Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vada srdce

Praktické lékařství Lucie 7.2.2017

Nedomykavost mitrální chlopně a antikoncepce.
Chtěla bych se ujistit, zda je vhodné užívat antikoncepci(Lindynette 20)s touto "vadou".

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Pokud se jedná o nedomykavost chlopně malého stupně a jste pouze ve sledování kardiologa bez léčby, tak problém s užíváním antikoncepce není. Pokud užíváte jakékoliv léky z kardiologie, tak vše konzultujte s vaším ošetřujícím lékařem, který má vaši komplexní dokumentaci. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Vada srdce
Dobrý den, letos mi byla zjištěna vada srdce, chlopení...
Skrytá vada
dobrý den mám dotaz.. dá se nějak zjistit třeba na...
Srdce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat...
Srdečni vada
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdyz v naši rodině...
Srdce
dobrý den mám dotaz.. začalo mi rychle tepat srdce...
Existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG ?
Dobrý den. Rád bych se zeptal jestli existuje onemocnění...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vada prsu

Dobry den,mam problem s prsy.Leve prso je male a prave je vyditelne velke.Zhruba...

Vada předkožky penisu

Dobrý den, je mi 15 let a chtěl bych se zeptat jestli je normální že mi při...

Vada rohovky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, byla jsem na vyšetření očí a zjistili mě "pelucidní...

Vada řečí u dětí

Dobrý den,ráda bych se zeptala mám syna čerstvé 3 roky a máme problém s mluvením...

Vada řeči u syna

Dobrý večer, mám 8letého syna. Před 2lety začal špatně mluvit, protahuje první...

Vada sluchu

Dobrý den p.MUDr. Bc.Kalábe, Chtěl bych žádat o radu. Pracuji jako obraběč...

Vada sluchu

Dobrý den, mám vrozenou percepční jednostrannou nitroušní vadu sluchu a zajímalo...

Vada sluchu - je vhodné naslouchátko?

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Před 6-ti lety jsem byla na vyšetření sluchu...

Vada srdce

Dobrý den, letos mi byla zjištěna vada srdce, chlopení nedomykavost a rozšířená...

Vada srdce

Dobrý den absolvovala jsem echo vyšetření s těmito výsledky : prolaps předního...

Vada v rameni

Krásný den přeji, Před několika dny jsem měl ošklivý pád na snowboardu, při...

Vada zraku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co přesně s očima mám, když jsem dostal poukaz...

Vada zraku

Dobrý den, Už asi 10 let nosím brýle na čtení. Nic silného, jen asi 0,75 dioptrie...

Vada zraku (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vada-zraku-80099 Chtěl...

Vada?

Dobrý den, nevím zda můj problém spadá do oboru gynekologie, ale zkusím to....

Vadí jeden menší panák vodky při braní antibiotik?

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli nějak bude vadit jeden menší panák vodky...

Vadí mi zvuky při spaní.

Dobrý den, moc prosím o radu. Už roky (od puberty, dříve si nepamatuji) nemůžu...

Vadí orgasmus při snaze o početí miminka?

Dobrý den. Je mi trapné se ptát svého gynekologa, takže: snažíme se přes půl...

Vadí sperma

Dobrý den rád bych se zeptal mám ženu občas spolu souložíme a po každý to do...

Vadí, když 2 měsíčnímu miminku spadne hlavička do předklonu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli vadí, když 2měsíčními miminku spadne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

OTÉKÁNÍ NOHOU A RUKOU

Dobrý den, cca od 18 let se léčím na endokrinologii s disfunkcí štítné žlázy....

Záchvaty úzkosti v noci, ztuhlost, problémy s dýcháním, strach ze smrti

Dobrý den pane doktore. Můj problém začal před 6 lety, večer jsem usnula náhle...

Zánět očního víčka

Dobrý den, už tak 4-6. den mám na oku tohle- fotka- a je to dost otravné, můžu...

Zlomenina kostrče

Dobrý den, v pátek jsem spadla ze schodů na kostrč. Včera na pohotovosti...

Bušení srdce


Hysterektomie

Je mi 50 let stále pravidelně menstuuji. Za 3 týdny mám jít na hysterektomii,...

Vyrážka na čele

Dobrý den, dělá se mi virážka na čele, byl jsem na kožním, nic mi nepomáhá,...

Vnitřní hemoroidy a sex

Dobrý den, byly u mne zjištěny vnitřní hemoroidy, čeká mě vyšetření rektoskopie...

Syfilis

Dobrý den, prosím Vás může se stát, že bych přehlédla první nebo druhé stádium...

Bolest kostí na rukou

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně bolesti rukou. Mám špatné prokrvování,...

EB virus

Dobrý den, prosím o radu, zda se mohou vyskytnout komplikace pro miminko, pokud...

Píchání a bolest pod hrudní kostí

Dobrý den. V noci mě začalo píchat mezi žebry pod spojovací kostí při hlubším...

Bolesti břich na pravé straně u pod pupíkem

Dobrý den pane doktore,mám dotaz mám už pomalu rok bolest břich nejvic mě to...

Atarax


Praskání kůže okolo nehtů

Vážení, v poslední době mě hodně praská kůže okolo nehtů. Je to velmi bolestivé....

Snížené množství lymfocytů

Dobry den, nedavno jsem byl vysetren na imunologii. Krevni obraz. Chtel bych...

Knedlík v krku

Dobry den, chtel bych Vas poprosit o vyhodnoceni lekarskych nalezu a popripadne...

Jizvička nad obočím

Dobrý večer chci se zeptat můj syn má jizvičku nad obočím 1cm velkou a zajímalo...

Častější stolice a průjmy

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Jiz deset dni me trapi velmi casta stolice....

Vřed na penisu

dobrý den, včera jsem na penisu objevil vřed či pupínek, viz. fotka. bojím se,...