Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Únavový syndrom, nejasné potíže....alergie na lepek ??

Mozek a nervy Marcela 9.1.2018

Dobrý den. Potřebovala bych ještě jednou poradit. Můj předchozí dotaz příkladam fotografií i vaši odpověď. Jde mi o to včera jsem podstoupila EEG vyšetření kdy při tom jak bliká to světlo se mi udělalo strašně zle myslela jsem že tam odpadnu. Musela jsem uhnout hlavou a nachvilku otevřít oči. Od toho vyšetření je mi zase jinak divně, hrozně zle, divné vidění, slabost, je mi zle od žaludku a zle od žaludku mi bylo i ráno před vyšetřením cítím se kak kdyby měla být moje poslední hodinka nedokáži to popsat. Dále přikládám výsledky magneticke rezonance mozku, jelikož mi to nikdo pořádně nevysvětlil prosím vás o vysvětlení toho jednoho teckoviteho nespecifickeho ložiska 1mm v bílé hmotě pravého F laloku na hranici zobrazitelnosti. Jelikož jak jsem vám psala předtím neurolog před započetím všech vyšetřeních řekl že má podezření na neuroinfekt a roztroušenou sklerózu chtějí mi ještě dělat tu lumbalni punkci a vyšetření evokovanych potenciálu jako je SSEP, VEP a MEP.Moc Vás prosím o radu co v mém případě dělat zda opravdu musím tyto vyšetření podstupovat. Ještě přikládám výsledky krve a prosím o vysvětlení opět zvýšenych jaterních testu. Děkuji mockrát za odpověď.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, nález na MR mozku je opravdu tak nepatrný a zcela bezvýznamný jak je popisováno a zcela jistě vám toto žádné problémy nezpůsobuje ani to nesignalizuje žádné skryté onemocnění, pokud by váš mozek byl napaden nějakou chorobou, nález na MR mozku by byl mnohem výraznější, ale pokud si budete na hlavu stěžovat stále, pak se nedivte že lékaři vám budou ta další vyšetření provádět, protože třeba ten neuroinfekt opravdu lze vyloučit pouze lumbální punkcí a ničím jiným, hodnoty jaterních testů jsou vcelku hraniční, jejich zvýšení může být způsobeno léky, nadváhou, hormonální antikoncepcí, žlučovými kameny, zánětem jater a podobně, případně také můžete trpět alergií na lepek, což by vám také mohlo způsobovat takové potíže, a pokud test na tuto alergii proveden nemáte, tak jistě zkuste o toto vyšetření lékaře požádat, děkuji za dotaz.

MUDr. Dana Halbichová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr

Dobrý den,

jaterní testy jsou jen nepatrně zvýšené, to může být po dietní chybě. Nález na MR je tzv. nespecifický, je dobré doplnit evokované potenciály ev.OCT .Pokud by byl nejasný nález, pak asi lumbální punkci podstoupit. Pokud by byly negativní, další postup dle ošetřujícího neurologa. Bude jistě velmi pečlivý, když Vás takto svědomitě vyšetřuje, důvěřujte mu. Domnívám se, že velkou roli hraje u Vás nadměrná úzkost.

zdravím

Dana Halbichová

Související dotazy

Mám alergii na lepek
Dobrý den, mám potíže se zažíváním. Mám alergii na...
Alergie na lepek ??
Dobrý den mám dotaz když sním at světle nebo tmavě...
Alergie na lepek
Dobry den, uz delsi dobu se potykam s priznaky alergie...
Alergie na lepek
Dobrý den, zajímalo by mě, zda může být test na alergii...
Alergie na lepek
Dobrý den. Už od dětství trpím ekzémem, svědivými puchýřky...
Alergie na lepek
Moje babička trpí bezlepkovou dietou. Chtěla jsem se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Únavový syndrom ??

Mam kazdy den takovy divny pocit,ktery jakoby vzdy projde celym telem.Necitim...

Únavový syndrom ??

Dobrý den, potýkám se téměř 8 let s problémem, který souvisí s úpornou únavou....

Únavový syndrom ?? příčiny ??

Ospalost, bolesti hlavy, zad, pálení/píchaní nad pravým tříslem. Dobrý den,...

