Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství v 16 letech, interrupce

Gynekologie Simona 29.5.2017

Přítel mne přemluvil k pohlavnímu styku při kterém jsme použili jako antikoncepci přerušovanou soulož viz mé dotazy č.#237994 a #238739.
Na Vaši radu jsem si udělala těhotenský test a později ještě jeden ale oba dva jsou pozitivní.Dnes jsem navštívila svého gynekologa který bohužel moji obavu z těhotenství potvrdil.Vysvětlila jsem mu jak se vše stalo že přítel ejakuloval ven a pak pokračoval ve styku a zase ejakuloval ven.Vysvětlil mi že k oplodnění vajíčka to bohatě stačí a ejakulace do pochvy není rozhodující.Po vyšetření mi sdělil že jsem v 9tt (8+2tt) což mne dost zaskočilo protože první styk jsem měla před 6 týdny.
Chtěla bych se Vás ještě zeptat na interupci na kterou jsem se hned ptala ale můj gynekolog mi řekl že v tonto týdnu těhotenství je riziko nějakého poškození hodně veliké protože se jedná už o dost velikou operaci a vůbec mi interupci nedoporučil.Dokonce se prý může stát že nebudu moci mít v pozdějším věku děti vůbec a navíc k operaci potřebuji souhlas rodičů,což mne dost překvapilo.
Ještě jednou děkuji za Váš názor.

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Simono, týdny těhotenství se počítají od prvního dne poslední menstruace, takže to u Vás přesně odpovídá. Co se týče interrupce, nějaké riziko poškození vždy existuje (dle mého názoru ale v 8+2 ještě nejde o žádný velký výkon), nicméně je Vám 16 let, zřejmě nejste schopna dítě zaopatřit. Nepíšete, co na to přítel, ale vzhledem k přerušované souloži a ještě k tomu špatně provedené zřejmě nebude oplývat zodpovědností. Proto bude třeba poradit se především s Vašimi rodiči, jak by se případné situace řešily atd. Pokud máte dobré zázemí v rodině, není interrupce jedinou možností, nicméně je třeba si uvědomit, co by péče o dítě ve Vašem věku znamenala (nevím, jaké máte plány do budoucna, škola, cestování atd.) a případnou interrupci by Vám zřejmě nikdo nezazlíval. Přeju, ať se vše zdárně vyřeší, ať už tak nebo tak. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Související dotazy

Interrupce při kojení
Dobrý den, 28.1.17 jsem porodila a plně kojím - stále....
Umělé přerušení těhotenství
Dobry den, v cervenci jsem podstoupila ze zdr.duvodu...
Interupce
Dobrý den chci se zeptat je mi 23 let a deti jeste...
Poruchy menstruace
Dobrý den, 16.12.jsem byla farmakologické interrupci,...
Křečové žíly v 16 letech?
Je možné, že bych ve svých 16 letech měla křečové žíly?...
Růstový hormon v 16 letech
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli si myslíte, že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tehotenstvi s PCO

Dobrý den, pane doktore, mám na Vás ještě dotaz. Je mi 21 let a mám polycisticka...

Těhotenství s ulcerozni kolitidou

Dobrý den, byla mi diagnostikována Ulcerozni kolitida cca před rokem. Beru od...

Těhotenství s Ulcerozni kolitidou

Dobrý den, byla mi diagnostikována Ulcerozni kolitida cca před rokem. Beru od...

Těhotenství s Ulcerozni kolitidou

Dobrý den, byla mi diagnostikována Ulcerozni kolitida cca před rokem. Beru od...

Těhotenství s utrženou dělohou

Dobrý den, měla bych dotaz, zda-li máte zkušenost s těhotenstvím s dělohou,...

Těhotenství s vysokým tlakem

Dobrý den, je možné, aby žena v těhotenství s vysokým krevním tlakem chodila...

Těhotenství u dialyzované- lze?

dobri den chtěla sem se zeptat. jesdím na dializu a chtela sem...

