Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obezita očima lékaře - proč a jak s ní účinně bojovat

Obezita

Dieta Miluše 15.11.2019

: Dobrý den, navštěvuji nutriční poradnu a snažím se zhubnout. Dodržuji pokyny terapeutky, ale nedaří se to. Zároveň užívám Mirtazapin Sandoz 15 mg, 1x denně. Může to mít vliv na neschopnost zhubnout? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, ano mirtazapin může mít vliv na chuť k jídlu i mírný vzestup hmotnosti. PoraĎte se se svým... Celá odpověď

Reklama

Nízkosachardivoá dieta

Dieta Michaela 15.11.2019

: Dobrý den pane doktore, obezitu máme v rodině a i já s ní bojuji. Je mi 48. Měřím 170 cm a vážím kolem 75 kg. Mám dobré zkušenosti s nízkosacharidouvou dietou díky které mi šla váha z 85 kg dolů na současnou hmotnost. Tato strava mi docela vyhovouje. Chtěla jsem se zeptat je tato dieta dlouhodobě... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, Otázkou, co je vaším cílem - pro hubnutí je to asi možnost držet dlouhodobě, prognosticky... Celá odpověď

Obezita

Dieta Milena 15.11.2019

: Dobry den potrebovala bych poradit jak snizit vahu bojuji s ni cely zivot a nedari se i kdyz jsem spoustu toho vyzkousela jelikoz je to dedicne ,leky malo pohybu z duvodu artrozy ,byla jsem i ob klinice v praze tam mi nabidli bandaz zaludku ale to postoupit nevhci prosim o radu dekuji jelinkova Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, nejrychlejší kontakt na www.oberisk,cz, kde jsou nutriční terapeutky, které jsou v kontaktu... Celá odpověď

Reklama

Obezita a zánět

Dieta Petra 15.11.2019

: Dobrý den. Je mi 25 let, vážím 123 kg a měřím 175 cm. Před 2 lety mi praktický lékař při odběru krve a moči zjistil hraniční hodnoty cukru, vysoké CRP, vyšší sedimentaci a něco špatného s bílými krvinkami (teď nevím, jestli mi chyběly nebo přebývaly). Po 2 letech se to nezlepšilo a hodnota cukru... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, ano u obézních pacientů je častější zvýšení CRP asymtpomatické (bez příznaků), Nepochybně... Celá odpověď

Obezita

Dieta Laura 14.11.2019

: Dobrý deň prajem, mám 19 rokov a moje BMI je 33.9 (170cm, 98kg), aktívne hrám futbal už 10 rokov a pravidelne navštevujem fitness centrum. Mohutnú postavu mám od narodenia. Mám hypotyreózu. Stravu mám pestrú, bohatú najmä na zeleninu. Naozaj sa s tým snažím bojovať a chcela by som sa dostať aspoň na... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, nepochybně se v tom vaše genetické vlohy uplatňují, přesto je potřeba udělat podrobný rozbor... Celá odpověď

Obezita

Dieta Stanislav 14.11.2019

: Dobrý den můžete mi prosím poradit s obezitou?? Trápí se s ní uz několik let a pořád se mi nedaří.. Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Na tento jednoduchá dotaz neexistuje jednoduchá odpověď, protože potřebuji znát více informaci - vývoj... Celá odpověď

Steatóza jater

Dieta Jana 14.11.2019

: 170cm/100kg steatóza a zvětšení jater. Alkohol zcela vyjímečně, cukr taky. Co s tím? Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, určitě navštivte obezitologa - seznam poraden najdete na www.obesitas.cz. Při redukci hmotnosti... Celá odpověď

Zadržování vody

Dieta Jana 14.11.2019

: Dobrý den, jsem studentka VŠ, a trápí mě kila navíc. Už půl rok se snažím pravidelně hýbat, poslední měsíc a půl pravidelně 2x týdně cvičím jogu, 1x týdne kruhový trénink a denně nachodím průměrem 10 tisíc kroků. Ve stravě jsem omezila tučná a smažená jídla, snažím se také více vynechávat sladké,... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, no opravdu by vám měl poradit lékař obvodní nebo pomoci najít specialistu. Zadržování vody... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Alena 12.11.2019

: Dobrý den, je mi 56 let a mám revmatoidní artritidu. Jsem tedy nucena brát určité léky. Jedním z nich je kortikoid. Nikdy jsem nebyla štíhlá, přestože jsem 15 let hrála závodně házenou. Samozřejmě s věkem se spousta věcí změnilo. Mám i endoprotézu v levém koleni a čekám na výměnu kolena pravého. Velmi... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, nepochybně to máte o mnoho těžší, ale neznamená to, že to nelze. Napište mi na obezitologie@vfn.cz,... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Anna 12.11.2019

