Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Strach z vážné nemoci

Urologie Marek 2.4.2019

Dobrý den,

chtěl bych se poradit ohledně urologických problémů.Již minimálně dva roky mám mírně erytrocyty v moči (jednou 5,podruhé 10,potřetí 15 v sedimentu).
Ultrazvuk mám v pořádku, také jsem pro klid absolvoval v bioptické laboratoři v Plzni LBCytologické vyšetření moči 2x-v pořádku.Je mě 29 let, nekuřák, s chemikáliemi jsem nikdy nepracoval,rodinná zátěž negativní.Pro klid mě můj urolog navrhoval cystoskopii nebo CT. Před pár měsíci jsem absolvoval stěry z močové trubice a pak jsem týden vůbec nemohl močit, měl jsem pálení a bolesti, z cystoskopie mám až panickou hrůzu,vím že bych to vyšetření nedal.Příští týden mám jít pro můj klid na CT vylučovací urografii s kontrastní látkou.Chci se zeptat, je toto vyšetření pro klid abych se nemusel obávat vážné nemoci dostatečné?


Děkuji Marek

MUDr. Tomáš Musil
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Musil

Specializace: Praktické lékařství a akupunktura Pracoviště: MediClinic Pelhřimov

Dobrý den, Marku,

nález erytrocytů v moči může mít řadu příčin. Základní běžné problémy byly vyloučeny. Jelikož jste mladého věku a nemáte jiné potíže, i s ohledem na to, co zmiňujete, není důvod se obávat přítomnosti erytrocytů v moči. Někdy se prostě nenajde vysvětlení a je dost možné, že to způsobeno něčím spíše banálním. Je velmi nepravděpodobné, že byste měl vážnou nemoc v močového měchýře a musel podstupovat cystoskopii bez dalších indicií, které by vedly k oprávněnějšímu podezření.
Moderní medicína zcela zbytečně straší své pacienty a každý má pak pocit, že má tu nejvzácnější a nejnebezpečnější chorobu na světě. Doporučuji se tím příliš nezabývat a využít života smysluplným způsobem k seberealizaci. Přestože se bojíme neznámého a je nevyhnutelné, že jednoho dne onemocníme a budeme muset opustit toto tělo - to neznamená, že je to konec našeho života, jak si lidé myslí na základě nedostatku poznání tom, čím vlastně jsme. Tato neznalost je hlavní příčinou strachu ze života a obav, které plní naši mysl. Více informací na vedabase.com o poznání toho, čím jsme; co je naším smyslem života a proč vlastně žijeme; čím bychom se měli zabývat; a co bude potom, až toto tělo opustíme - to, čeho se všichni zbytečně obávají, přestože k tomu není žádný důvod.

Dr. Musil

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, indikace vyšetření pro klid pacienta není správná. Indikován jste, protože je toto správný postup při diagnóze hematurie. Následovat by měla cystoskopie. Teprve po těchto vyšetřeních jste správně vyšetřen pro diagnózu hematurie.

Související dotazy

Strach z nemoci
Dobrý den, píšu sem, protože už jsem zoufalá. Pokaždé,...
Strach z vážné nemoci
Dobrý den, potřeboval bych se ještě ujistit v několika...
Strach z nemoci
Dobrý den, je mi 16 a už asi tak půl roku mám takové...
Dětský strach z nemoci
Dobrý den, pane doktore moje dcera 6 let mívá hrozný...
Strach z vážné nemoci
Dobrý den, mám bratra, kterému je 28 let, po letech...
Strach z pohlavní nemoci
Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit, pomoc. Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach z těhotenství.

Je mi 15 a spala sem se s vým klukem.. jenomže celkově sem se všeho bála, prostě...

Strach z těhotenství..

Dobrý den, potřebovala bych moc poradit. S partnerem jsem měli nechráněný PS....

Strach z testu na HIV

Dobrý den. Můj přítel má panický strach z testu na HIV. Já jsem si nechala tento...

Strach z toho, že dostanu plicní embolii

dobry den, chci se informovat jelikoz uz sem kazdemu k smichu napisu vam muj...

Strach z toxoplasmozy v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, co znamená, když mám v průkazce napsané: TOXO KFR 1:16,...

