Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Terapie antidepresivy

Psychiatrie Simona 12.3.2019

Dobrý den,
prosím o radu. Léčím se s panickou poruchou a kvůli nevysvětlitelné vyrážce na rukou a přibírání na váze mi paní doktorka změnila AD z Velaxinu na Citalopram. Vedle toho beru ještě pravidelně ráno Helicid 20mg na reflux. Začala jsem s 1/2 Citalopramu. Po týdnu jsem dala 1 celou. Po dvou dnech mi v noci vzbudili šílené křeče žaludku a pálení (nevím, zda to souvisí, ale večer jsem u TV měla sušené křížaly). Nešla jsem ani do práce, jak mi bylo zle, jednou jsem měla průjem. Mám již týden přísnou dietu, ale není to pořád ok. Došla jsem si k obvodnímu lékaři a jaterní testy, krevní obraz a moč mám v pořádku. Dnes mi dělali ještě USG břicha a ledvin. Nález pouze kolénkovitě zahnutý žlučník.
Obávám se, jestli mi to nedělá ten Citalopram. Paní doktorka z psychiatrie má dovolenou až do konce března, tak nevím jestli mám vydržet a brát stále stejnou dávku a nebo jestli mám zkusit dát zpět na 1/2 do jejího návratu a po té se domluvit na změně AD?
Děkuji moc za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Simono, děkuji za váš dotaz. Vaše obtíže mě mrzí hlavně proto, že Vám způsobují další obavy. Osobně se ale domnívám, že Citalopram za vaše obtíže se zažíváním namůže. Obecně je Citalopram velmi bezpečný lék, který lze doporučit i těhotným. Doporučila bych Vám Citalopram nevysazovat ani nesnižovat. Naše sestřičky mohou poptat ještě nějakého našeho specialistu, abyste byla klidnější.
S pozdravem Dr. Novotná

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.


Dobrý den, vynecháním Citalopramu na jednu dávku si toto ověříte přesně, tedy 1x nebrat, 1x vzít. Tento krátký výkyv vás co do zhoršení psychického stavu nijak neohrozí. Zdraví Luboš Janů

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobrý den, jsem ve druhém ročníku, a zapsala jsem si...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tepová frekvence při zátěži

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť. Na rotopede som si malým príručným EKG zmeral...

Tepová frekvence při zátěži

Dobry den, jsem zena,je mi 44 let, 165cm/59kg. Pravidelne 3x tydne sportuji...

Tepová frekvence v klidu pouze 50-60

Vážený pane doktore, je mi 30 let, 175/70, jsem poněkud lenivější člověk,...

Tepová frekvence v noci


Tepová frekvence, a jak ji snížit.

Dobrý den , chci se poradit beru už léta lék Egilok 25 mg , pulku ráno večer...

Tepová frkevence

Dobrý den.Poslední 2 týdny pozoruji takové divné bušení srdce.Jednak že v leže...

Tepperweinova směs po infarktu

Dobrý den pane doktore, ptám se za moji maminku - žena, 46 let, po infarktu...

Ter. ileum

dobrý den Obracím se na vás z dotazem ohledně břicha je mi 22 let a na...

Terapie ACP ....

Dobrý večer. Manžel podstoupil 26.6. 2013 operaci kolene, dne 14. 6. 2013 se...

Terapie antibiotiky

Dobrý den, už čtvrtý den beru antibiotika Ofloxin 200 kvůli kožním problémům....

Terapie aterosklerózy z TV

Dobrý den.Mám aterosklerozu končetín tepen.V TV programu jsem objevil inzerát...

Terapie boreliózy

Dobrý den ráda bych poprosila o názor,radu.Mela jsem.kliste před 12dny,nyní...

Terapie distorze hlezna

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně distorze pravého hlezna. Na basketbalu...

Terapie duodenálního vředu

Dobrý den půl roku se léčím se vředy na dvanactníků beru léky EMANERA 40mg bakterii...

Terapie erythema migrans u dítěte

Dobrý den, ráda bych požádala o konzultaci odborníka z oboru infekčního lékařství....

Terapie Euthyroxem

Dobrý den, asi 7 let užívám Euthyrox 25 mg denně. Nyni při kontrole T4VOL S...

Terapie fraktury obratlů

Dobrý den, Včera mi sdělili, že mám naštípnuté asi 3 obratle v bederní oblasti...

Terapie fraktury obratlů

Dobrý den, Včera mi sdělili, že mám naštípnuté asi 3 obratle v bederní oblasti...

Terapie infektu u dítěte

Dobry den, mam dotaz tykajici se meho synka 1,5roku stareho. Mel vysoke horecky...

Terapie kbt

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, zda mi můžete doporučit nějakého psychiatra...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Perlové penilní papuly

Dobrý den mám u kořene žaludu malé nepatrné bílé pupínky, co to může být? Může...

Motání hlavy, mravenčení nohou

Dobrý den, Trápí me motani hlavy nejvíce při zvednutí ze sedu, lehu, predklonu....

Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, píší vám jako poslední variantě, která mi snad poradí. Víc jak měsíc...

Dítě drží jídlo v ústech

Dobrý den, prosím vás o radu ohledně mého dvouletého syna, nikdy to nebyl žádný...

HPV

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení. Před rokem jsem byla na preventivní...

Příliš dlouhá menstruace


Vystavení pracovní neschopnosti

partnerce dnes praktický lékař odmítl vydat potvrzení o pracovní neschopnosti...

Bolesti v pravé části břicha

Bolesti v pravé části břicha. Bolest je návalová vždy jen 5 - 10 minut, ale...

Norethisteron a menopauza

Dobrý den, má užívaní norethisteronu vliv na menopauzu? Může ji oddálit či...

Předčasná ejakulace

Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Chtěl bych se s Vámi poradit, o užívání...

Šťáva z aloe vera pro děti

Chtěla bych se zeptat, zda je šťáva z Aloe vera vhodná pro děti (5 let)? Eventuelně...

Mrazení v zádech

Ještě jednou dobrý den, zapomněl jsem v předchozím dotazu zmínit, že ten pocit...

Dentální hygiena u dítěte

Dobrý den , mám dotaz. Moje dcera ( 8 let ) má zubní kámen vzadu na zubech a...

Bolest pod žebry, pak v zádech

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Dnes v noci mě probudila bolest pod žebry...

3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo MS

Dobrý den, již asi 3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo ms. Gynekologa jsem navštívila,...

Nevolnosti

Dobrý den, prosím o radu. Jsem na konci druhého měsíce těhotenství. V posledních...

Vyrážka penisu


Pocit jehliček na kůži

Dobrý den, již několik měsíců me trápí taková zvláštnost. Jakmile si dám např...

Epilepsie, co se stane, když budu na léky pít alkohol

Dobrý den. Kamarád má AVM v mozku a má časté epileptické záchvaty. Bere léky...

Motání hlavy, únava, bolesti na hrudi a poruchy vizu

Dobrý den, Potřeboval bych poradit, přítelkyni už delší dobou trápí tyto...

Reklama