Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tinnitus a jeho léčba

Uši, nos, krk David 5.11.2020

Dobry den,

jiz 10 dni mam tinnitus prevazne na leve strane ucha a prenasi se do cele hlavy. Jde o vysokofrekvencni piskot bez prestavky. Nejvice meni intenzitu predevsim s tim kdyz otevru celist do maxima. (Zvetsi se intenzita) nebo se snazim vykroutit hlavu do stran.

Mam velice sedave zamestnani a praci u pc (5-8h denne). Mam problem s bederni pateri kde mam uzinovy syndrom a do toho se ted pridalo toto. Stresove vypeti nepopiram.

Navštívil jsem ORL kde mi bylo řečeno ze to bude nejspise od krcni patere a dostal jsem betahistin activis + vysetreni audiometrii ke ktere se nijak nevyjadrovala a zadanku na neuro. Tam jsem dostal pro jistotu vysetreni na CT 13.11. , ale tez se priklanela ke krcni pateri. Dnes jsem mel prvni fyzioterapii kdy mi rekl fyzio ze mam ramena tak 3-4cm vyse nez bych mel mit, do toho kompletne zatuhlou siji, ramena, krk... chvíli jsme zkouseli různé mista a tlak na krku atd.. v jednom miste to zacalo byt intenzivnější ten tinnitus a fyzioterapeut ze s nejvetsi pravděpodobností je potřeba odblokovat kompletne zada. A ze behem terapie muze byt tinnitus vetsi, ale postupne by se mel snizovat..Rentgen krcni patere mi dělali, ale bez toho aniz by se k tomu nijak vyjadrovali.

Z toho zvuku silim, je mi 26 a mam pocit ze je život u konce a v troskach. Hlavne k veceru bojuji s velkou depresi prave kvuli tomuto.

Bojim se že to nezmizi, ze uz nikdy neuslysim ticho. Nekdy se mi z toho všeho chce vazne az brecet.. Pomaha to prehlusit napriklad tekoucí voda ve vane a stupnuje se to samozřejmě s tim jak na to myslim.... snazim se byt v pohode ale to moc nejde.

Aktuakne pravidelne uzivam Tezeo 40mg na tlak (naposled meren na ORL 130 na 80), nove ten betahistin activis, maxi vita horcik + vitamin b6 a ostropestrec v tabletkach, kazde rano vitamin c v tabletkach, kapky s vitaminem D (vigantol) a sem tam i milgama n.

Co se muze stat kdyz bych chtel leky na tlak vysadit? Nemuze to byt tim? Prijde mi ze tlak je v poradku spis jsem mel vysoky behem dne kdy jsem nosil holtra na zjištění tlaku z toho jak me to obtezovalo. Nemuze se neco tlouct a zpusobovat tinnitus? Premyslim nad detoxem a vysazenim leku treba na 3 dny krom toho betahistin activis.

A jaka je dle vas uspesnost na te fyzio? Bojim se ze budu potrebovat pomoc odborníka co se psychologie tyce jinak to asi nezvladnu. Cetl jsem i o infuzni terapii a barokomore, kdo by mi tuto metodu napsal? Je vubec pro me? Tinnitus se ukazal bez toho aniz bych se vystavil hluku nebo doslo k urazu. Mohu si o to zazadat napriklad u ORL? Betahistin mi přijde ze nepomaha.
Nechci nic zanedbat aby se z akutniho nestal chronicky.

Prikladam dokumenty, ktere jsem dostal od lekaru. Dekuji za pomoc

Odpovídá lékař:

MUDr. Michal Němeček

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Klinik Stephanshorn, St. Gallen, Švýcarsko

Dobrý den,

děkujeme moc za Váš komplexní dotaz. Podle příčíny tinnitu se upravuje i následná léčba. Pokud byla určena příčina potíží krční páteř, tak bych doporučoval jak léky proti bolesti, tak i léky na uvolnění páteře. Co se týká infuzní terapie, tak se pacientovi podávají kortikosteroidy (mají protizánětlivé účinky, omezují otok, alergické reakce atp.) a vazoaktivní léky (rozšiřují cévy a zlepšují látkovou výměnu v mozku). Podává se víc infuzí během následujících dnů (zpravidla 10) a podíl kortikoidů se postupně snižuje.

Můžete zkusit vysazení léku, ale zda-li by měli velký efekt si netroufnu říci v této fázi.

Dotaz předán ještě specialistovi, který Vám odpoví v separátní zprávě.

S pozdravem

Němeček

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Audiologie, Dětská ORL, Foniatrie, ORL (ušní, nosní, krční) Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

Dobrý den, vaše potíže jsou nejpravděpodobněji vyvolány zátěží , stresem a vaším postojem k potížím, dle ORL a neurol. vyšetření nemáte poruchu sluchu ani neurologický nález , takže je zbytečné, abyste užíval léky - Betahistiny. Pokud se léčíte s vysokým tlakem , může být tinnitus vyvolán cévním postižením při hypertenzi. Důležité je pro vás začít pracovat na správné životosprávě, pohybu a celkovému zklidnění , doporučovala bych určitě psychologické sezení , rehabiliotační cvičení pod vedením fyzioterapeuta.
Co se týká tinnitu, pokud neznáme jeho původ, lze ho potlačit jiným zvukem , pusťte si relaxační hudbu nebo hudbu, kterou máte rád v přiměřené intenzitě. Léky můžete vysadit , pouze na tlak se poraďte se svým interním lékařem. S pozdravem, dr Vykydalová

Související dotazy

Tinnitus
Dobrý den, je mi 24 let a po Silvestru (nejspíše vlivem...
Tinnitus
Dobrý den, už asi 3 měsíce trpím tinnitem. Není to...
Tinnitus
Dobrý den.Mám tinnitus v pravém uchu, podle mě po ráně...
Tinnitus
Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním...
Tinnitus
dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný...
Tinnitus
Dobrý den, Mám tinnitus v prvém uchu způsobený výbuchem,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinnitus

Dobrý den, po zánětu středního ucha mi vznikl tinnitus. Byla jsem na rentgenu...