Strach z trombozy

Dobrý den,mám dotaz zda se může udělat tromboza ,když nohu nemám oteklou?mám...

Strach z ublíženíí při řízení auta

Dobrý den, velmi se za svou situaci stydím a proto dotaz pokládám skrze SMS...

Strach z umrtvení

Dobrý večer, chtěla jsem se poptat zda nemůže po umrtvení nenávratně přetrvávat...

Strach z uzlin

Dobrý den, už jsem sem psal ohledně toho, že jsem si na krku našel v řadě...

Strach z varikokély

Dobrý den. Je mi 21 let a nedávno (asi tak před měsícem) jsem zpozoroval na...

Strach z vážné nemoci

Dobrý den, potřeboval bych se ještě ujistit v několika otázkách v závislosti...

Strach z vážné nemoci

Dobrý den, mám bratra, kterému je 28 let, po letech mi svěřil problém, cca před...

Strach z vody

Dobrý den. Mám velký strach z vody, ne oběcně ale třeba v bazénech a podobně....

Strach z vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 23 let a antikoncepci užívám již od svých 15ti. Brát jsem ji...

Strach z výšek

Obracím se na Vás s tímto mým problémem. Manžel holduje lezení a túrám po horách...

Strach z vyšetření

Dobrý den, mám takový problém, je mi 25, dodnes jsem nebyla na gynekologii....

Strach z vyšetření lékařem

Dobrý den, mám otce, kterému je 77let a zjistila jsem, že má plíseň na nehtech...

Strach z vyšetření mag. rezonancí - uzavřený prostor

Dobrý den, mám jít na vyšetření magnetickou rezonancí a mám z toho velký strach....

Strach z vyšetření, koloskopie, halucinace po uklidňujícím léku

Moc vam dekuji ,ze prostrednictvim netu se vas mohu zeptat .Je mi 28 let a pred...

Strach z vyvojove vady

Dobry den, pane doktore mela bych na vas dotaz. 11.2.2016 jsem byla na operaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krční mandle

Dobrý den paní doktorko, já bych se chtěla poradit. Měla jsem 4 angíny od prázdnin,...

Častá masturbace

Dobrý den často masturbuji min 3 denně je tonormální po masturbaci penis mírně...

Papilomavirus

dobrý den, můj sexuální partner mi sdělil, že jeho manželce zjistil gynekolog...

Podkožní bulky

DObrý den, chtěla bych vás poprosit o radu na hlavě se mi udělali podkožní bulky...

Nadměrné pocení v létě

Dobrý den, prosím o radu, asi 4 roky mám problémy s nadměrným pocením v létě,...

Trapezovy sval bolest od patere k rameni

Dobry den,bude to 3 týdny, co mě začalo bolet za krkem, 21.1. večer jak jsem...

Hnědý výtok

Dobrý den, začala jsem poprvé brát HA přesně podle toho jak mi popsal můj...

Křupání páteře


Diabetes 2.typu

jsem sledovám v posledních několika letech pro diabetes. HODNOTY na lačno -...

Krvácení po kyretáži

Dobrý den. 25.6. jsem podstoupila kyretáži dělohy. První 2 dny jsem lehce krvácela....

Marihuana v moči ?

Dobrý den asi za měsíc jdu na normální vyšetření na které chodím už od mého...

Rekonvalescence po operaci žlučníku

Dobrý den jsem po operaci žlučníku je to 4 den od operace na stehy mám jít 30.6...

Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Pálení při močení

Bolí mě péro. Vždy když se vychčiju tak začne pálit. Co mám dělat ?

Hemangiomy


Zvětšené uzliny

Dobrý den, asi před měsícem jsem byl nemocný a byl jsem na ORL, se zvětšenými...

Mám kotník stále trochu oteklý

Dobrý den. Před třemi týdny jsem hrál fotbal a protihráč mě kopl do kotníku....

Matrace vhodná pro malé děti

Dobrý den, právě zařizujeme pokojíček pro našeho 2letého syna. Vzhledem k tomu,...

Bolest žaludku při pohybu

Dobrý den. Při dlouhodobé chůzi,práci,cvičení a podobně,mě bolí žaludek. Stáva...

Pocit otoku krku

Dobrý den, již delši dobu (cca poslední rok), že mám okolí slinnych zlaz a krku...

Reklama
Zavřít