Únavový syndrom a borelioza

Dobrý den, již 7 rok mám bolesti po prodělané borelioze, která byla pozdě léčena...

Únavový syndrom a boule na hlavě

Dobrý den, prosím o rady. 1/ Před mnoha lety jsem prodělala mononukleózu. Mám...

Únavový syndrom a histaminová intolerance

Dobrý den, již rok držím histaminovou dietu s hraničními hodnotami na intoleranci...

Únavový syndrom a kancerofobie

Dobrý den, je mi 16et a už asi 2 týdny mám menší zdravotní problémy. Začalo...

Únavový syndrom a nachlazení

Dobrý den, mám takový zapeklitý problém a už nevím, jak to mám řešit, tak zkouším...

Únavový syndrom ano nebo ne

Dobrý den, už několik měsíců (nevím přesně jak dlouho, občas má pocit, že symptomy...

Únavový syndrom u mladého člověka

Mám určité podezření na prokrvení mých končetin tím asi i mozku oproti ostatním...

Únavový syndrom.,alkohol

Stále jsem unavená,bez energie,každou chvíli mě něco bolí...nechala jsem se...

Únavový syndrom... útlak míchy ??

Dobrý den, je mi 30 let a pravidelně už asi tři roky mám problémy se stavy po...

Únavu způsobují všechny nemoci

Dobrý den, už nějakou dobu trpím hroznou únavou, je jedno jak dlouho spím, nebo...

Undestor

z jakého důvodu není lék undestor,který užívám již 30 let,čím ho mohu nahradit,na...

Unguisan

Dobrý den, je vhodné používat Unguisan nailcare tinkturu během těhotenství?...

Unhappy trias

Dobrý den, na začátku února jsem utrpěla úraz kolene na lyžích. Něco v něm ruplo,...

Unhappy trias

Dobrý den, před 14 dny jsem měl úraz – pádu na jednu nohu z výšky cca 3 metrů....

Únik a podráždění konečníku s krvácením

Dobrý den, mam problém s pocením a občasným mírným znečištěním konečníku, aniž...

Únik ejakulačního hlenu

Dobrý den, hledal jsem obdobná témata jako je můj dotaz. Moje přítelkyně trpí...

Unik moci po porodu

Dobry den, chtela bych Vas poprosit o odpoved: jsem 13 mesicu po porodu a stale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínky na penisu

Už delší dobu mám problém s pupínky na kůži penisu. Jsou tělové barvy, nesvědí...

Problém s mou erekcí


Bolest kolene

Dobrý den, jsem 2x po operaci kolene 2013,2015, prvni operace byla nasledkem...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Mám už asi týden tyto boláky


Bolest stydké kosti

uz tri tydny me boli na obou stranach stydke kosti,mela jsem zanet mocoveho...

Zlomenina malíčku

Dobrý den, syn 12 let má zlomeninu malíčku na ruce. Popis v lékařské zprávě...

Nízká saturace


Nález HSIL


Dezinfekce vzduchu

Dobrý večer, zajímalo by mne jestli existuje nějaký sprej na dezinfekci vzduchu....

Protilátky u HIV

Dobrý den, testy na hiv se mohou považovat za spolehlivé již po 2 měsících,...

Dávkování antibiotik


Fialove mapy po nohach

Dobry den v probehu 2 letech se mi obevuji cernenofialove podkozni mapy ktery...

Sex na konci menstruace

Dobry den,chtela bych se zeptat. Spala jsem s přítelem hned druhý den, co mi...

Bolesti konečníku a na intimnim mistě.

Dobry den ,v sobotu sem dobrala antibiotika duomox500 na vytrzeny zub,od nedele...

Bolest ramene


Zúžená předkožka

Krásný den ,mám dotaz je mi 55 let můj penys v klidu je 3 cm a v erekci 11 cm...

Atopicky ekzém a tetování

Dobrý den. Mám atopický ekzém už od narození po celém těle, ale nejhorší je...

Tečky na nohou

Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně teček na nohou, kdy mám místa kolem chloupků...

Velikost pánve pro porod

Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství a při poseldní návštěvě mi sestřička...

Reklama
Zavřít