: Dobrý den, V mé zprávě z CT páteře je kromě jiného napsáno : Ateromatóza břišní aorty a pánevních tepen. Neurolog, který mě na CT poslal řekl, že to nic není, je to metabolický problém. Navíc jsem obézní, váha 103,8 kg. Dozvěděla jsem se, že je to docela vážný problém. K jakému specialistovi mám jít... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, asi bych začal u praktického lékaře,. pokud chcete redukovat hmotnost, je možné navštívit... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, doporučoval bych kontrolu u praktického lékaře. Kontrola TK, odběry krve. Poté další postup.... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Eva 12.11.2019

: Dobrý den,mám problém,od února přibíram kilo měsíčně. Zdravotně beru prášky na tlak i srdce(Prestariun neo a Concor), a mám policystické játra a ledviny,jsem hlídaná,chodim na pravidelné prohlídky a zatím to není na prášky.Těhotná nejsem,antikoncepce už dlouho Depoprovra. Problém je v tom,že obezitolog... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, ve směnném provozu to je vždy trochu problém. KAlorické tabulky jsou OK, ale radit by vám... Celá odpověď

Mgr. Tereza Rogalewiczová
Odpovídá lékař:

Mgr. Tereza Rogalewiczová

Dobrý den, Evo, rozumím, že je obvod břicha pro Vás nyní nepříjemný a že poznámky okolí jsou skličující.... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Eva 12.11.2019

: Dobrý den...Mám problém shodit objem břicha..Jsem astmatik,alergik.Beru Zenaro na alergii,disk 250 a foukám atrovent.Také mě řekli,že mám těžkou plicní obstrukci.Takže pohyb rychlé chůze je pro mě nemyslitelná....Co ale s tím mojim pupkem?Poradíte?..Či se s tím nedá nic dělat?...Přesto vám moc děkuji... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, je těžko radit na dálku, poraďte se se svou praktickou lékařkou o nejbližší obezitologické... Celá odpověď

Doplněk stravy

Dieta Miroslav 12.11.2019

: Dobrý den. Jsem prediabetik. Užívám výživový doplněk Herbalife 2x denně. V dávce je 8 g cukru. Je to vhodné? Děkuji za odpověď a přeji Pěkný den. Miroslav. Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, je třeba to dát do souvislosti i s dalším jídlem. Takto nelze odpovědět jednoduše. s pozdravem Dr.... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Anna 12.11.2019

: Po operaci štítné žlázy ,/8 let / , přibírám na váze . Již 33 kg , mám nyní 124 kg. Proto se hůře pohybuji o holi , procházky jen s pejskem . Dříve jsem měla v životě velký fofr , v zaměstnání , měla 3 děti a snimi stále v pohybu ,/sportování .. Dnes je mi75 let , jsem takto strašně obézní a nešťastná... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, určitě to má smysl se nad tím zamyslet a vyzkoušet pozvolný pokles i event. využití farmakoterapie... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Dalin 12.11.2019

: Můžou červi urychlovat tloustnutí?. Mně tentokrát chytli červi hned po skončení hladovky plnou silou, že jsem myslel, že mám rakovinu. Než mě napadlo nasadit Vermox ztloustl jsem 10 kg. Já jsem bral Jiaogulan a zdá se mi, že dokud jsem jej pral, tak jsem hubnul. Pravidelně beru Victózu na sníženou... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, moc nerozumím dotazu - ale červi žádní neurychlují tloustnutí. s pozdravem Dr. Matoulek Celá odpověď

Mgr. Tereza Rogalewiczová
Odpovídá lékař:

Mgr. Tereza Rogalewiczová

Dobrý den, zcela jsem nepochopila přesně pozadí Vašeho dotazu (proč držíte hladovky, s kým jste konzultoval... Celá odpověď

Bariatrie

Světlana 12.11.2019

: Dobrý den s obezitou se potýkam už od dětství v pubertě jsem se dostala na normální váhu během těhotenství a po jsem přibrala asi 30 kg od té doby pravidelně hubnu 10 kg max pak polevim kila hned zpátky i víc na pravé straně břicha mám velkou bouli právě když něco schodim je víc viditelná všechny nálezy... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, určitě je vhodné o ní uvažovat z hlediska přítomnosti cukrovky i když váha je vysoká, ale... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Jitka 12.11.2019

