Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tinnitus a vertigo

Uši, nos, krk Bohumil 14.10.2019

: Dobrý den,

Je mi 37 let, obezita, před 8 lety "lehčí" infarkt, vyřešeno stenty + léky Tritace, Concor, Godasal, Rosucard.

(mezitím docela klid, pravidelné kontroly u kardiologa, údajně beze změn,....)

Před 7 týdny hospitalizace v nemocnici s akcelerací hypertenze (tlak 220/110, nemožost se pořádně nadechnout, podezření na infakrt). Podezření padlo, EKG OK, vypuštění léku Tritace a nasazení Valsacor a Kapidin. Po týdnu propuštěn, naplánovány další vyšetření (cukrovka, štítná, scienti myokardu).
Po prouštění postupné zlepšování, tlak byl v pořádku již v době propuštění, ale subjektvině velká únava a motání hlavy. CCa po třech týdnech od propuštění vše v pořádku, jenom zůstalo vertigo - závratě, motání hlavy, které nastupovalo cca v 8:00 a končilo ve 17:00 - 20:00 - prostě skoro celý den motolice.
Tento stav trval 7 - 10 dní.
Následovalo naplánované vyšetření scienti myokardu, zátěžové, které bylo pro mě velmi intezivní. Zátěž byla vyvolána lékem, to ještě šlo, ale po vpíchnutí té značící (radio) látky nastalo peklo. Nejprve pocit, jako když Vás někdo škrtí obouma rukama, krk úplně sevřený, následovalo píchání do slabin a končilo to totálním brněním všech končetin a i hlavy, nemohl jsem ani srozumitelně odpovídat lékaři, jestli chci kyslík, jak to bylo pro mě vyčerpávající. Po uklidnění už vše v pořádku.
Asi po 2 hodiných jsem si uvědomil, že nemám vertigo. A asi po 2 hodinách a 3 minutách jsem si uvědomil, že mi píská hlavě.
Tak a dnes je to již osmý den, kdy mi 24 hodin denně píská v hlavě, prostě pořád. Takový vysoký monotoní tón (pro představu jako tón, když TV má přestávku ve vysílání). Do tohoto stavu občas naskočí i standartdní pískaní v uších, které má jiný tón a zní jako více v uších, a odezní do 5 minut. Hlasitost je nízká, hůř se mi usíná, ale ze spánku neruší. Při chůzi to třeba nevnímám, ale v práci u PC to vnímám. Sluch se mi nezhoršil.

Včera jsem obešel doktory a jsem z toho jelen:
a) oddělní scienti: tam se o tom nikdo nechtěl bavit (cca 20 sekundový rozhovor)
b) můj kardilolog: tlak mám v pořádku, vedlejší účinky nových léků to být nemohou, protože tlak zkorigovali a tedy fungují (minutový rozhovor)
c) moje praktická lékařka: opravdu nezklamala, skoro hodinu jsme to tam řešili:
- poslala mě na RTG krční páteře, výsledek je OK
- pročetla se mnou propouštěcí zprávu z nemocnice a vlastně papírově jsem zdravý (krevní obraz, minerály, ...), až na tu obezitu
- krev na štítnou, výsledek je OK
- krev na boreliozu (bolí mě i půl roku ramenní kloub po námaze a v tom samém podpaží jsem měl červenou skrvu s nečerveným vntiřkem, ale asi jen 3 dny), výsledek bude až za několik dní, ale jak jsem byl informován, jakýkoliv výsledek vlatně nic neznamená 100%
- naspala mi rehabilitace šíje a krku proti vertigu a tinnitusu, první mám za 2 dny
- doporučila mi Vitango na stres, beru
- výskledky z cukrovky a scienty ještě nedorazily
- kontrola za 3 týdny

Můj dotaz je jednoduchý, co si o tom myslíteje to běžné?
Po propuštění z nemocnice neustále vertigo, je to normální? Říkali mi, že si musí sednout nové prášky a nový tlak...
Mohl ten tinnitus vyvolat scienti test? Byl to standardní průběh testu nebo se něco pokazilo?
Takto rychlá změna vertiga za tinnitus, děje se to někdy?
Mám podle Vás počkat 3 týdny do kontroly anebo zkusit ještě řešit jinde?

Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký večer Bohumile, děkuji za dotaz. Je mi moc líto potíží, které prožíváte. Vertigo - točení hlavy a tinnitus spolu úzce souvisí, protože vycházejí ze stejné lokality, bylo by dobré Vás ještě dovyšetřit na ORL. Tinnitus a Vertigo jsou 2 průvodní jevy choroby, která se jmenuje Menierova choroba, což je porucha vnitřního ucha. Rehabilitace krční páteře je v pořádku, nemůže Vám ublížit.
Nelíbí se mi ta Vaše reakce a prožitky při podání kontrastní látky, mohlo se jednat alergickou reakci, příští podání jodové kontrastní látky bych si rozmyslela.
Tlak máte v pořádku, pak tedy točení hlavy s krevním tlakem nesouvisí.
Poprosím naše sestřičky, aby Vás objednali na ORL dle místa Vašeho bydliště, k vyloučení problémů s vnitřním uchem.
Vyčkejte také na výsledky cukrovky atd.
Mějte se hezky, přeji Vám hodně zdraví, minimum stresu, hodně sportování, odpočinku zdravé stravy.
S pozdravem, KJ.