Těhotenství u panny

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli muzu otehotnet ikdyz jsem jeste panna?

Těhotenství u starší ženy

Přeji hezký den. Řada bych se Vás zeptala. Je mi 40 let Mám dvě děti 18 a 13...

Těhotenství u trombofilie

Dobrý den, s partnerem se snažíme o dítě, včera jsem našla na těhotenském testu...

Těhotenství v 17 letech

Dobry den, je mi 17 a s nejvetsi pravdepodobnosti jsem tehotna. Test si mohu...

Těhotenství v 36 letech - jaká vyšetření

Dobrý den, je mi 37 let. Máme 2 děti - 8 a 5 let a rádi bychom si "pořídili"...

Těhotenství v 41 letech

Dobry den chtela bych se zeptat bude mi v lednu 41let,jsem hubena(43kg) vypadam...

Těhotenství v 45 letech

Dobrý den, Je mi 45 let, mám tři syny 10,20,25 a mám nového partnera, který...

Těhotenství v době užívání antikoncepce

Dobrý den, již 2 roky pravidelně užívám antikoncepci Lindynette 20. Poslední...

Tehotenství v menopauze

Dobrý den, je mi 54 let a 4 měsíce jsem nedostala menstruaci. Mám už "naběhnuto"...

Těhotenství v nezletilosti

dobrý den,sem těhotná není mi ještě 18 musí gynekolog hlásit mé těhotenství...

Těhotenství v pokročilém věku

Vážený pane doktore, dovolte mi zeptat se Vás na jenu zásadní věc.Se svým mužem...

Těhotenství v souvislosti s onemocněním štítné žlázy

Dobrý den, má dcera je ročník 1987 a od roku 2000 je sledována pro juvenilní...

Těhotenství v šestineděli´

Zdravím, 19.4 jsem užila potratové tablety myfegyne - 27.4 jsem dostala silnější...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sex

Dobrý den, ještě bych se vás chtěl zeptat, jestli stažení předkožky může bez...

Opožděná menstruace, bolest v podbřišku


Extrakce zubů v celkové narkóze

Dobry den prosim chtela jsem se zeptat mela jsem velke problemi se zuby mela...

Pálení v koleni po artroskopii

Děkuji za odpověď. Pokusím se upřesnit problémy, které mi koleno dělá. Pálení...

Metformin při hubnutí

Dobrý den, vážená paní doktorko, asi před měsícem mi zjistili prediabetes....

Pervitin, důsledky užívání


Methotrexát a alkohol?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s kombinací MTX a alkoholu? Mám nasazenou...

Madmonq


Neléčená varikokéla

Dobrý den, chtě bych se zeptat jestli může mít neléčená varikokéla nějaké následky,...

Hallux rigidus

Dobrý den. Lékaři mně diagnostikovali hallux rigidus v pokročilém stadiu. Navrhují...

Methionin

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda užívání methioninu ma vliv na účinnost...

Útvar v nosu

Dobrý den, čas od času mi v nose (pouze v jedné dírce) "vyroste" útvar, který...

Bolest prsu, zelená tekutina vytékající z bradavky

Dobrý den. Při samovyšetření prsů po menstruaci jsem zjistila že pravé prso...

Orchitida, epididymitida

Dobrý den, prodělávám orchitidu, epididymorchitidu a epididymoorchitidu bez...

Hnědé skvrny

Dobrý den, mám suchou kůži na předlktích i na holeních. Zničeho nic jsem si...

Slinění

Dobrý den, už od dětství se mi stává , že když někde jsem (nejčastěji tedy večer...

Metličkové žilky a hormonální antikoncepce

Můžu brát hormonální antikoncepci, když trpím na metličkové žilky na nohách?...

Pálení zad

Dobrý den, třetí den mě pálí záda krční a hrudní páteř, někdy i hrudník, vždy...

Folikulitida


Methotrexat a alkohol?


Reklama