Tinnitus

Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním léků, může po vysazení...

Tinnitus

dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný tinnitus, jiné problémy...

Tinnitus

Dobrý den. Od sobotního rána (9.5.2020) mi píská v pravém uchu. Nepracoval...

Tinnitus - kalcifikace

Dobrý den, kvůli pískání v uchu a bolesti hlavy mne neurolog poslal na CT...

Tinnitus a alkohol

Dobrý den, byl jsem na ORL a doktor mi oznámil, že mam tinnitus. Dostal jsem...

Tinnitus a antidepresiva


Tinnitus a bolest hlavy

Dobrý den, již několik let mě trápí šumění, pískání v uších, před šesti lety...

Tinnitus a bolesti hlavy

Vážený pane doktore, zhruba před 20 lety mě postihla Menierova choroba v důsledku...

Tinnitus a invalidní důchod

TINNITUS Může tinnitus, který v nočních hodinách dosahuje takové intenzity,...

Tinnitus a jiné

Dobrý den měl bych dotaz ohledně mého stavu..jde o to že již půl roku mám tinnitus...

Tinnitus a krční páteř

Dobry den, od 28.10. tedy necely mesic me trapi tinnitus prevazne na leve strane...

Tinnitus a poruchy chovani

Dobrý den,mam asi rok silný tinnitus,kapačky,leky nezabiraji.Jsem nedosychava...

Tinnitus a Roztroušená skleroza

Dobrý den, s RS se léčím již 17 let, mé ataky jsou vždy spojené s vertigen...

Tinnitus a stálý šelest v hlavě léčený Seropramem s následnými nežádoucími účinky

Dobrý den, Mám diagnostikovaný tinitus a stálou šelest v hlavě, cca 5 měsiců,...

Tinnitus a vertigo

Dobrý den, Je mi 37 let, obezita, před 8 lety "lehčí" infarkt, vyřešeno stenty...

Tinnitus a zákaz řízení

Dobrý den, léčím se na piskot v uchu ( tinnitus). Piskot mi vadí v případě ticha...

Tinnitus a závratě

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení RTG krční páteře a zda s touto diagnózou...

Tinnitus auris

Dobrý den, měla jsem zánět bubínku, asi po dvou dnech kapání otipaxu mi začalo...

Tinnitus dá se to ?

Dobrý den, mám 14 roků a trochu mi píská v pravém uchu.Přes den se do dá, ale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po gynekologické operaci

Dobrý den,jsem týden po gynekologické operaci a dnes jsem šla poprvé ven se...

Krvácení z nosu, z 1 nosní dírky

Dobrý den, na základě článku o Willebrandově chorobě prosím o posouzení, zda...

Vřídky na kůži

Už jsem psala ohledně syfilisu. Paní doktorka mi odepsala, že se o nakazu podle...

Třes ve spánku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém týkající se mého přítele. Od doby...

UJIZDEJICI OKO

DOBRY DEN NA DOTAZ JSTE MI JIZ IDPOVIDAL ALE PRIKLADAM FOTO HESSOVA PLATNA.DEKUJI....

Divné pocity v noci

Potřebovala bych poradit, jsem už zoufalá, ale mám zdravotní problémy a newím...

Natažený postraní kolenní vaz

Při pádu na běžkách jsem cítila jak mi v koleni několikrát prasklo, ale na nohy...

Turbinoplastika


Nechuť k dotekům

Dobrý den. Pro úvod bych ráda podotkla, že jsem žena s Aspergerovým syndromem....

Výsledek ultrazvuku - uzliny na krku

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře na kontrolu podpaží. Mám tam 2 mm fibrom -...

Možnost častých zánětů po vysazení antikoncepce

Dobry den, zhruba před měsícem jsem vysadila po 2 letech hormonální antikoncepci....

Lázně po gynekologické operaci

Dobrý den, moje maminka byla na gynekologické operaci, odstranění vaječníků.. Chtěla...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Zahlenění a večerní zvracení


Silné křeče v břiše

Dobrý den V noci mě chytly, tak strašně silné křeče v břiše, že jsem jen ležel...

Zvětšenáá uzlina na krku

Dobrý den. Někdy na konci března sem začal pociťovat tlak kolem posledních zubů...

Moc smegmatu

Dobrý den, mlj problém je ten, že mám neustále hodně smegmatu za předkožkou....

Natržený křížový vaz


Neštovice u dospělého

Dobrý den. Měla bych dotaz. Me deti pred 9 dny prisli do styku s nestovicemi....

Reklama