Související dotazy

Vertigo
Maminka dlouhodobě trpí vertigem, kromě toho má 45...
Vertigo
Dobrý dev průběhu 4 měsíců po porodu / těžkém / jsem...
Vertigo a tinnitus
Dobrý den, prosím o radu a zkušennosti, jaký lék by...
Tinnitus
Dobrý den.Mám tinnitus v pravém uchu, podle mě po ráně...
Tinnitus
Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním...
Tinnitus
dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinnitus

dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný tinnitus, jiné problémy...

Tinnitus - kalcifikace

Dobrý den, kvůli pískání v uchu a bolesti hlavy mne neurolog poslal na CT...

Tinnitus a alkohol

Dobrý den, byl jsem na ORL a doktor mi oznámil, že mam tinnitus. Dostal jsem...

Tinnitus a antidepresiva


Tinnitus a bolest hlavy

Dobrý den, již několik let mě trápí šumění, pískání v uších, před šesti lety...

Tinnitus a bolesti hlavy

Vážený pane doktore, zhruba před 20 lety mě postihla Menierova choroba v důsledku...

Tinnitus a invalidní důchod

TINNITUS Může tinnitus, který v nočních hodinách dosahuje takové intenzity,...

Tinnitus a jiné

Dobrý den měl bych dotaz ohledně mého stavu..jde o to že již půl roku mám tinnitus...

Tinnitus a poruchy chovani

Dobrý den,mam asi rok silný tinnitus,kapačky,leky nezabiraji.Jsem nedosychava...

Tinnitus a Roztroušená skleroza

Dobrý den, s RS se léčím již 17 let, mé ataky jsou vždy spojené s vertigen...

Tinnitus a zákaz řízení

Dobrý den, léčím se na piskot v uchu ( tinnitus). Piskot mi vadí v případě ticha...

Tinnitus a závratě

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení RTG krční páteře a zda s touto diagnózou...

Tinnitus auris

Dobrý den, měla jsem zánět bubínku, asi po dvou dnech kapání otipaxu mi začalo...

Tinnitus dá se to ?

Dobrý den, mám 14 roků a trochu mi píská v pravém uchu.Přes den se do dá, ale...

Tinnitus laser

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat u tinnitu, když jsem byl na léčbě laserem,...

Tinnitus po akustickém šoku

Dobrý den, po koncertě (akustickém šoku) se mi objevil tinnitus. Za 3 dny jsem...

Tinnitus Prosím o rychlou odpověď

Dobrý den. Začalo to tak že mě bolelo v krku tak, jakoby sucho v krku,pořád...

Tinnitus při stresu

Dobrý den, v rodině máme roztroušenou sklerózu. Mám za sebou několik let velkého...

Tinnitus v hlavě, mravenčení končetin, bolest na prsu a lopatce

Dobrý den, je mě 24 let a přibližně od poloviny ledna tohoto roku trpím tinnitusem...

Tinnitus v levém uchu

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Poslední asi 2 měsíce mě trápí jednostranný tinnitus...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Povlak na žaludu

Mám problém. Na žaludu se mi objevil slabonký povlak. Když ho odlopnu, žalud...

Potrat

Dobrý den, jsem těhotná a určitě nechci být. Co mám dělat? Je lepší jít na klasický...

Krvácení z koněčníku

Dobry den chtela bych se zeptat memu priteli asi pred dvaceti lety vzali 30cm...

Bílý výtok z pochvy


Kulička pod kůží.

Dobrý den, je mi 18 let a zhruba před rokem se mi pod kůží na lýtku vytvořila...

Podvrtnutý kotník

Dobrý den, 1.5 jsem si vyvrkla kotník a natahla vazy. Měla jsem 14 dní sádrovou...

Loupání v kloubech

Zdravím. Podobný dotaz jsem tu našel už víckrát ale chtěl bych se zeptat konkrétně...

Zalehlé levé ucho po hnisavé angíně

Dobrý den, před čtyřmi týdny jsem chytil hnisavou angínu. Začátek se projevil...

Antikoncepce cerazette

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat před měsíccem jsem začalal užívat antikoncepci...

Již cca tři týdny mám tmavě červenou až fialovou korunu žaludu.

Dobrý již cca tři týdny mám tmavě červenou až fialovou kurunu žaludu. První...

Bolest v podbřišku, časté nucení na močení

Dobry den, chtěla bych se zeptat uz skoro tyden me poboliva v podbřišku jako...

Premenstruační tenze

Dobrý den už pár měsíců mě trápí většinou před menstruaci špatně spaní a ráno...

Ohýbání nehtů

Dobrý den, mám problém s dcerou - 9 let - které se otáčí nehty nahoru na palcích...

Stahování krku

Dobrý den, čas od času se mi stávalo a poslední dobou stává častěji, že mám...

Poranění penisu

Dobrý den, dovoluji si oslovit a poprosit Vás o pomoc s mým problémem. Není...

Zapáchající ranní moč

Dobry den, jiz 3 tyden mi zapacha ranni moc. Začalo to jemným řezáním při...

Puchýřky klitorisu

Dobrý den, mám problém..Pred pěti dny jsem měla nechraneny sex a hned dva dny...

Únava, mravenčení

dobrý den, chtěla jsem se zeptat posledni dobou celkova unava, mravenčení, jakoby...

Projevy nachlazení a klíště

Dobrý den, kamarádku přesně před 3 týdny kouslo klíště...bylo z těla vyjmuto...

Virová meningitida

Dobrý den, paní doktorko, prosím o radu, protože naše paní doktorka má dovolenou....

Reklama
Zavřít