: Dobrý den, ráda bych věděla jak bojovat s obezitou. V roce 1994 mě byla odstraněna štítná žláza a od té doby beru léky a nedaří se mi zhubnout. Mám problémy s varixy - opakovaně operované, bolí mě klouby a zadýchávám se. Děkuji J.Valová Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, nevím, jaká je vaše hmotnost,. Je li opravdu vysoká - obezita 3. stupně - raději obezitologická... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta Marta 12.11.2019

: Dobrý večer, trápí mne obezita , která nastala velikým stresem. Měřím 160 cm a váha je 86 kg ano podstoupila jsem ve Světě zdraví léčebnou kůru ,ale bohužel nedokončila z důvodu nervového kolapsu. tam jsem zhubla 4 kg na 78 a nyní jsem opět nabrala. Léčím se u psychiatra ,ale nic nepomáhá snažím... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, můžete se obrátit na některou z ambulanci při České obezitologické společnosti www.obesitas.cz... Celá odpověď

Obezitologické pracoviště

Dieta bedrich 12.11.2019

: dobý den, prosím ,mám dotaz,kde je možno profesionálně se obrátit na řešení léčby obezity,ještě jednou se opakuji profi!!!???*děkuju za info,,, dě jestli Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, nevím, co si představujete jako profi - ale seznam pracovišť je na stránkách České obezitologické... Celá odpověď

Směnný provoz

Roman 11.11.2019

: Dobrý den Mé BMI=42,0 - tedy silná obezita (výška:187cm; váha: 147kg; jsem muž; věk: 54 roků). Mám lehce zvýšený tlak (beru léky), artrozu 2-stupně v pravém koleni a jsem z Brna. Nadváhou trpím již zhruba od puberty. Dvakrát jsem zhubnul, ale vždy se dostavil "jo-jo" efekt. Jsem tedy poučen, že rychlé... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, těžko vám může pomoci program, který nepočítá s vaším směnným provozem. Jediný, kdo vám... Celá odpověď

Hubnutí pořád dokola

Dieta Halina 11.11.2019

: Dobrý den, mě trápí obezita. Měřím 164 a váha na me osobní váze je 90kg. Měla jsem upravený jídelníček vyváženou stravu. Zhubla jse a zas nabrala a tohle je stále opakovaně. Nechci byt obezní. Stale cítím hlad a váha mi jde stále na horu. Už jsem zoufalá. Nechci to tak a říct že někomu že si má upravit... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, hubnutí je nekonečný proces, protože pokud máte vlohy přibírat, tak i na udržení hmotnosti... Celá odpověď

Obezita a nadváha u dětí

Dieta Renáta Matějková 7.11.2019

: Nadváha s syna Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, Poraďte se se svojí dětskou lékařkou, event. poradna pro děti a dorost na stránkách České... Celá odpověď

Nefunkční pliakce?

Dieta eva 7.11.2019

: radu let mam problém s jídlem ani tak moc nejím ale pořád přibírám beru dost léku s kortikoidy gabanox 400, flusinar 250 dříve 500, ecosal, ventolin, cizera, dassellta. měřím 160 cm a vážím 92 kg. Před 3 lety prodělala plykaci žaludku a po dlouhém doléčování(zánět žaludku antibiotika atd..)nic... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, pošlete mail na obezitologie@vfn.cz, můžeme se na to podívat. Na dálku toto řešit nelze. s... Celá odpověď

Přibrání na váze

Dieta Adela 7.11.2019

: Dobry den, Ja bych k vam mela dotaz, ktery je opakem obezity...Nemuzu pribrat, trva to uz nekolik let, vazim 48-50kg a at delam co delam tak se to nepohne, nekteri se boji snist 1 koblihu aby nepribrali a ja i po 4 koblihach denne vazim furt stejne,ted jsem trochu zhubla...jim normalne,nemam zadne... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, budete muset kontaktovat praktického lékaře a probrat s ní váš problém. Takto na dálku to... Celá odpověď

Analýza životního stylu

Dieta Jozef 7.11.2019

: Dobry den,mam sedave zamestnani ako ridic autobusu je my 54-let a nekdy kdyz jsem v praci citim natekle kotniky a moji tvar mam trocha nateklou.Beham rekreacne asi 5 km 2-krat tydne pokud my preje pocasi.Telo ma jak tak v poradku na svuj vek 178 cm a vaha 97 kg ale ta tvar mne stve,jak mam zhubnut... Zobrazit více

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph. D.

Dobrý den, určitě je potřeba analyzovat jídelníček a současnou pohybovou aktivitu. Obojí lze prostřednictvím... Celá odpověď

12
Reklama
Zavřít