Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Těhotenství?

Jitka 18.6.2018

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Již 18. den mám zpoždění. Zatím stále kojím - ale už spíš pomalu dokončuji laktaci a asi do měsíce přestanu zcela. Kojím rok a půl a půl roku jsem již menstruovala. Zatím nepravidelně, ale vždy mi menstruace přišla - max s týdenním zpožděním. Poslední menstruace u mě nastala 28.4.2018 a těsně před ní mi bylo dost divně - jako bych byla těhotná. Změnily se mi chutě a pachy, ale jiné příznaky jsem nepozorovala. Ale menstruaci jsem dostala do 34. den, stejně jako předešlý měsíc na den přesně. Měla zvláštní průběh. Menstruovala jsem jen tři dny a pak už vůbec nic. Jindy mi trvá 8 dní. Další jsem měla dostat 31. května, ale nedorazila a stále čekám, co se bude dít. Dítě mi ale začalo odmítat prsa a do bradavek mě až kousala, tak jsem to vzdala a jen si odsávala odsávačkou a tím se mi i dost snížila laktace. Dělala jsem si těhotenský test, ale je negativní. Ještě mě napadlo, zda jsem nemohla v ranné fázi potratit v tom konci dubna a teď mám jakože šestinedělí - že mi menstruace nedorazila a dojde třeba tím pádem až déle? Mám jít raději k lékaři a nebo ještě počkat? Nic mě netrápí, jen jsem děsně moc unavená, jindy než normálně. Nevolnosti nemám a chutě a vůně mi už nevadí. Nebo za jak dlouho bych případně po samovolném potratu začala zase menstruovat, nebo to bude spíš změnou a snížením kojení? Jinak antikoncepci žádnou neberu a o miminko se snažíme. Děkuji za odpověd.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, kojení není vhodnou antikoncepcí, pokud menstruujete, tak Vám již určitě neblokuje ovulaci a Vy ovulujete. Co pokud se snažíte o další dítě není na škodu. Kojení bude akorát stát nejspíše za tím, že je menstruace nepravidelná. Pokud dítě po roce a půl prso bojkotuje, samo se odstavuje, tak prostě nechte laktaci odeznít. Odsávat skutečně musíte, produkce je tak velká? Spíše prsa sprchujte chladnou vodou, odsávejte minimálně. Co proběhlo či neproběhlo Vám nejsem schopná říct. Ovulujete, máte zjevně při snažení o miminko nechráněný styk, takže těhotná jste být mohla, a pokud došlo k zamlklému potratu takto časně, ani na ultrazvuku gynekolog nic nepozná. Gynekologické vyšetření vzhledem k snažení se o další dítě na škodu nebude, gynekolog provede ultrazvuk, zhodnotí vaječníky, sliznici dělohy atd. Stran velké únavy by jsem případně navštívila i praktického lékaře, k vyšetření, vyloučení případné chudokrvnosti, poruchy štítné žlázy atd. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
pokus stále kojíte pak lze očekávat, že cyklus nebude pravidelný, je ji gravitest negativní o těhotenství by se nemělo jednat už vzhledem k tomu že při pravidelném kojení nedochází k ovulaci a pokud jen přikojujete i ovulace a cyklus může vykazovat nepravidelnosti.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobry den, chtela bych se zeptat. Beru HA Bonadea a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství?

Dobrý den mám zpoždění 11 dni . Zacla jsem pribirat . A mam chute . A mam aji...

Těhotenství?

Dobrý den, přítelkyně bere HA 6 týden a při posledním styku jsem neuhlídal...

Těhotenství?

Dobrý den, poslední pohlavní styk (nechráněný, bez HA) jsem měla přesně 1.4....

Těhotenství?

Dobrý den. 14.3. jsem měla styk s partnerem, ale neudělal se do mě. Když jsem...

Těhotenství?

Dobrý den, již jako jedna slečna, co se zde tázala, svou poslední menstruaci...

Těhotenství?

Dobrý den, s partnerkou, která je ještě panna sme se tak mazlili. Večer sem...

Těhotenství?

