Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Test na HIV, hepatitidy B a C

Pohlavní nemoci Pavel 1.8.2018

Dobrý den,
77 dní po možném riziku jsem se nechal testovat z krve na: HIV1/2,p24 protilátky na žloutenky B a C a syfilis specifický i nespecifický test RRR a TPLA. po 23 dnech test zmoči na kapavku,ureaplasmu a chlamidie. Vše negativní. Zajímalo by mě které testy bych měl opakovat a které můžu považovat za uzavřené. Popřípadě jaké je šance, že by se nakonec ukázali jako pozitivní. Nejvíc mě matou názory na testování syfilis. Například. Zde na přímo na vašich stránkách jeden lekář odpověděl, že testy jsou spohlivé po měsíci, další po 6ti týdnech jenže jsem se taky dočetl, že inkubační doba je až 90. Příznaky primárního syfilisu nemám nebo jsem nepostřehl. Děkuju za váš názor
S pozdravem
Pavel

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
u diagnostiky syfilis záleží na testu, který se používá. Při užití testu FTA-ABS je možný průkaz protilátek již od druhého týdne od nákazy.
Inkubační doba znamená čas od proniknutí patogenu do organismu do projevení prvních klinických příznaků. Tedy ne do vzniku protilátek. Můžete tedy mít pozitivní protilátky a nemít žádné klinické příznaky.
Co se týká opakování testů, tak samozřejmě záleží hlavně na Vašich dalších rizikových kontaktech. Jinak by bylo vhodné s odstupem zopakovat test na HIV, hepatitidy B a C. Vzhledem k časovému odstupu prvních testů po kontaktu by měla stačit kontrola za 180 dnů od vzniku rizika u všech tří nemocí.
S pozdravem

Související dotazy

Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...
Přenost hepatitidy B a C
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Průkaz virových hepatitid
Dobrý den, dá se hepatitida B,C ,D spolehlivě prokázat...
Můžu se nakazit HIV nebo hepatitidou C při močení do šampusky?
Dobry den, jen by me zajimalo, zda je nejake riziko,...
Chronická hepatitida B
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou prognózy...
Hepatitida C
Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Test na hiv


Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné provádět test na HIV v rámci...

Test na HIV

Dobry den, ano rizikovy styk byl v cervenci 2013. v rijnu 2013 jsem byla na...

Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, již jsem jednou psal kvůli pomoci ohledně HIV testu. Měl jsem dva...

Test na HIV


Test na HIV po 6 měsících


Test na HIV při dárcovství krve?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při odběru krve pro účely dárcovství...

Test na HIV z moči

Dobrý den, na internetu se prodávají testy na HIV ze vzorku moči. Není to podvrh?...

TEST NA HPV

Dobrý den, přemýšlím o očkování proti HPV, ale jelikož již sexuálně žiji,...

Test na HPV a moluska


Test na HPV u mužů

Dobry den mal by som posledny dotaz ohladne hpv je mozne ked mi zena spravi...

Test na Chlamydia trachomatis

Dobry den. Prosim o napsani, kdy uz muzu jit na test na Chlamydia Trachomatis,...

Test na chlamydie

Zajímalo by mě, zda se test na chlamydie dá provést ze vzorku krve (například...

Test na chlamydie

Dobrý den, cca 3 měsíce mám problémy se zánětem moč. cest. Vždy po styku mám...

Test na chlamydie

Dobrý den, paní doktorko, pane doktore, Měl bych dotaz jak vyhodnotit doma...

Test na chlamýdie

Dobrý den, mám takové 3 dotazy v jednom. Před 8 a 13 lety jsem měla milence,...

Test na chlamydie

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,jestli se může test na chlamydie ukázat jako...

Test na chlamydie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, z jakého testu se poznají chlamydie nejspolehlivěji....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny

Dobrý den, před pěti lety mě dlouhodobě bolelo v krku a zvětšily se mi dvě uzliny...

Suchá kůže

Dobrý den, poměrně dlouho mne trápí suchá popraskaná předkožka, kdy často je...

Kožní potíže v oblasti penisu, kvasinky

Dobry den,jiz skoro rok se mi neustale vraci kvasinky na predkozce penisu (zarudnuti,popraskana...

Bulka pod bradou


Bolestivé vřídky na hlavě

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už několik let mám problémy s pokožkou...

Naražený nebo zlomený prst


Kvasinková infekce u muže


Operace achillovy šlachy

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, už je to 1 měsíc po operaci achilovky, (nosím...

Modrání rtů u kojence

Dobrý den mám syna 10 měsíců zcela zdráv, a v posledních dnech jsme spozorovali,...

Fraktura S4 s angulaci kostrce ,spondylolisteza L5/S1 1.st

Dobry den ,dne 8.3.2014 jsem spadla ze schodu a zlomila si kostrc.lekari nejprve...

Podezření na anorexii

Dobrý den,mám dotaz a prosím o radu. Mám sestru u které mám podezření na anorexii.Za...

Protruze disku L4/5

Dobrý den chtěl bych poprosit a o vysvětlení nálezu z CT vyšetření. Široce...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den užívám h. antikoncepci Leverette a tento týden beru antibiotika Duomox...

Pupínky na penisu po pohlavním styku

Dobrý večer po nechráněném stýku se mi objevily na penisu nějaké pupínky, poradíte...

Bolest v horní části břicha

Dobrý den, Ráda bych se zeptala na žaludek. V podstatě na dotek mne bolí...

Časté virózy a pálení v nosohltanu

Dobrý den, několik let mám problém s virózami a problémy v nosohltanu. Začne...

Olwexya

Dobry den.Potrebuji poradit ohledně antidepresiv.Beru je jiz roky na uzkostnou...

Hučení v uchu

Dobrý den, chtěla bych se zepatat, co mohu pro sebe udělat, když mi hučí v...

Již dva a půl roku mám na krku zvětšené uzliny


Bolest hlavy


Reklama