Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tinnitus a krční páteř

Uši, nos, krk David 26.11.2020

Dobry den, od 28.10. tedy necely mesic me trapi tinnitus prevazne na leve strane ale piskaji obe a zvuk se roznasi do hlavy. Meni se s chuzi, postavenim hlavy atd... Bez predchoziho urazu nebo akusticke zateze, mozna z ofouknuti. (Pravda chodil jsem na lehko) Zvuk se meni a to jak ton/intenzita v zavislosti na postaveni hlavy nebo napriklad i tim kdyz otevru celist do maxima a zatnu svaly na krku. Pracuji jako grafik u pc tedy nabeh na spatne drzeni tela samozrejme mam bohuzel. Byl jsem u dvou ORL specialustu. U ubou probehla kontrola audiometrie, ktera byla naprosto v poradku + vysetreni drahy sluchu take bez problemu. Pouze ze mam lehce vpacene bubinky, cimz si mysli ale ze to nebude.. Dali mi Betaserc, tebokan a kortikoidovy sprej do nosu. (Tlak zmeren a je v poradku, beru na nej tezeo 40mg a dlouhodobe se ted merim a problem nemam)

Od zacatku listopadu chodim na fyzioterapie kde mi i delali RTG krcni patere, ale fyzioterapeut se k tomu nijak nevyjadril...Zde cvicime. (Dle fyzioterapeura mam ramena o 3cm vejs nez bych mel mit a opravdu hodne zatuhle svaly v oblasti ramen a krku) Od te doby poctive cvicim cviky, ktere jsme si ukazali a to 2x denne. Intenzita se dost meni, po fyzioterapii je vzdy piskani strasne intenzivni a pak postupne se zas stabilizuje na nejakou uroven. Z dlouhodobeho hlediska po necelem mesici po fyzio zlepseni mirne, uz to neni piskani , ale spise takove sumeni.. Bohuzel pri cviceni 2 dny zpet jsem si obrovsky hnul s krkem, asi jsem to pretahl vice nez jsem mel.. kruplo mi v krku i cukl jakoby sval pri protahovani hlavy. Chvili po tom pri krouzivem pohybu hlavou z prave strany do leve pri zaklonu mi jakoby prokrupl krk zpet ze to slysela i pritelkyne kdyz stala opodal.. Boli me v mistech obratlu za krkem, svaly pnou a samozrejme piskot se zvysil a do toho se pridal novy v pravem uchu... (Ten uz ale ustoupil a bolest take ustupuje pri fixaci) Na zaklade toho jsem to mazal kremem a nasadil krcni limec (z lekarny s kulickovou vyplni) pro stabilizaci krku, kde jsem poprve prisel na zajimave zjisteni. Kdyz mam hlavu stabilizovanou a to napriklad po spanku a nebo krk nosim v limci, ten sum se strasne vytraci, je minimalni. Neni tomu tak ze bych nehybal hlavou 5s a hluk se ztratil, kdyz ale drzim hlavu rovne, v limci po delsi dobu a misto krkem se vytacim telem je znat velka uleva a to vetsi nez kdy predtim, ted myslim stale tinnitus. Jakmile se zacnu kroutit vraci se to zpet. Limec mam 2 dny, snazim se s krkem naopak nehybat a po dlouhe dobe jsem se dnes skoro naprosto bez sumu vyspal a v klidu. (Jinak se stale budim a rusi to v noci) Ve stoje nebo v sede je to snesitelne v momente kdy si lehnu tak nez si to vse "sedne" dost se ty zvuky meni asi jak tlacim na krcni pater (staci se prevalit v posteli pri tom ze stale lezim krkem na polstari na druhou stranu a zvuky se meni asi s tim jak na krk tlacim), ale kdyz se pak vzbudim rano je vse v poradku. Byl jsem i na CT mozku a to bylo v poradku, v pondeli jdu na SONO mekkych tkani krku.

Je mozne ze mi napriklad pred tim necelym mesicem mohl prochladnout krk? Spime s otevrenym oknem a venku jsem do te doby nenosil zadnou ochranu krku a ze jsem se nejak spatne hnul a napriklad si zde mohl neco poranit?

