Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Účinnost antikoncepce Vreya

Antikoncepce Sabina 5.11.2017

Dobrý den, předem vím, že na tuhle otázku se ptá asi větší množství lidí, ale stejně se musím zeptat..V 15 mě starší bývalý přítel přinutil k pohlavímu styku, bohužel bez ochrany. Když jsem to doma řekla mamce, dva dny na to mi koupila pilulku "po". Vše bylo v pořádku, jen jsem trochu špinila a menses se potom dostavil. Za pár dní mě vzala na gynekologii a tam mi předepsali antikoncepci. Nejdříve jsem brala nějakou levnější, později (asi po půl roce) mi gynekolog předepsal na akné antikoncepci Vreya. Teď je mi 17 a beru ji přes rok a něco..Taky mám už přes rok přítele, ale pohlavní styk jsme spolu měli až teď. Nepoužili jsme kondom, jediná ochrana je moje antikoncepce. Asi jako každá slečna, mám strach, abych nebyla těhotná, když ejakuloval do mě...Byl to můj 2 pohlavní styk v životě, takže mám prostě strach. Menses mám dostat až za 2 týdny, ale to bych strachy nevydržela čekat..Chci se tedy zeptat, jaký máte názor na šanci otěhotnění, když antikoncepci Vreya užívám pravidelně už přes rok.? Na internetu se dočítám, že se dá otěhotnět i při užívání HA a ani na to nemusím přijít, takže mám strach..a pokud nejsem těhotná, můžu se na ni spolehnout i nadále? Nebo je lepší předepsat si nějakou jinou, když Vreya je určitě hlavně na akné? Předem děkuji za každou odpověď či názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Vreya je antikoncepční přípravek, který se užívá u žen s problematickou pletí (akné, mastná pleť), či nadměrným ochlupením. Nadává se tedy běžně jako první volba u žen bez těchto problémů. Patří samozřejmě mezi léky s antikoncepčním účinkem. Proto se, pokud ji správně užíváte, nemusíte otěhotnění obávat.
K případnému otěhotnění může dojít při přítomnosti průjmu či při zvracení (obsah antikoncepční pilulky se nestačí vstřebat), a také při užití některých antibiotik (může dojít k průjmu nebo ke sníženému vstřebávání antikoncepce). V těchto případech se doporučuje ještě bariérová ochrana (minimálně ještě 7 dní po dobrání antibiotik, pokud máte strach, pak po celou dobu cyklu; bez bariérové ochrany lze mít pohlavní styk opět od následujícího cyklu).
S pozdravem BB.

Související dotazy

Vysazení antikoncepce Vreya
Dobrý den, už 6 let beru antikoncepci Vreya. Byla mi...
Účinnost antikoncepce
Dobrý den, nedávno jsem byla u gynekologa ten mi...
Účinnost antikoncepce
Dobrý den, ráda bych se zeptala: beru antikoncepci...
Účinnost antikoncepce
Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci po 14 dnech užívání,...
Účinnost antikoncepce
Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda léčivo Desloratadin...
Účinnost antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Hylak forte snižuje...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Účinnost antikoncepce při ATB


Účinnost antikoncepce při kontinuálním braní více plat

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat, zda jsem plně chráněná před otěhotněním i...

Účinnost antikoncepce při průjmu

Dobrý Den chtěla bych se zeptat ve čtvrtek jsem užila sypký prášek proti průjmu....

Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik

Dobrý den, chci se zeptat zda antibiotika Penbene 1500 000 mají nějaký vliv...

Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik

Dobry den, beru naplast Evru jiz 6.rokem,pred tyfnem jsem mela na 3dny nasazena...

Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik

Dobrý den, Může prosím snížit účinnost antikoncepce užívání antibiotik Ospen...

Účinnost antikoncepce s doplňky stravy

Dobrý večer, zajímalo by mne, zda mají antibiotika roxitromycin a doplňky stravy...

Účinnost antikoncepce Tri - regol

Dobrý Den , je mi 16 let a můj gynekolog mi předepsal první antikoncepci a to...

Účinnost antikoncepce u průjmovèho onemocnění

Dobrý den. Můj dotaz se týká antikoncepce a rizika snížení účinnosti. Antikoncepci...