Dobrý den. S přítelem se snažíme o miminko. V prosinci jsem přestala brat antikoncepci....

Těhotenství?

Dobrý den, s partnerkou, která je ještě panna sme se tak mazlili. Večer sem...

Těhotenství?

Dobrý den, končila mi skončila menstruace ráno jsem měla seX ale protrhl se...

Těhotenství?

Dobrý den , moje minulá menstruace byla zpoždená o 3 dny ,jenže nyní je zpoždená...

Těhotenství?

Dobrý den, mám 17 dní zpoždění menstruace ale těhotenské testy vycházejí negativně....

Těhotenství?

Dobrý den, mám problém s menstruaci. Měla jsem jí dostat 10. Května, jelikož...

Těhotenství?

Dobrý den chci se zeptat, vždy mívám MS okolo 25 dne v měsíci. Tentokrát vůbec...

Těhotenství?

Dobrý den, asi měsíc mě pobolívá břicho na pravé straně. Je to takové bodání....

Těhotenství?

Dobrý den, stalo se mi, že jsem vynechala tři pilulky antikoncepce (25., 26....

Těhotenství?

Dobrý den. Dnes je to 13 den , co mám zpožděnou MS, příznaky jemné tlaky v podbřišku,...

Těhotenství?

Dobrý den, 2.10. Jsem byla na vyndani tělíska u me doktorky, 10 na to jsem byla...

Tehotenstvi?

dobry den chtela bych se zeptat o miminko se znazime us delsi dobu moje gynekoloska...

Těhotenství?

Dobrý den, Mám takový problém, ale nejdřív začnu od začátku. 2.12.2016 jsem...

Těhotenství?

Dobrý den, beru antikoncepci a před 14 dny jsem měla nechraneny sex, předtím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zpoždění nenstruace,bolavé bradavky

Dobrý den,mám problém s menstruací už celkem dlouho. Od 15 let jsem užívala...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den jsem rok po druhém cisařském řezu. Snažím se cvičit abych se dostala...

Vysoký tlak krevní

Dobry den,jmenuji se Jan,trapi me asi dva tydny bolest vrcholu hlavy predtim...

Bolest svalů

Dobry den, poslednu dobu ma zacali pobolievat svaly, pri normalnych cinnostiach,...

Prohmatání podbřišku a poškození plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohlo důkladnější prohmatávání podbřišku...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den, po porodu mi zůstal rozestup břišních svalů. Je to již 5 let a kromě...

Tetování

Chtěl bych si nechat udělat tetování, ale cca za měsíc mám jít na plastiku kotníku,...

Vysoký krevní tlak a tepová frekvence

Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od dubna jsem v dlouhém stresu...

Prohlubně v kůži po aplikacích Depo Provera

Dobrý den,kožní lékařka mi nepomohla,pokusím se zeptat vás,zda máte zkušenosti...

Kavernom

Dobrý den, stalo se mi, že jsem v práci zkolabovala a ztratila vědomí, nic...

Masivní krvácení do komor mozku

Dobrý den, v sobotu mého manžela převezli letecky do nemocnice Na Homolce v...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den jsem po třetím cisářském řezu-posledni těhotenství z Ivf-celé těhotenství...

Tetování

Dobrý den, rád bych se zeptal zda je možné dostat rakovinu z nebareného tetování?...

Vysoký tlak krevní


Tetování

Dobrý den, od roku 2011 trpím strachem z nemoci ALS. V tomto roce se mi začaly...

Vysoká děložní sliznice

Dobrý den, 6.10.17 jsem byla na běžné gynekologické prohlídce. Paní doktorka...

Prohlubně na spáncích

Dobrý den, mé spánky jsou na obou stránách jakoby propadlé dovnitř. Jsou užší...

Rozestup břišních svalů

Dobrý den, pane doktore, po druhém těhotenství (před 6 lety) mi zůstalo docela...

Pálení v pochvě

Dobrý den, mám takový problém, často se nevídame s partenerem, takže máme třeba...

Vysoký krevní tlak


Zavřít reklamu