Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vliv alkoholu na TK

Vnitřní lékařství Iva 22.3.2017

Dobrý den, mám nízký tlak, a před několika lety mi poradila pani doktorka na neurologii, abych si, než dám nohy z postele, vzala štamprdle slivovice nebo vodky (prostě tvrdší alkohol). Tvrdý alkohol, ani pivo nepiju. Jsem pouze konzumentkou červeného vína, prosím, když si každé ráno dopřávám skleničku červeného vína, má to stejné účinky na tlak jako ta slivovice? Co je pravdy na tom, že lidé s nízkým tlakem snesou alkoholu více, než lidé s normálním tlakem. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, červené víno obsahuje alkohol, proto pokud na Vás alkohol působí a zvýší Vám TK, poté i po červeném víně k tomu dojde. Co se týče tolerance alkoholu, je dána spíše rychlosti metabolizmu alkoholu, jeho denním příjmem, návykem, než tím, jestli máte vysoký či nízký tlak, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Vliv alkoholu na organizmus
Dobrý den, prosím, co udělá s člověkem tvrdý alkohol,...
Zápach z úst jako po alkoholu
Je možné, že nějaká choroba způsobuje zápach alkoholu...
Detralex a TK
Dobrý den, jsem hypertonik a zajímalo by mne, zda Detralex...
Vliv alkoholu na strach
Dobrý den, když jsme se spolužáky skládaly před dvěma...
Polygynax a alkohol
Dobrý večer! Včera mi byli předepsány tobolky na zavádění...
Svědění chodidel po alkoholu
Dobrý den,mam dotaz,po požití alkoholu,mám strašné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vlhký kašel u 3-leté dcery

Dobrý den! Mám 3,5 letou dceru, od září chodí do školky a zhruba 2-3 měsíce...

Vlhký kašel v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 3. trimestru těhotenství a od včerejška mám vhlký kašel při...

Vlhký žaluď

Dobrý deň, chcem sa opýtať ...liečil som sa na chlamydie (po výtoku z močovej...

Vlhnuti

Dobry den,mam dotaz ktery smeruje s problemem vlhnuti vaginy me partnerky pri...

Vlhnutí penisu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jeden problém, který souvisí s vlhnutím penisu....

Vliv a přetrvávání léků

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o informaci ohledně vlivu a přetrvávání...

Vliv aknemycinu na HA

Dobrý den, mám na vás otázku- užívala jsem na akné doxybene, které vím že snižují...

Vliv alkoholu na lokalni anestezii

Dobry den, zajimalo by me zda ma vliv konzumece alkoholu predesly vecer pred...

Vliv alkoholu na organizmus

Dobrý den, prosím, co udělá s člověkem tvrdý alkohol, když ho nikdy před tím...

Vliv alkoholu na strach


Vliv amitriptylinu na těhotenství


Vliv Anabolických steroidů na plod


Vliv anabolickych steroidy na plod

Dobry den, ma pritelkyne je v 5 tydnu tehotenstvi a muj dotaz je zdali kdyz...

Vliv anestezie při extrakci zubu


Vliv antibiotické masti na antikoncepci


Vliv antibiotik Azitromycin Sandoz 500 mg na antikoncepci Lindynette 20


Vliv antibiotik Biseptl na antikoncepci Sttodete


Vliv antibiotik Doxyhexal na HA Minerva


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Vliv antibiotik na antikoncepci


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest okolo pupku

Dobrý den, už skoro 3 roky se mi vrací (tak každé dva měsíce) bolest břicha,...

Hustý průsvitný hlen v těhotenství

Dobrý den, ve čtvrtek 18.7.jsem začala 18 týden těhotenství.17.7. jsem ráno...

Zánět močového měchýře

Dobrý den, dnes ráno jsem byla u lékařky kvůli pálení a štípaní při močení,...

Periorální dermatitida

Dobrý den, v prosinci mi byla diagnostikována periorálni dermatitida a nasazen...

Hysterektomie

Je mi 50 let stále pravidelně menstuuji. Za 3 týdny mám jít na hysterektomii,...

Necítím zuby 6,5,4

Dobrý den, chci se zeptat měl jsem v 7mičce kaz. Paní zubařka my kaz odstranila...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobry den, chtela bych se zeptat na zmenu antikoncepce. Chtela bych zmenit HA...

Betadine na zaniceny palec

Dobry den, trapi me zaniceny palec u nohy, lehce hnisa, je natekly a boli....

Myom dělohy


Oční potíže

Dobrý den, před několika týdny se mi objevily v pravém oku 3 černé skvrnky,které...

Bolest při orálním sexu

Dobrý den, je mi 19 let a měl jsem asi již třikrát orální sex, ale mám problém,...

Tikání v oku

Dobrý den, můj přítel má už přes dva měsíce nepřetržité tikání v oku. Jediné,...

Růže

Dobrý den, Tatínek má růži na noze. Po týdnu léčby antibiotiky se stav nezlepšuje....

Bulka na holeni/bolest holeně

Dobrý den, asi před třemi týdny se mi vytvořila na holeni malá bulka (pod...

Nepravidelnost menstruace


Lupání a křupání v hlavě a krku

Dobrý den, už delší dobu mám problémy s krční páteří - tuhnutí šíje atd.. Poslední...

Bolest v podbřišku

Dobry den, už 10dni mívám nárazovou pichavou bolest v právem podbrisku, před...

Vyrážka v podpaží a tříslech

Asi pred tydnem se mi objevila takovadle vyrazka v trislech a po dalsich trech...

Mrtve zuby

Dobrý den, Chtel bych ze zeptat jestli lze nejak utišit bolest mrtvého zubu....

Boli me palce na noze

Dobry den. Chci se zepta, natlacily me boty pri chuzi a ted mam bolave palce...

Reklama
Zavřít