Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stres nebo něco vážnějšího

Psychika Pavlína 7.7.2011

Vážená paní doktorko,
už asi měsíc se u mě projevují různé nepříjemné příznaky. Všechno začalo zánětem močového měchýře, který se mi od té doby neustále vrací. Bylo to také období zvýšeného stresu v práci, který jsem však nijak neřešila a do všeho šla naplno. Po dobraných antibiotikách jsem se začala cítit divně, brnění nohou, rukou, v oblasti zad a hýždí. Jsem hrozně unavená a pořád bych jen spala. U obvodní lékařky jsem si nechala udělat pár testů na štítnou žlázu, vše v pořádku. Napadla mě i tetánie a v nejhorším snad i roztroušená skleróza. Dostala jsem však jen antidepresiva s tím, že jiná vyšetření nejsou nutná a že je to psychické. Zatím jsem je nezačala užívat, občas beru jen neurol a pravidelně beru hořčík. Je mi však pořád stejně a zajímal by mě Váš názor, zda mám své obvodní lékařce věřit a brát jen ta antidepresiva nebo zda mám zkusit další vyšetření. Kdykoli to s ní řeším, připadám si jako hypochodr. Děkuji za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,moc Vám děkuji za důvěru.Zároveň Vás vlastně nerada zklamu-věřte,že nejsem jistě v ničem "lepší"než Vaše registrující praktická lékařka.Jste zjevně nesmírně vnímavá,pracovitá a inteligentní mladá žena,proto jen pár poznámek,které Vám snad přece trochu mohou posloužit.Tělesno a psychično nelze od sebe oddělit.To není nějaká dojmologie,celý vědní obor psychoimunologie dokáže velmi sofistikovaně vysvětlit,jak mediátory-přenašečové molekuly v centrálním nervovém systému -komunikují s různými skupinami buněk funkčních ve vztahu k naší obranyschopnosti.Příkladem může být i Vaše stonání..možná Vaše nadměrné pracovní vytížení přesáhlo jisté meze/které jsou individuální a neovlivnitelné vůlí!!/-a proto se u Vás projevila močová infekce.Jakékoliv stonání orgánů v tzv.prostoru malé pánve vede automaticky k navození svalové blokády v oblasti tzv.pánevního kruhu-tedy i funkční svalové reakci v oblasti bederních svalů..odtud možná i Vaše neurologické příznaky/brnění a jiné pocity,které Vás vedou k obavám z demyelinisační nemoci/,
Benzodiazepiny-tedy například Neurol-jsou látky spíše nevhodné k jakékoliv aplikaci.Naopak-tzv.protiúzkostná antidepresíva mají velmi významný vliv pro obnovení stability hladin výše zmíněných mediátorů.Využíváme je tedy i u pacientů,kteří se náladou vůbec necítí být "v depresi".Vaše paní doktorka má s Vámi naprosto stejný a společný cíl-aby Vám bylo co nejlépe a nic se "neopomnělo".Neobviňujte se,prosím,z hypochondrie.

Související dotazy

Stres
mam dootaz kdyz jsem hodne ve stres tak se uklidnuji...
Stres
Stres - Dobrý den, mám docela skvělého zaměstnavatele....
Stres
Dobrý den, prosím o radu ohledně omdlení a zároveň...
Stres
Fotky viac Hlavná (bez predmetu) R roderik frederik komu...
Stres
Dobrý den, vážená poradno, mohli by ste mi vysvětlit...
Stres, probiotika
Dobrý den, prosím, někde jsem četla, že na stres jsou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stres a tiky v obličeji

Dobrý den , jsem sice v kriticke situaci deprese stres atd... ale bohužel pozoruji...

Stres a úzkost

Dobrý den. Poslední týden mě trápí nejistota v mém dvouletém vztahu. Řekla jsem...

Stres a závislost na čokoláde

Chtela bych se zeptat ,léčím se na epilepsii,porazovou,léčím se lamictalem.Mam...

Stres a zažívací problémy

Dobrý den, měla jsem velmi psychicky náročný měsíc, kdy jsem si prakticky neodpočinula,...