Účinnost antikoncepce u průjmovèho onemocnění

Dobrý den, před pár dny jsem se na vaši poradnu obracela ohledně antikoncepce...

Účinnost antikoncepce, interakce

Dobry den, chtela jsem se zeptat jestli antibiotika CIFLOXINAL snizuji ucinnost...

Účinnost antikoncepce?

Dobrý den, zajímalo by mě, od kolikátého dne (kolikáté tabletky) je účinná...

Účinnost atc Minerva při užívání atb Doxyhexal

Pěkný den, je mi 16 let a mám problémy s akné,kvůli tomu beru skoro půl roku...

Účinnost ATK Mistra

Dobry den pane doktore. Muj dr. mi zmenil ATK Triregol na Mistra. Triregol jsem...

Účinnost Depo provery

Dobrý den :), Beru depo proveru 10. dnem a 5. den braní (první antikoncepce)...

Účinnost Depo-Provery

Dobrý den. Jako antikoncepci jsem si vybrala po dohodě s panem doktorem Depo...

Účinnost Depo-Provery

Dobrý den. Ráda bych se zeptala. Po konzultaci s panem doktorem jsem si nechala...

Účinnost Gardasil 9

Dobrý den. Mému příteli se udělaly malé bradavičky na penisu, proto jsem šla...

Účinnost HA

Dobrý den, už pátý den beru antikoncepci MYWY (vzala jsem si ji první den cyklu...

Účinnost HA

Dobrý den pane doktore, užívám HA Minesse a minulý týden 19.8 (8.den cyklu)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení žáhy a bolestí žaludku

Dobry den . Mam problem ze zaludkem pali me zaha a mam prujem kdykoli se najim...

Závratě a tinnitus, pískání v uších, jsou vertebrogenního původu

Dobrý den, mohu se zeptat - několik měsíců, řekla bych i let mi píská v uších....

Jednodenní horečka

dobrý den,prosím o vysvětlení jednodenní vysoké horečky 39 st.malátnost,bolesti...

Krvácení během braní antibiotik


Migréna, závratě, brnění prstů

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Podstoupila jsem vyšetření na neurologii,...

Bolest hrudníku

Dobrý den, už několikátý týden mě sem tam píchá pod levým prsem.. nejdříve...

Zákalky

Dobrý den - trpím cca 4 týdny problémem ve sklivci - rychlý vznik velkých prstencových...

Výtok z prsu

dobrý den,již delší dobu mám výtok z jednoho prsu,nejprve je hustý šedý ale...

Pocit knedlíku v krku

: Dobrý den, už asi dva týdny mě trápí pocit knedlíku v krku (jeden den ho...

Bolesti žaludku

Dobrý den přeji, chtěl bych se zeptat. Mám velmi nepříjemné bolesti žaludku,...

Na žaludu se objevil jakýsi červený flíček

Dobrý den dnes se mi na žaludu objevil jakýsi červený flíček pohlavní styk jsem...

Akutní operace pupeční kýly a rekonvalescence.

Dobrý den. Mamince (60let) byla nyní operovaná pupeční kýla v akutním stavu....

Dávivý reflex

Dobrý den, už mi nějaký týden velmi znepříjemňuje život silný dávivý reflex....

Sexuální porada

Dobrý den, měl bych takový menší dotaz. Jsem s přítelkyní rok, za ten rok jsme...

Otok pod levem zebrem

Dobrý den , chtěla bych vás poprosit a zároveň poradit co dělat ziju trvale...

Paleni jazyka a papilom

Dobry den. Mam problem s jazykem bylo mi receno ze mam papilom na spicce jazyku.Papilom...

Operace cysty sleziny

Dobrý den, mám 10cm cystu na slezině. Bylo mi řečeno, že slezina musí ven...

Hleny v krku

Dobrý den! Mám dotaz ohledně hlenů v krku. Je to velice nepříjemné, pocit hlenů...

Strupy na bradavkách

Dobrý den je mi 15 let a mám strupy na bradavkách.Mám je už asi 2 roky.Někdy...

Artroza III.-IV.stupně operace kolene

Dobrý den. Je mi 63let, mám artrozu v kolenou III. a III.-IV.st. Jeden ortoped...

Reklama
Zavřít