Chci se zeptat jestli moje metoda limce neni ted spise kontraproduktivni kdyz mi Fyzio rekl at na to cvicim , k RTG se nevyjadril ikdyz ho videl asi 3s (ani nevim jestli je to kompetentni osoba, ktera by mela videt jako jedina RTG krcni patere.)

Krk po cviceni z dlouhodobeho hlediska je urcite uvolnenejsi a uz se nebudim s nocnim brnenim leve ruky (pocit jak kdyby byla prelezela) coz jsem pry mel take od krcni patere....., paradoxne ale mi prijde ze nejvetsi zlepseni pocituji ted behem 2 dni co to mam v limci a za svaly "netaham".

Jak dlouho je vhodne limec aplikovat pri bolesti? Pripadne jestli vubec? Kazdy mi rika ze tohle se leci pokus omyl a kazdy je tak lekarem sam sobe trosku. Zkousim tedy co se da, jen bych si naopak nerad tim limcem uskodil...ikdyz s nim mam paradoxne skoro uplne ticho...

Muzu Vas poprosit o objektivni nazor a jestli ten limec zkouset? Doporucil mi ho i ten fyzio na praci a spat s nim... pouzivam ho ted aktivne ale 2 dny po cely den, doma ho sundam a spim bez nez a je to mnohem lepsi nez samotne cviceni... Z meho okoli slysim cim dal casteji od lidi co si prosli necim podobnym a po par mesicich to preslo ze to meli od krcni patere. Tak nevim cemu verit, ale z toho co jsem vypozoroval mi prijde spise ze jsem si nekde neco poranil (Na coz nikdo odborne neprisel) a nejvetsi zlepseni pocituji prave s klidem. (Celkove je za necely mesic zlepseni urcite znat)

Je mi 26, 175cm vyska , vaha 117kg

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Davide, ušní šelest může být způsoben celou řadou příčin - velice často od páteře, dále patologie vnitřního ucha, neurologická onemocnění, cévní onemocnění, ale často se žádná příčina ani nenajde. V každém případě je dobře, že Vám vyšetření na ORL vyšla v pořádku- to je ku prospěchu věci. Stejně tak i správná kompenzace vysokého krevního tlaku. Z toho co popisujete se ve Vašem případě na tinnitu bude významně podílet krční páteř, můžete mít blokády v oblasti obratlů, zatuhnutí svalů atd. Krční límec se nosí obvykle při blokovém postavení páteře - to by Vám řekl fyzioterapeut zda je přítomno či nikoliv. Stejně tak Vám to sdělí lékař, který Vás poslal na RTG páteře a který nález umí přečíst. Pokud blokové postavení přítomno je, pak je krční límec vhodný. Po odeznění této akutní fáze, která se dá urychlit i léky na uvolňování svalů, je vhodná fyzioterapie a domácí cvičení. V akutní fázi zatuhnutí si cvičením můžete akorát uškodit. Svaly krku určitě na chlad mohly zareagovat jejich stažením, což může vyvolat i bolesti hlavy, omezení pohybů hlavy atd. Ale určitě se na tom podílí i sedavý způsob života a práce u počítače. Klid je aktuálně dle mého názoru vhodný, až svaly krku začnou povolovat, pak lze začít s rehabilitací.
S pozdravem

Související dotazy

Krční páteř
Dobrý večer, méla bych dotaz. Už asi necelý týden mě...
Krční páteř
Dobrý den, mám asi problém s krční páteří. Před rokem...
Krční páteř?????
Dobrý den, mam 45letou maminku, která bere léky na...
Krční páteř - tinnitus, nedoslýchavost
Dobrý den, v posledních měsících mě trápí nedoslýchavost,...
Krční páteř
Dobrý den, minulý rok jsem měl úraz(spadly mi vrata...
MR mozku a krční páteře
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám žádanku na vyšetření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinnitus

dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný tinnitus, jiné problémy...

Tinnitus

Dobrý den. Od sobotního rána (9.5.2020) mi píská v pravém uchu. Nepracoval...

Tinnitus - kalcifikace

Dobrý den, kvůli pískání v uchu a bolesti hlavy mne neurolog poslal na CT...

Tinnitus a alkohol

Dobrý den, byl jsem na ORL a doktor mi oznámil, že mam tinnitus. Dostal jsem...

Tinnitus a antidepresiva


Tinnitus a bolest hlavy

Dobrý den, již několik let mě trápí šumění, pískání v uších, před šesti lety...

