Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TSH

Petra . 28.1.2014 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko, od poloviny prosince mám bolesti rukou (šlachy v předloktí, zápěstí, hřbet ruky) ortoped vyloučil zánět šlach RTG neg., neurolog vyloučil karpály, revmatolog stanovil počínající revm.polyartritidu a nasadil prednison5 1-0-0, dle krve revm.faktor vyšel neg. ale TSH 5,247, lehce zvedlé CRP a sedimka. Endokrinolog nasadil Letrox 50 1-0-0 na sonu diskrétní změny, ale jinak můj stav celkem bagatelizoval ikdyž mě za ním poslal ravmamudr. s tím, že by ty bolesti hypofunkce klidně mohla dělat.Další příznaky které mám je zimhouřivost,třepení nehtů,únava,nenálada,příbytek na váze cca 10kg,zácpa,spavost,často oteklé oči...Dotaz zní co si o tom myslíte?Může takhle zlobit ta štítnice?Připadala jsem si jako hypochondr,kterého si lékaři předávají a teď nevím zda do sebe Letrox necpu zbytečně.Jsem OSVČ a ruce fakt potřebuji k práci:-). KO krve od Endo je za 5-6týdnů.Prostě nevím zda mohu lékařce endo důvěřovat.Moc děkuji za odpověď. pd

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nedostatek hormonů štítnice (který máte a který je snaha normalizovat Letroxem) může způsobovat zmíněné obtíže. Každé tělo je jinak citlivé na hormony - někdo pocítí již mírnou odchylku v hormonálních hladinách (jako u Vás), někdo jiný by si toho ani nevšiml. Vliv štítné žlázy na pohybový, resp nervový aparát je rovněž možný, nicméně, všechny tyto obtíže jsou nespecifické, tudíž se jejich souvislost se štínicí potvrdí, nebo vyloučí po normalizaci jejích hormonů v krvi. Pokud potíže ustoupí, nejspíš byl za nimi práve nedostatek hormonů štítnice, pokud ne, bude potřetba hledat příčiny jinde. Mějte se hezky.

Související dotazy

TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
TSH v krvi
dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají...
Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
Zvýšená hladina TSH
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tříštivá zlomenina patní kosti

Dobrý den, 27.6. jsem utrpěl tříštivou zlomeninu patní kosti dle RTG s porušením...

Tříštivá zlomenina pažní kosti

Dobrý den, 30.11.2013 jsme měli autonehodu. Mám tříštivou zlomeninu pažní kosti....

Tříštivá zlomenina prst prav. ruky

Dobrý den, chtěla jsem se informovat o průběhu léčby tříštivé zlomeniny posled....

Tříštivá zlomenina ramenního kloubu

Vážený pane doktore, moje maminka před šesti týdny upadla a utrpěla tříštivou...

Tříštivá zlomenina se nehojí

Dobrý den, mám tříštivou otevřenou zlomeninu ruky, uvnitř je dlaha. Je to už...

Tříštivá zlomenina stehení kosti

Dobrý den,manžel mě 20.9.2008 tříštivou ulomeninu stehenní kosti do kosti mu...

Tříštivá zlomenina stehenní kosti

Dobrý den, jsem 6 let po operaci tříštivé zlomeniny stehenní kosti. Mám voperované...

Tříštivá zlomenina zápěstí

Dobrý den, dne 20.9. jsem utrpěl tříštivou zlomeninu zápěstí, bylo mi reponováno...

Tříšťivá zlomenina záprstní kosti

Dobrý den, před 6 týdny jsem si způsobila tříštivou zlomeninu záprstní kosti...

TSA

CHTELA JSEM SE ZEPTAT JAK SE POZNA NA SOBE TSA.

TSH

PAní doktorko, jsem po úspěšné léčbě Hodgkinova lymfomu. Poslední chemo byla...

TSH

Dobrý den, v roce 2000 jsem se léčila se št. žlázou, měla jsem hodnoty tsh...

Tsh

Prosim jeste doplnujici otazka od meho posledniho dotazu,za jak dlouho od zvyseni...

TSH

Dobrý den jsem 6 let po celkové TTE a nějak se mi nedaří srovnat hormony a vápník....

TSH

Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79 Ft 4 10,44 Ca 2,17 chtěla...

TSH

Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH 7,408 paní doktorce jsem...

TSH

Dobrý den, moje sedmnáctiletá dcera trpí přibližně rok problémy se zvýšenou...

TSH v těhotenství

Dobrý den , chtěla bych se paní doktorko zeptat na to , že v 8. TT my byl odebrána...

TSH - 1,15 v norme

Dobry den,chcel by som sa opytat nedavno som bol na odber krvi na stitnu zlazu...

TSH - parametr

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu - mám TSH (štítná žláza) 0,301 a dočetla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Anrikoncepce X pomelo


Bolest v kosti pod "zadkem"


Hemofilus v těhotenství


Vaginální mykosa


Zapomenuta tableta ha 1. Tyden


Kam zajít?


HIV?


Mnohočetné obtíže


Mám bolesti krční páteře


Snížená filtrace ledvin




Bolest kýčle




Bulka na varleti


HIV


Bolesti nohou


MUDr. Ladislav Vaněček

Resurf Med s.r.o.



Stilnox


Padání obočí


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×