Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání pervitinu- proč se můj stav zhoršuje

Psychiatrie Alena 20.3.2018

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat na pár věcí ohledně pervitinu. Vždy jsem byla zdravá holka, která neměla snad ano jednou antibiotika, žádnou zlomeninu a nemocná jsem byla opravdu výjimečně. Cca asi před rokem ( nyní mi je 22) jsem začala brát pervitin. Bylo to něco neuvěřitelného, tolik energie taková nechuť k jídlu.. No zboznovala jsem to. Bohužel jsem i kuřák. Kuřák marihuany a když sem byla sjeta, dávala jsem si vše dohromady a zapila ještě pivem. Asi 9 měsíců bylo vše ok, jela jsem i 10 dní v kuse s tím, Že jsem se treba vyspala denně hodinku a ráno dala hned další. Jednou jsem se ale tak přejela, že jsem vypadala tak zle, takové bolesti jsem měla že jsem si řekla že končím. Vydržela jsem to jen měsíc a teď jedu dal.. Ale už to není bez komplikací... Bolest hlavy jr po každé aplikaci (nosem), bolest pravého bedra, zhoršené myšlení, kamarádi mi říkají že jsem paranoidní ale co se mi děje snad teď pořád je to, že si dam čáru a jsem sjeta snad 3 dny ještě. Chci se zeptat co mi mohlo způsobit to, že jsem brala tak často a ještě k tomu jsem měla k dispozici brko, ciga a ještě chlast. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, Vaše tělo mělo jistou rezervu v tom, co vydrží. Ale nejde to do nekonečna. Proto nyní již rezervy nemáte a tělo Vám signalizuje, že již Váš životní styl nezvládá a je nejvyšší čas, abyste s tím začala něco dělat, než se přidají další zdravotní komplikace. Může se rozvinou i toxická psychóza (akutní psychiatrické problémy vč. halucinací s nutností hospitalizace v nemocnici a po detoxikaci následně na psychiatrii - a to vše následkem užívání drog). Jak to popisujete, psychické změny už u Vás začínají. Bolest hlavy by mohla být způsobena zvýšením krevního tlaku (pervitin zvyšuje krevní tlak) -tedy opět následek užívání drogy.
Doporučila bych Vám co nejdříve stav řešit- a to vyhledáním pomoci a zanechání užívání všech drog. Existují buď specializovaná centra, popř. se stav dá řešit s psychiatrem - nejspíše bude nutná léčba s hospitalizací na psychiatrii a následným pobytem v komunitním centru pro drogově závislé.
Váš dotaz bude zpracovávat ještě i specialista, čekejte ještě jednu odpověď. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Milá Aleno,
je až velmi tristní jak se takto mladá dívka devastuje. Co udělá dohromady triatlon alkohol, marihuana a pervitin, v mozku biochemicky ví snad jen pán Bůh, ale praxi (sloužím ještě občas na psyhciatrické pohotovosti) jsou tito pacienti naši velmi častí zákazníci. JInými slovy přestante pokud je čas. Obratte se na nějaké adiktologické centrum (např. www.alma-centrum.cz) v praze nebo jinde kde bydlíte někdy je potřeba detoxifikace a ústavní léčba to by se pak vidělo. JInak mohu z vlastní praxe říci že tato kombinace může zposobit sokoliv z paranoidně halucinatorních úzkostných a nebo depresivních stavů . držím Palce

MUDr Sekot Miroslav
Psychiatr

Související dotazy

Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Pervitin
Dobrý večer, před 5 dny jsem experimentoval (asi...
Užívání pervitinu
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Od bolesti mi pomáha...
Užívání pervitinu
Dobrý den, chtěl bych ze zeptat, čím je způsobeno nepříjemné...
Pervitin, důsledky užívání
Dobrý den, je mi 20 let a necelé dva roky užívám pervitin....
Pervitin v anamnéze
Dobrý den, Chci se stat vojakem z povolání bohužel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání omeprazolu

Dobrý den, je mi 54 let, před lety mi byl diagnostikován reflux jícnu po stížnostech...

Užívání orgametrilu

Dobrý den, potřebuji poradit.. brala jsem v červenci (zhruba od 14.7. do...

Užívání oxandrolonu

Zdravím, chystám se do diety zařadit látku zvanou Oxandrolone (Anavar) -...

Užívání oxazepamu

Dobrý den, dovolte, abych se na Vás obrátila se svým dotazem, se svojí starostí. Jedná...

Užívání Paralenu a Nurofenu


Užívání Penbene

Dobrý den, už od 9.sprna mě v kuse bolí v krku i po vytržení mandlí, tedka jsem...

Užívání Penicilinu.

Dobrý den, včera jsem byla u své lékařky s bolestí v krku, v krku mě bolí asi...

Užívaní pervitinu

Dobry den brala sem nejakou dobu nitrozilne pervitin kazdy den Nespala jsem...

Užívání pervitinu


Užívání pervitinu


Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat. Ve středu jdu na sigmoideoskopii a dostal...

Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě navazuji na předchozí dotaz, ve středu jdu na sigmoideoskopii...

Užívání Piracetamu

Dobrý den. Před týdnem jsem začal brát prášky Piracetam AL 800. Chci se zeptat,...

Užívání Piracetamu

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda není na škodu jednou za půl roku vybrat balení...

Užívání PNC a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velký mají vliv antibiotika Penbene 1 000...

Užívání postinoru

Dobrý den, zajímalo by mě zda mohu užít postinor 2x do měsíce. První jsem měla...

Užívání potravinových doplňků

Dobry den,potrebovala bych Vasi radu,muj 4 lety vnuk uziva v Anglii vitamin...

Užívání potravního doplňku

Dobrý den :) nedávno jsem začala užívat hlívu ustřičnou jako doplněk stravy...

Užívání pragiola a únava

Dobry den,je lek PRAGIOLA 75 beru rano a večer, návykový jako třeba Lexaurin?Beru...

Užívání prednisonu

Dobrý den, Začínám brát Prednison zhruba na jeden rok. Mohu si souběžně občas...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání u srdce při nádechu


Krvácení z konečníku u dcerky


Příčiny revmatismu...


Bolest v levém třísle

Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou po míči a učitel sem ostrou...

Bulka v prsu


Bušení srdce


Bulka na varleti

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření. Už je to asi měsíc co jsem na svém pravém...

Dlouhodobé bolesti LS páteře s vystřelováním do levého třísla

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na Váš názor a radu ohledně těchto bolestí,a...

Nervózni před sexem

Dobry den Chci se optat mam novou pritelkyni a jsem nervozni pred sexem z duvodu...

Milurit 300

Užívám Milurit 300, v lékárně jsem dostala 100, pan doktor se asi spletl v receptu...

Azitromycin a mléko


Bolest na prave strane zad nad zadkem

Dobry den, uz tyden me boli zada na prave strane trochu nad zadkem. Boli me...

Krev ve spermatu


Velmi nízký tlak + vysoký tep + bolest na hrudi + těžké dýchání a únava

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám podstoupit nějaké vyšetření nebo zda...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Popis Rtg plic - ploténková atelektáza

Chtěla bych se zeptat co znamená ploténka atelektáza v levém kostofrenickém...

Zjištění krevní skupiny

Dobrý den, manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Slabá ejakulace

Dobrý den, rád bych měl s manželkou dítě, ale přes půl roku se nám to nedaří....