Tinnitus a bolesti hlavy

Vážený pane doktore, zhruba před 20 lety mě postihla Menierova choroba v důsledku...

Tinnitus a invalidní důchod

TINNITUS Může tinnitus, který v nočních hodinách dosahuje takové intenzity,...

Tinnitus a jeho léčba

Dobry den, jiz 10 dni mam tinnitus prevazne na leve strane ucha a prenasi...

Tinnitus a jiné

Dobrý den měl bych dotaz ohledně mého stavu..jde o to že již půl roku mám tinnitus...

Tinnitus a poruchy chovani

Dobrý den,mam asi rok silný tinnitus,kapačky,leky nezabiraji.Jsem nedosychava...

Tinnitus a Roztroušená skleroza

Dobrý den, s RS se léčím již 17 let, mé ataky jsou vždy spojené s vertigen...

Tinnitus a stálý šelest v hlavě léčený Seropramem s následnými nežádoucími účinky

Dobrý den, Mám diagnostikovaný tinitus a stálou šelest v hlavě, cca 5 měsiců,...

Tinnitus a vertigo

Dobrý den, Je mi 37 let, obezita, před 8 lety "lehčí" infarkt, vyřešeno stenty...

Tinnitus a zákaz řízení

Dobrý den, léčím se na piskot v uchu ( tinnitus). Piskot mi vadí v případě ticha...

Tinnitus a závratě

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení RTG krční páteře a zda s touto diagnózou...

Tinnitus auris

Dobrý den, měla jsem zánět bubínku, asi po dvou dnech kapání otipaxu mi začalo...

Tinnitus dá se to ?

Dobrý den, mám 14 roků a trochu mi píská v pravém uchu.Přes den se do dá, ale...

Tinnitus laser

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat u tinnitu, když jsem byl na léčbě laserem,...

Tinnitus po akustickém šoku

Dobrý den, po koncertě (akustickém šoku) se mi objevil tinnitus. Za 3 dny jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysoká sedimentace 80/110

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Od května 2008 mi po zánětu trojklaného...

Bolest kolene v klidove poloze v sede

Dobry den pane doktore, hned na zacatku musim rict ze merim asi 196cm a vazim...

Vyrazka kolem úst a nosu

Dobrý den prosím o radu vždy v tomhle období se mi dělá kolem nosu a na bradě...

Pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech

Mám pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech a v nose.Byl jsem u obvodní lékařky...

Bolest zubu, ucha, hlavy

Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Už několik dní...

Pálení pod kolenní jamkou

Dobrý den, je mi 33 let.Mám za sebou 2 těhotenství.Poslední dobou registruji...

Nemizející modřina

Dobrý den, asi od začátku června mám na holeni modřinu, která tam zůstala po...

Alkohol a Ibalgin


Cirhóza jater

Dobrý večer - můj přítel má dekompenzovanou cirhozu jater (podle stupnice child-pugh...

Psychické potíže

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně užívání antidepresiv.Od února jsem...

Výrůstek u konečníku

Dobrý den je mi 16let a udělal se mi vyrustek u konečníku k lékaři jít nehodlám...

Odřená a zmenšená předkožka

při sexu s partnerkou tak před 2 týdnama se mi odřel penis (předkožka), bolelo...

Bolest kolen, červená kolena atd

Dobrý den Je mi 21let. Chtěla bych se Vás zeptat o co by mohlo jít. Už nějaký...

Prasklá čéška

Mám prasklou čéšku. Doktor řekl, že po 4 až 5 týdnech mam sundat ortézu a rozcvičovat....

Vynechaná pilulka v 1. týdnu užívání antikoncepce

Dobrý den pane doktore Zapomněla jsem si vzít 4. tabletu v balení. Měla jsem...

Střep v jídle

Dobrý den, paní doktorko, dělala jsem k obědu zapečené brambory s uzeným masem...

Svědivý, začervenalý otok na břiše

Dobrý den, v pondělí večer se mi objevil svědivý, začervenalý otok na břiše....

Bolest v krku po anastezii u zubaře

Dobrý den, včera jsem se poprvé v životě odhodlala nechat si dát anestezii...

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Bulka v puse

Dobrý den, mám ve vnitřku pusy bilou boulicku, nejak neboli a mám pocit že...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.