Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Transfuze a HIV

Alka . 6.8.2015

Dobrý den paní doktorko, před 6. týdny jsem porodila a měla jsem poporodní komplikace, kdy si lékař nevšiml trhliny na děložním čípku. Z důvodu velké ztráty krve jsem dostala 4 transfuze. Teď se obávám možné nákazy virem HIV. Měla bych si nechat udělat testy nebo jsou moje přehnané obavy zbytečné? Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, paní Alko. Veškeré transfuzní přípravky jsou přísně kontrolované a pravidelnou kontrolou procházejí také dárci, takže nákaza HIV touto cestou se dá prakticky vyloučit. Testování není třeba. Přeji brzké zotavení!

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně klíšťové encefalitidy

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trampolína a epilepsie

Dobrý den , Mám dotaz, zda epileptik může cvičit na trampolíně, kamarádka...

Trampolína a ledvinové kameny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může skákání na trampolíně uvolnit...

TRANFEROVANYCH EMBRYÍ

Dobrý den rada bych se zeptala co znamená.počet transferovaných embryí.2e(B3BA,B3AB)/120h/ICSI.Děkuji

Transaminazy

Dobry den, letos v cervenci jsem prodelal mononukleozu, respektive cytomegalovirovou...

Transexualita

Dobrý den, mám kamarádku která by chtěla podstoupit proměnu ženy v muže, ale...

Transexuálka

Dobrý den paní doktorko, bylo mi vámi řečeno, že žena s penisem těhotná být...

Transfer embrya

Dobrý den, minulý týden v úterý jsem byla na embryotransferu. Denně si zavádím...

Transfer zmraženého embrya

Dobrý den.Jak se postupuje v den transferu zmraženého embrya-KET.Klidový režim...

Transfuse a její bezpečnost

dobry den pred sedumnacti dny jsem mela porod cisarskym rezem a byla mne dana...

Transfuze

Dobrý den, předem se omlouvám, že Vás zdržuji, ale nevím na koho bych se mohla...

Transfuze a transplantace

Dobry den,mela bych takovy dotaz. Muj syn,kdyz se narodil a byl v inkubatoru,dostal...

Transfuze krve po porodu

Dobry den, pane doktore, v srpnu (8.8.2008) jsem rodila a po porodu druhy den...

Transfúzia erytrocytov

Dobrý den, 5 dní po plánovanej sekcii, ktorá prebehla bez komplikácií a nedoslo...

Transligamentozní a transrtikulární dekomprese L4-L5

Dobreho dne přeji mam dotaz na Transligamentozní a transrtikulární dekomprese...

Transnasální gastroskopie

Dověděla jsem se o novém způsobu gastroskopie – jedná se o transnasální gastroskopii...

Transplantace

Dobry den,chtela bych se zeptat,nosim kontaktni cocky 5 rokem a prorustaji mi...

Transplantace

Dobrý den,pane doktore,chtěl jsem se vác zeptat,jestli je možné transplantovat...

Transplantace jater

Dobrý den,prosím Vás,může se jít na transplantaci jater i po druhé?Díky

Transplantace jater

Dobry den,muj tchan byl pred rokem a 3mesici na transplantaci jater. Jezdi pravidelne...

Transplantace jater?

Dobrý den, prosím o radu , týká se onemocnění mé tchýně .Moji tchýni 61 let...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět močového měchýře


Těhotenství - kdy nejdříve se zjistí z moči


Velikost uzlin


Motání hlavy, bolest hlavy


Biologická léčka Juvenilní idiopatické artritídy


Zduření na krku u štítné žlázy


Krvácení při orgasmu


Zanet mandli


Hnisavá ložiska v krku


Pigmentové skvrny a Solárium


Petechie?


Problém


Lékypřed operací


Zdravá strava a odpočinek léčí. I rakovinu prsu


Odchlíplá dáseň po extrakci zubu


Krční pateř a zavrať


Pásový opar


Opary


PhDr. Ludmila Weinholdová

Klinická psychologie

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×