Stres a ztráta hmotnosti

Dobrý den, stala se mi nepříjemná věc. Jak jsem zde již několikrát psal, za...

Stres a žaludeční nevolnost

Dobrý den, prosím Vás už měsíc a půl mě trápí nevolnosti, nucení na zvracení,...

Stres a žaludeční obtíže

Dobrý den, poslední dobou jsem ve stresu, po rozchodu s přítelkyní. Od té doby...

Stres dušnost pocení

Dobrý den mám dotaz ohledně stresu, když přijdu někam do společnosti mezi cizí...

Stres kvůli strachu o zdraví

Dobrý den, je mi teprve 17 let,ale před 3 měsíci jsem si nahmatala v levém...

Stres na noční

Dobrý den,prosím o radu.Nastoupila jsem do podniku kde pracuji na třísměný provoz.Dělám...

Stres oči únava

Je mi 12 Vydím bíle mžitky jakoby rasy pod mikroskopem různé tečky . plují kam...

Stres po meningitide

Dobry den, mam na Vas prosbu, pred ctyrmi dny me pustili z nemocnice kde mi...

Stres před lidmi, třes končetin, špatné dýchání při mluvení

Dobrý den , je mi 15 let a mám už 2 roky problém, když mám být vyvolána nahlas...

Stres při jízdě vlakem nebo autobusem

Dobrý den chtěla bych se zeptat se ve stresu když jedem autobusem nebo vlaků...

Stres při rozvodu

je mi 36 let prochazim rozvodem a tešce to snašim. nejim nespim,zhubnul jsm...

Stres u matky

Dobrý den, dnes se ptám na moji maminku. Mám starší maminku, která moje studium...

Stres v práci a rychlá srdeční činnost

Dobrý den, je mi 30 let a nastoupil jsem do stresové práce. Mám vysoký srdeční...

Stres v těhotenství

Dobrý den,je mi 20 let a včera jsem se dozvěděda že jsem těhotná. A od té doby...

Stres v tehotenstvi

Dobry den pane doktore, Jsem nyni v 18+4 tt, pohyby zatim skoro necitim,jen...

Stres ve škole

Dobrý den, jsem v prvním ročníku na střední škole. Na základní škole mi dělaly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene v klidove poloze v sede

Dobry den pane doktore, hned na zacatku musim rict ze merim asi 196cm a vazim...

Antibiotika a paralen


Dieta č.2

Dobrý den! kvůli opakujícím se gastritidám a gastropatiím mi byla doporučena...

Bolest ruky po odběru

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda je normální, že mě po odběru...

Cysta na vaječníku a laparoskopie

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s dotazem. Od července roku 2014...

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Svědění konečníku u dítěte

Dobrý den vážení, chtěla jsem se zeptat, dcera 3,5 let si od něděle stěžuje...

Zánět dásně a zubu pod korunkou

Dobrý den, již několik měsíců mám pod korunkou na pětce nahoře vpravo nějaký...

Vyrážka

Dobry den, Tyden zpatky se dceri 8let, vyrazila zvlastni vyrazka. Zacalo...

Stafylokok epidermidis přenos

Dobrý den, můj přítel má stafylokoka epidermidis v moči. Chci se zeptat, jestli...

Atherom za uchem


Vodnatý výtok

dobrý den,jsem ve 14 týdnu těhotenství.ze začátku jsem se léčila s výtokem,který...

Tíseň na hrudi

Dobrý den, je mi 18 let a už půl roku mne trápí tíseň na hrudi spojena s tlakem...

Štípnutí včelou rudé a plné hnisu

Dobrý den, asi před týdnem mě štípla včela, ránu po žihadle mám červenou a...

Krev v oku

Dobry vecer, jiz nekolik dni mám v oku rozlitou krev, nebo spise takovy krvavy...

Pálení po sexu v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jeden menší problém. Jsem v 5měsíci těhotenství...

Pálení při vytékání vaginální kuličky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální, že mě po zavedení vaginální...

Léčba MMS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by jste mi neřekla něco o léčbě MMS...Mám...

Vyrážka


Afty v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 33. týdnu těhotenství a od začátku těhotenství se mi dělají...

Reklama