jsem na přeočkování tetanu a s přítelem se chceme snažit o...



Prednizon - Nežádoucí účinky

Vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat.Proč lékaři neupozorňují pacienti...

Mám bolest bederní páteře


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×